See also:
» 18.03.2014 - Putins ekspansjon: Moldova er neste mål
» 05.02.2014 - Moldovas EU-tilnærming kan sprenge landet i tre
» 29.11.2013 - "Moldova endelig ute av klørne til Russland"
» 24.10.2013 - Moldova: Slagmarken mellom Russland og EU
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnere
» 05.03.2013 - Moldovas pro-vestlige regjering felt
» 20.02.2013 - Ukraina mekler i Moldovakonflikten
» 18.02.2013 - Nytt politisk kaos i Moldova











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Moldovas fungerende statsminister Vlad Filat på pressekonferansen i dag
© Guvernul Moldova/Kureren
Politikk - Moldova

Vanskelig regjeringsdannelse i Moldova

Kureren, 10. april 2013 - Moldovas president Nicolae Timofti har igjen gitt statsminister Vlad Filat, som led nederlag i et mistillitsforslag over en måned siden, om å danne en ny provestlig regjering. Men alliansepartnerne vil ikke ha Filat.

Statsminister Filat har siden 2009 ledet Moldova i spissen for en koalisjon under navnet "Alliansen for europeisk integrasjon", som har som mål å oppnå EU-medlemskap for den fattige ekssovjetrepublikken. Alliansen brøt dermed med den kommunistiske forgjengerregjeringen, som orienterte Moldova mot Russland.

Men krangel mellom alliansepartnerne førte til at Filat mistet flertallet i parlamentet i Chisinau i et mistillitsforslag 5. mars. Krangelen kom som følge av personanklager mot Filats partimedlemmer og en påfølgende maktkamp mellom de to største partiene i alliansen. Mistillitsforslaget ble fremmet av kommunistene og ble støttet av 54 av de totalt 101 representantene i nasjonalforsamlingen.

Siden nederlaget har Filat ledet en kommissarisk regjering, og kommunistpartiet har siden presset på for å få nyvalg i Moldova, der det trolig ville ha vunnet et flertall.

Statsminister Filat har hele tiden stilt deg åpen for nye koalisjonsforhandlinger med de provestlige partiene, men har oppnådd lite den siste måneden. Også statspresident Timofti ønsker å prøve å unngå nyvalg, og ga i dag Filat i oppdrag å prøve å stable på beina en ny koalisjonsregjering.

Filat takket i dag ja til oppdraget. På en pressekonferanse i Chisinau annonserte han at han ville "ha samtaler med alle moldovske partier og parlamentsrepresentanter" for å finne en regjeringsmajoritet. Men Filat bedyret at det var kreftene som var for Moldovas integrering i EU som ville stå i fokus for samtalene og "beklaget" at disse partiene så langt ikke hadde kommet frem til en enighet.

Men Mihai Ghimpu, lederen for Moldovas liberale parti, ga Filat svar på tiltale i dag, ifølge nyhetsbyrået 'Moldpres'. Ghimpu leder det nest største partiet i den splittede "Alliansen for europeisk integrasjon", og sa på en pressekonferanse at han nekter å delta i en koalisjon med Filat som statsminister.

Det liberale partiet var åpen for en ny regjeringskoalisjon, forklarte Ghimpu, men ikke dersom Filat insisterer på å beholde statsministerposten. "Vi vil ha en effektiv regjering som adresserer de sosiale problemene i landet," sa Ghimpu. Partilederen sa ikke hvem han kunne akseptert som statsministerkandidat.

Også den mindre koalisjonspartneren, Moldovas demokratiske parti, har i løpet av de siste månedene vist økende avstand til Filat og vil trolig være mer positiv til en ny allianse med en annen statsministerkandidat.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no