See also:
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 21.03.2014 - Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» 17.03.2014 - Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 27.02.2014 - Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved Utøya











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Willy Brandt holder pressekonferanse på Grand hotell i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris i 1971
© Arbeiderbladet/Arbeiderbevegelsens arkiv/Kureren
Kultur - Innenriks | Tyskland

Ny utstilling om Willy Brandt i Oslo

Karikatur i Ekstrabladet da Brandt mottok Nobels fredspris i 1971

© Helmut Schmidt Medien GmbH/Kureren
Kureren, 2. desember 2013
- 18. desember er det 100 år siden Willy Brandt ble født, og i 2013 er det 80 år siden Brandt kom til Norge første gang. Tirsdag 3. desember åpner Nobels Fredssenter i Oslo en utstilling med dokumentarfotografier og karikaturer for å feire fredsprisvinneren fra 1971.

Brandts mangeårige kamp mot nazismen skapte tillit både i Øst- og Vest-Europa, hos polakker og russere så vel som hos franskmenn, briter og amerikanere. Brandt var borgermester i Vest-Berlin under den kalde krigens kjøligste dager, og deretter vesttysk utenriksminister og forbundskansler.

I 1971 mottok Willy Brandt Nobels fredspris for sin avspenningspolitikk overfor Øst-Europa.

"Det er hundre år siden fredsprisvinneren og norgesvennen Willy Brandt ble født, og det er vel verdt å markere med en utstilling. Hans betydning for nye idealer i Tyskland etter krigen og hans arbeid for avspenning mellom Øst og Vest ga gjenklang i mange tiår etter at han gikk av som kansler i 1974," sier Nobels Fredssenters direktør Bente Erichsen.

Willy Brandt kom til Norge og Oslo som politisk flykning i 1933, hvor han bodde til 1940, og igjen etter frigjøringen. Hans nære bånd til Norge ble understreket i Nobelforedraget som han også delvis holdt på norsk.

"I Norge lærte jeg hva naboskap er for noe, i det indre og utad. Her lærte jeg å hente begreper som frihet, rettferd, solidaritet ned fra kateteret og løsrive dem fra en snever sammenheng og overføre dem til allmenne samfunnsmessige og internasjonale sammenhenger," sa Brandt i sitt Nobelforedrag 10

El Correo: "Friedensgestalter"

© Helmut Schmidt Medien GmbH/Kureren
. desember 1971.

Utstillingen "1971 Willy Brandt" er basert på utstillingen og boken "Willy Brandt - Eine Hommage in Bildern", som er utviklet i Tyskland av Tina Keck og Margot Klingsporn i forbindelse med feiringen av Brandts 100-årsdag.

I et eget billedspill vises nærmere 100 dokumentarfoto av de tyske fotografene i magasinet Stern; Volker Hinz, Thomas Hoepker, Robert Lebeck, og Max Scheler. Bildene er tatt mellom 1961 og 1983, med hovedvekt på årene 1969-1973. Bildene gir innblikk i Brandts politiske og private liv.

I tillegg kan publikum se bilder tatt under Nobeldagene i Oslo i 1971 fra Arbeiderbladet. Utvalgte aviskarikaturer om Brandt og fredsprisen er også del av utstillingen. Karikaturene er hentet fra utstillingen "Willy Brandt: Man hat sich bemüht", som vises på det norske Goethe-Institut i Oslo fra 12. desember til 30. januar.

Ny utstillingsserie
Utstillingen om Willy Brandt er den første i en rekke mindre utstillinger på Nobels Fredssenter som skal løfte fram utvalgte fredsprisvinnere fra tidligere årganger.

"Disse utstillingene settes noen ganger opp som en kommentar til større utstillinger, andre ganger kan en aktuell hendelse eller et jubileum være anledningen," forklarer senteret i en uttalelse i dag.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no