See also:
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» 10.02.2014 - EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» 07.02.2014 - Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap)
© Arbeiderpartiet/Kureren
Debatt - Innenriks

Jonas Gahr Støre: "Innkalling til dugnad"

Debatt, Kureren, 6. september 2013 - "Alle har ansvar for egen helse. Men fellesskapet har også ansvar for alles helse," skriver helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i et debattinnlegg. Helseministeren innkaller til "dugnad" for å bekjempe livsstilssykdommer.

Vi vet hvilken resept som virker mot epidemien av overvekt og livsstilssykdommer. Høyresiden skriver ut feil medisin.

For hundre år siden var smittsomme sykdommer hovedårsak til for tidlig død. Fattigdom var den største risikofaktoren. I dag dør 80 prosent av kroniske livsstilssykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft og kols. Mange dør alt for tidlig. Risikofaktorene heter nå tobakk, alkohol, sukker, salt, fett og stillesitting.

Alle har ansvar for egen helse. Men fellesskapet har også ansvar for alles helse.

Det aller viktigste er å satse på barn og unge. Barnehageløftet er blant vår tids største folkehelseløft. Nå styrker vi helsestasjonene og skolehelsetjenesten.

Skoledagen bør inkludere sunn mat og daglig fysisk aktivitet. Bare halvparten av ungdom spiser frukt og grønt daglig, mens anbefalingen er ”minst fem om dagen”. Det er store sosiale forskjeller. Høyre går til valg på å fjerne skolefrukten. Det kan ligge an til tidenes epleslang.

FrP vil legge ned Vinmonopolet og åpne for vin i butikkhyllene og fri import. Fri flyt vil føre til økt forbruk, flere helseskader og flere barn og pårørende som rammes.

Norge er et av landene i verden med flest tilfeller av føflekkreft. Solarium gir økt risiko. Det er derfor ikke tillatt for unge under 18 å ta solarium. Mot Kreftforeningens klare råd går Høyre og FrP til valg på fritt frem for solarium til barn.

Tobakk dreper. Vi har nå fått vedtatt visjonen om at Norge på sikt skal bli et tobakksfritt samfunn og gitt barna lovfestet vern mot passiv røyking. Høyre og FrP stemte i mot.

Vi må ta vår tids epidemi på alvor. Alt for mange vil dø for tidlig hvis vi ikke handler.

Derfor må vi mobilisere til dugnad for folkehelse. Første arbeidsdag er 9. september. Da velger vi ikke bare ny regjering. Vi velger også hvilken vei vi skal gå for å møte den største utfordringen i vår tid.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no