Mer om debatt i Kureren:
» Forsiden, debatt 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Debatt, toppsaker
» Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin
» Ensom i Tigerstaden
» "Laurbærkrans" med null innhold
» Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?
» "House of something II": Kutt i kultursektoren
» Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» Derfor nytter det å kutte bistanden til Uganda
» EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen
» Kjersti Toppe (Sp): "Reservasjonsrett – eller muligheit"
» Debatt: "Verden blir litt bedre hele tiden"
» EU: Doble standarder for Ukraina og Spania
» Hvorfor det er reelt håp for et demokratisk Tunisia

- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin

Debatt, Kureren, 14. april 2014 - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
Innenriks
Ensom i Tigerstaden

Leserkorrespondentbrev, 11. april 2014 - Lenge trodde jeg at det var fordi jeg er utlending, at jeg oppfatter Oslo som en kynisk by, skriver leserkorrespondent Lina Fogh-Petersen. Men også osloboerne bekrefter at det er lett å bli ensom i Tigerstaden.
Innenriks
"Laurbærkrans" med null innhold

Debatt, Kureren, 10. april 2014 - "Å bekranse seg med ord er enkelt," skriver stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (A). "Frihet - mangfold - kvalitet er regjeringens «laurbærkrans» i kulturpolitikken. Det som imidlertid er en utfordring er at regjeringens kulturpolitiske ledelse har bekranset seg før jobben er gjort."
- Konflikten på Krim - Ukraina
Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?

Debatt, Kureren, 12. mars 2014 - Professor Robert McCorquodale, direktør ved Det britiske instituttet for internasjonal og komparativ rett, oppsummerer hva folkeretten sier om situasjonen på Krimhalvøya. Har befolkningen på Krim rett til å erklære sin uavhengighet, og kan de overføre seg selv til Russland?
Innenriks
"House of something II": Kutt i kultursektoren

Debatt, Kureren, 12. mars 2014 - Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Haukeland Liadal ser seg ikke fornøyd med svarene fra kulturstatssekretær Knut Olav Åmås i debattspaltene på Kureren.no. Åmås hevder kulturlivet nå trekkes med i beslutningene, men merker bransjen noe til dette, spør Liadal.
Innenriks
Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"

Debatt, Kureren, 11. mars 2014 - Statssekretær i kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, svarer på kravet om at han bør "definere kvalitetskultur", som Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal fremmet i et debattinnlegg på Kureren. "Vi greier det, men vil ikke," skriver Åmås.
Innenriks
Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"

Debatt, Kureren, 3. mars 2014 - I kulturpolitikken kommer regjeringen kun med "innholdsløse budskap," skriver Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal i et debattinnlegg på Kureren. Hun oppfordrer kulturstatssekretær Knut Olav Åmås forklare med hva regjeringen mener med å satse kun på "kvalitetskultur".
- Konflikten på Krim - Ukraina | Innenriks
På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin

Leder, Kureren, 1. mars 2014 - Norsk politikk overfor Ukraina har hittil vært pinlig og kun bestått av å vente på EU-initiativer. For mens Putins Russland er i ferd med å okkupere ukrainsk territorium, forhandler Norge om en frihandelsavtale med aggressorene som står bak hele krisen i Ukraina.
Uganda
Derfor nytter det å kutte bistanden til Uganda

Leder, Kureren, 25. februar 2014 - Etter at Ugandas president underskrev en lov som gir livslangt fengsel for homofile, diskuteres det å kutte bistanden til landet. Mens aktivister i Uganda sier at dette ikke vil hjelpe homobevegelsen i landet, er det likevel klart at det vil ha en svært stor effekt i Afrika.
Sveits | Innenriks
EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge

Analyse, Kureren, 10. februar 2014 - EØS-motstanderne i Norge titter gjerne til Sveits for å tilby en alternativ tilknytning til vår desidert største handelspartner, EU. Men i Brussel er det stor irritasjon over avtaleverket med Sveits, som akkurat nå reforhandles. EU har ikke noe ønske om "et nytt Sveits".
Innenriks
Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen

Debatt, Kureren, 7. februar 2014 - Høyre-FrP-regjeringen har kuttet over 10 millioner i budsjettet til innkjøpsordningen for litteratur. Men ikke nok med det: Statssekretær Knut Olav Åmås blander seg inn i hvilke sjangere som kan lånes på bibliotekene, beklager stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) i dette innlegget.
Innenriks
Kjersti Toppe (Sp): "Reservasjonsrett – eller muligheit"

Debatt, Kureren, 28. januar 2014 - Helseminister Høie sitt høyringsforslag om reservasjonsmuligheit for fastlegar skapar debatt. Senterpartiet si stortingsgruppe er fristilt i denne saka, og det er ulike syn i partiet. Eg er av dei som meiner at regjeringa sitt forslag er ei balansert løysing i ei komplisert sak, skriv Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet i Hordaland.
Verden
Debatt: "Verden blir litt bedre hele tiden"

Debatt, Kureren, 28. januar 2014 - Verden blir litt bedre hele tiden. Ikke overalt og på alle måter, men generelt sett går det gradvis bedre for menneskeheten. Vi blir eldre, er friskere, mister færre barn, får bedre utdanning, kommuniserer lettere og får tilstått flere og flere rettigheter, skriver Eva Dalekant, leder for UNICEF i Stockholm.
Ukraina | Spania
EU: Doble standarder for Ukraina og Spania

Analyse, Kureren, 24. januar 2014 - Både i Spania og i Ukraina har regjeringene vedtatt repressive lover som sterkt begrenser demonstrasjonsretten. I begge land rettes lovene direkte mot eksisterende protestbevegelser. Men mens EU og Norge tier om Spania og protestene der avtar, presses Ukraina til å gjøre om på de nye lover.
Tunisia
Hvorfor det er reelt håp for et demokratisk Tunisia

Leder, Kureren, 24. januar 2014 - Det er tre år siden den arabiske våren startet i Tunisia, og i Vesten brer det seg en allmenn skuffelse over denne opprinnelig feirede bevegelsen. Ikke så rart, med diktaturtendensene i Egypt, kaoset i Libya og krigen i Syria. Men Tunisia er genuint annerledes.
Innenriks
Leder: Når pressen lager kampanje for en drapsmann

Leder, Kureren, 13. desember 2013 - Pressen går ofte i flokk, men saken til Joshua French må være første gang en nesten samlet norsk presse har latt seg misbruke som mikrofonstativ for en straffedømt og legitimt fengslet drapsmann. Og enda pinligere blir det når norske toppolitikere og -diplomater blander seg.
Russland
Putin gir "tradisjonelle verdier" en dårlig klang

Debatt, Kureren, 13. desember 2013 - Tradisjonelle verdier er i ferd med å få et dårlig rykte. Ikke fordi det er noe galt med tradisjonelle verdier, men fordi Vladimir Putin, som har ledet an et enestående angrep på menneskeretter i Russland, har utpekt seg selv til "tradisjonens" sjefstalsmann, skriver Graeme Reid*.

Jakten på lykken

Leserkorrespondentbrev, 10. desember 2013 - Lykken er et langt liv. Lykken er gode venner. Lykken er god helse. Lykke er noe vi definerer forskjellig, alt avhengig av hvem vi er, skriver leserkorrespondent Lina Fogh-Petersen.
Vest-Sahara
EU og Vest-Sahara: "Støtt okkupasjon - få fredspris"

Debatt, Kureren, 10. desember 2013 - EU aksepterer med viten og vilje å støtte Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara så lenge dei sjølve kan tene på det, skriver Mads Opheim, leiar i Ungdom mot EU.
Verden | Sør-Afrika
Mandela, en milepæl for Afrikas omdømme i verden

Kronikk, Kureren, 6. desember 2013 - Nelson Mandelas betydning for avskaffelsen av det rasistiske styresettet i Sør-Afrika er viden kjent. Men Mandela var også den første globalt anerkjente afrikanske helten, utover venstreradikale kretser, som med sitt vesen rev ned rasestereotyper verden over og revolusjonerte vårt bilde av Afrika.
Haiti | Dominikanske republikk
Dominikanske republikk: Apartheid under palmene

Kronikk, Kureren, 19. november 2013 - Hva er det som får nobelprisvinner i litteratur, Mario Vargas Llosa, til å sammenlikne det karibiske turistparadiset Den dominikanske republikk med 30-tallets Tyskland? I et område ikke større enn Finnmark trues nå opptil 670.000 mennesker med å bli gjort statsløse, gjennom en dom som bryter med grunnleggende rettsprinsipper.
Innenriks
Leder: På tide å bli et digitalt selvstendig land

Leder, Kureren, 19. november 2013 - Selv om Dagbladets nyhet om direkte NSA-overvåkning av nordmenn viste seg å være et skremmeskudd, er det godt dokumentert at Norges digitale avhengighet av Sverige fører til at det meste av vår nett- og telefontrafikk allerede er i NSAs hender. Det er på tide å gjøre seg uavhengig.
Innenriks
Leder: Klart dekningen av "Maria-saken" var rasistisk

Leder, Kureren, 1. november 2013 - Det er historieløst og vitner om liten kulturforståelse når Dagbladet hevder at norske medier gjorde jobben sin i dekningen av den såkalte "Maria-saken". Faktum er at dette i utgangspunktet var en ikke-sak, og at det kun var kriteriet rase som gjorde den til en sak.
Innenriks
Enfold eller mangfold?

Leserkorrespondentbrev, 1. november 2013 - Etter en mailveksling med to gode venninner om Downs syndrom, som var inspirert av den enes møte med hovedrolleinnehaveren i den nye filmen "Detektiv Downs", har jeg gått og grublet på hvordan det er å være uperfekt i en verden som krever perfeksjon.
Hviterussland
På tide å slutte med dødsstraff i Hviterussland

Debatt, Kureren, 26. oktober 2013 - Noen måneder etter at hviterussisk høyesterett dømte Uladsislav Kavalju til døden, mottok moren hans et brev om at henrettelsen var blitt utført, med et skudd i bakhodet. Hviterussland er det siste landet som bruker dødsstraff i Europa, skriver Yulia Gorbunova fra Human Rights Watch (HRW).

» 25.10.2013 - Leder: Tapt sjanse for Norges omdømme
» 22.10.2013 - Leder: Minister hevet over kontroll
» 22.10.2013 - Kvinnerettigheter: "Hvem tror Saudi-Arabia at de lurer?"
» 17.10.2013 - Albania: "Eit ja til EU fordi nei til Hoxha"
» 03.10.2013 - Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen
» 01.10.2013 - Kronikk: Systemfeil i norske utenriksredaksjoner
» 26.09.2013 - Kronikk: Ekebergparken, et symbol på norsk dekadanse
» 25.09.2013 - Klart FrP vil ha kulturministeren!
» 25.09.2013 - Hva er nasjonalfølelse?
» 17.09.2013 - Leder: Kritikken av utenlandsk presse er navlebeskuende
» 11.09.2013 - Leder: Norges omdømme i utlandet i fare
» 10.09.2013 - Kurerens stalltips: Erna danner regjering alene
» 07.09.2013 - Kronikk: Høyre legger byrden på barneskuldre
» 07.09.2013 - De kjære små
» 06.09.2013 - Jonas Gahr Støre: "Innkalling til dugnad"
» 05.09.2013 - Tysk oppgjør med historien: Tårer i kommentarfeltet
» 05.09.2013 - Noreg og EU: Å sko seg på andres ulykke
» 04.09.2013 - Kronikk: Historiefagets misbruk på ferieparadiset Kypros
» 03.09.2013 - Kronikk: EUs fremtid, 365 år etter Westfalen-freden
» 02.09.2013 - Leder: MDG tatt med buksene nede

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no