See also:
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» 10.02.2014 - EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» 07.02.2014 - Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Debatt - Innenriks

Leder: MDG tatt med buksene nede

Leder, Kureren, 2. september 2013 - I sentrale spørsmål er Miljøpartiet de grønne (MDG) vesentlig mer radikalt enn etablerte grønne partier på kontinentet, slik Kureren.no dokumenterer i dag. Når MDG bruker søsterpartiene på kontinentet til å legitimere sin politikk, snakker de dermed usant.

Kureren.no publiserte i dag en større undersøkelse om hva de større europeiske miljøpartiene, særlig de som har hatt regjeringsmakt, mener om de mer kontroversielle programpunktene til norske MDG. Konklusjonen er at MDG er det mest radikale miljøpartiet i Europa.

Les mer om Kurerens undersøkelse blant europeiske miljøpartier i denne artikkelen: "Miljøpartiet får lite støtte fra europeiske søsterpartier".

Også på kontinentet synes et flertall av velgerne at landets eget miljøparti er radikalt. Med hederlige unntak klarer partiene ikke å få støtte for sine langtgående mål i engeri-, samfersdels- og klimapolitikken. Men i land som Tyskland og Finland, der partiene har hatt regjeringsmakt, har de klart å påvirke nasjonal politikk i stor grad.

De radikale målene til miljøpartiene på kontinentet overgås av partiprogrammet til norske MDG, viser det seg.

I motsetning til sine europeiske søsterpartier, vil norske MDG jobbe for nedgang i konsumet og nullvekst eller negativ vekst i økonomien. Samtidig vil de at Norge skal fase ut oljevirksomheten svært raskt og til og med stanse importen av bensin- og dieselbiler innen halvannet år.

Dette mener selv ikke miljøpartiene i Europa er ansvarlig politikk, viser det seg.

Tvert imot. Når det kommer til saken, har miljøpartiene i Europa jobbet for økonomisk vekst, forbruk og sysselsetting, riktignok på grønnere vilkår. Så sent som i fjor høst gikk sammenslutningen av europeiske miljøpartier, der også norske MDG er medlem, sammen med fagbevegelsen ut mot de økonomiske kuttene i land som Hellas, Spania og Portugal.

De krevde tiltak for fornyet vekst.

I motsetning til norske MDG har nemlig partiene på kontinentet, særlig de som har fått prøvd seg med regjeringsansvar, også tatt standpunkt i sosial- og sysselsettingspolitikken. Og der faller de ned på venstresiden. Derav de mange rødgrønne alliansene på kontinentet.

Norske MDG kan virke som et friskt pust i norsk politikk, men i praksis har MDG fortsatt ikke et realistisk program for hva partiet vil gjøre med Norge. Ansvarlige grønne partier på kontinentet forstår at man ikke kan nå de grønne målene med radikalpolitikk som verken tar sosiale eller sysselsettingsmessige hensyn.

Og norske MDG kan ikke påberope seg støtte for sin politikk fra søsterpartiene i Europa. Det viser Kureren.no's store undersøkelse. MDGs påstand om støtte fra Europa er feil.

Les hva de europeiske miljøpartiene mener om norske MDGs partiprogram i denne artikkelen: "Miljøpartiet får lite støtte fra europeiske søsterpartier".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no