See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.01.2014 - Nå er det forbudt å chatte i Iran
» 07.10.2013 - Iranere spotter over Netanjahus jeansutspill
» 18.09.2013 - Iran løslater et titall politiske fanger
» 05.09.2013 - Irans president gratulerer alle jøder med nyttårsfesten
» 16.04.2013 - Flere drept etter kraftig jordskjelv i Iran











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Irans president Hassan Rouhani
© Presidentembetet i Iran/Kureren
Samfunn - Iran

Iran henretter 50 fanger på to uker

Henrettelser i Iran i slutten av juni 2013

© NCRI/Kureren
Kureren, 10. oktober 2013
- I gjennomsnitt finner det sted en henrettelse hver dag i Iran. Men i løpet av bare to uker i slutten av september ble det satt en ny, uhyggelig rekord med hele 50 henrettelser. Dette går på tvers av forhåpningene til det nye regimet i Iran under president Hassan Rouhani.

Menneskerettsgrupper advarer i dag mot en alarmerende økning i henrettelser av dødsdømte i de siste ukene, til tross for at mange hadde forventet noe annet etter at moderate Rouhani hadde vist tegn til å bedre menneskerettssituasjonen i landet.

Gruppene frykter at dette er ment for å skremme politiske dissidenter. "Mens Rouhani har vist et mykere internasjonalt bilde av Iran under sitt besøk i New York for to uker siden, fungerer alt som vanlig internt i landet, med dusinvis av fanger dømt til døden etter urettferdige rettssaker," sier Hadi Ghaemi, leder for International Campaign for Human Rights in Iran (ICHRI).

Ghaemi minner om at Rouhani i New York hadde sagt at "vi liker ikke å ha folk i fengsel. Vi ønsker tomme fengsler." Deretter hadde ICHRI-lederen sendt en hastebeskjed til presidenten: "Rouhani: ikke drep fangerne for å tømme fengslene." Nå ser det ut til at de dystre spådommene hans er i ferd med å bli oppfylt.

Narkotikadommer
De fleste av de 50 menneskene som ble henrettet i disse to ukene var dømt for narkotikasmugling. 71 prosent av henrettelsene myndighetene i Iran innrømmer å ha utført i 2012 var som følge av dødsdommer i forbindelse med brudd på landets strenge narkotikalovgivning. Amnesty International hevder at alle rettssakene mot de narkotikadømte var under enhver standard i forhold til rettssikkerhet.

De offisielle tallene viser at det fant sted 314 henrettelser i Iran i 2012, men kilder Amnesty har snakket med indikerer at det er snakk om minst ytterligere 230 henrettelser. Organisasjonen anslår at tallet for 2012 kan overstige 600.

Så langt i år er minst 402 henrettelser utført i Iran, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen.

Iran ligger etter Kina og foran Saudi-Arabia på topp-tre-listen over de landene der det foretas flest henrettelser i verden i offentlig regi. Men det egentlige antallet henrettelser i Iran er hemmelig, noe som gjør denne uhyggelige rankingen usikker. Dette gjelder også for tallene fra Kina og Saudi-Arabia.

På tross av de fortsatte henrettelsene, har Irans nye president Rouhani gjort det klart at han ønsker å bedre situasjonen for menneskerettighetene i Iran. Det klareste skrittet i den retningen hittil kom den 18. september, midt i henrettelsesbølgen viser det seg, da Rouhani beordret frigivelsen av et titalls politiske fanger.

Blant de frigitte var Sacharov-prisvinner Nasrin Sotoudeh. Frigivelsen ble sett på som et signal om et trendskifte i Iran.

Les mer om frigivelsen av politiske fanger i Iran i denne artikkelen: "Iran løslater et titall politiske fanger".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no