See also:
» 14.04.2014 - Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fra den siste kampanjen mot vold mot kvinner i Saudi-Arabia
© King Khalid Foundation/Kureren
Debatt - Saudi-Arabia

Kvinnerettigheter: "Hvem tror Saudi-Arabia at de lurer?"

Liesl Gerntholtz leder arbeidet med kvinners rettigheter i Human Rights Watch (HRW)

© Kureren
Debatt, Kureren, 22. oktober 2013
- Saudi-Arabia forsvarte i dag menneskerettighetssituasjonen i landet overfor FN og hevdet at kvinner ikke blir diskriminert i landet. "Hvem tror Saudi-Arabia at de lurer?" spør Liesl Gerntholtz fra Human Rights Watch (HRW).

Da saudiarabiske myndigheter møtte opp i FNs menneskerettighetsråd i Genève i dag, var det ingen som var overrasket over at landets omgang med kvinners rettigheter ble sterkt kritisert.

Det som derimot var overraskende, var uttalelsen til Dr. Bandar al Aiban, lederen for den statlige saudiarabiske menneskerettskommisjonen, som hevdet at saudiske kvinner ikke utsettes for systematisk diskriminering i kongedømmet. Saudiske kvinner hadde fulle borgerrettigheter og var i stand til å forvalte eiendommen sin og gjøre sine egne valg uten å be om lov fra noen som helst, sa han.

Så hva i all verden skjedde med systemet med det mannlige formynderskapet over kvinnene?

I 2008 ga Human Rights Watch ut en rapport som dokumenterer hvordan dette systemet, som er basert på den mest mulig restriktive fortolkningen av tvetydige koranske vers, hindrer kvinner i å utføre offisielle myndighetsverv, reise utenlands, gifte seg, søke høyere utdannelse, eller til og med å foreta spesielle medisinske inngrep uten tillatelse fra en mannlig formynder, som kan være ektemannen, faren, broren eller til og med en ung sønn. De har ikke engang lov til å kjøre bil.

Systemet reduserer i praksis kvinner til samme status som barn har, uten at de er i stand til å gjøre viktige beslutninger om eget liv.

Og på tross av den åpenbare mangelen på skrevne lovtekster eller offisielle dekreter med en uttalt definisjon av det mannlige formynderskapet, så bruker saudiarabiske myndigheter et komplekst arsenal av lover, politiske føringer og uformelle mekanismer som fører til at dette undertrykkende systemet eksisterer i praksis.

På tross av de mange oppfordringene til å slutte med praksisen med mannlig formynderskap, blant annet under dagens FN-møte i Genève, har saudiske myndigheter fortsatt å gå rundt grøten og til nå nektet å ta skritt som vil bryte ned dette systemet.

Tvert imot fortsetter myndighetene å spille en sentral rolle i å opprettholde systemet, med støtte fra det religiøse lederskapet. Dermed velger myndighetene i Saudi-Arabia ikke bare å ignorere internasjonale konvensjoner, men også elementer i islamsk tradisjon som støtter opp under likestillingen mellom mannen og kvinnen.

Det er virkelig ikke enkelt å forstå hvordan al Aiban kan argumentere med at saudiarabiske kvinner har fulle borgerrettigheter i kongedømmet når bevisene klart viser at det ikke forholder seg slikt.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no