See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 10.10.2013 - Iran henretter 50 fanger på to uker
» 07.10.2013 - Iranere spotter over Netanjahus jeansutspill
» 18.09.2013 - Iran løslater et titall politiske fanger
» 05.09.2013 - Irans president gratulerer alle jøder med nyttårsfesten
» 16.04.2013 - Flere drept etter kraftig jordskjelv i Iran











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Irans øverste leder passer på: En internettbruker i et hotell i Teheran
© Overig/GNU/Kureren
Samfunn - Iran

Nå er det forbudt å chatte i Iran

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei

© Office of the Supreme Leader/Kureren
Kureren, 9. januar 2014
- Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har på sin hjemmeside utstedt en fatwa som forbyr unge menn og kvinner som ikke kjenner hverandre å småsnakke over internettet. Grunnen til dette er enkel: Ifølge den iranske lederen er dette "umoralsk".

Khameneis avgjørelse er en ny fatwa, som dukket opp på nettsiden til lederen denne uken som svar på et spørsmål fra en troende muslim, slik iranske medier fremstiller det.

På spørsmålet "hva er din mening om online chatting mellom gutter og jenter?" svarer Irans høyeste leder: "Dette er ikke tillatt siden slike handlinger er umoralske."

Og siden ordene til Irans høyeste åndelige og politiske leder er avgjørende, er chatting dermed forbudt fra nå for alle troende i landet.

Khameneis nye fatwa kommer etter at iranske myndigheter i desember blokkerte tilgangen til den kinesiske applikasjonen WeChat, som var en mye brukt chattetjeneste i Iran.

Kort tid etterpå, fikk også brukere av nettverk som Instagram problemer med å koble seg opp flere timer eller dager av gangen, men senere ble forbudet opphevet og alle disse nettverkene er nå igjen tilgjengelige i Iran.

Iranske myndigheter bekreftet i forrige uke i en uttalelse at sensuren av applikasjoner som WeChat og WhatsApp vil fortsette i landet frem til Iran utvikler sine egne applikasjoner.

Ifølge uttalelsen er applikasjonene for fotodeling eller talemeldinger farlige fordi man "kan utveksle mye kriminelt innhold gjennom dem." Denne informasjonen kunne dessuten også "sendes videre til utlendinger," het det i advarselen.

Forbudet rammer også applikasjoner for mobiltelefoner, og mange av disse ikke kan lastes ned i landet.

Utbredelsen av internett er blitt et alvorlig problem for den teokratiske makteliten i Iran. Etter de store demonstrasjonene mot regjeringen i 2009, som tildels ble organisert gjennom sosiale nettverk på nettet, ble Facebook, Twitter og YouTube blokkert i landet. Etter dette er over fem millioner internasjonale nettsteder og sosiale nettverk blokkert i Iran, og man kan bare få tilgang til dem via piratprogrammer.

Konservatisme mot reformismen
Ayatolla Ali Khamenei er den virkelige og bortimot allmektige lederen i Iran, selv om han ikke pleier å blande seg for mye inn i detaljstyringen i landet. Khameneis nye tiltak synes å demonstrere en økende avstand mellom den øverste lederen og den langt mer liberale presidenten i Iran, Hassan Rouhani.

Rouhani har markert seg ved enkelte liberale reformer, og ikke minst gjennom en rask og drastisk bedring av Irans forhold til Vesten. Presidenten har også markert seg gjennom aktivt å bruke sosiale medier som Twitter, som ellers er forbudt i Iran.

Rouhani ble overraskende valgt som president i Iran i juli i fjor. Teologen deltok aktivt i den iranske revolusjonen i 1979 sammen med ayatolla Khomeini og har siden hatt mange betydningsfulle verv. Han var blant annet den iranske sjefsforhandleren under atomforhandlingene i perioden 2003-05.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no