See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 07.05.2013 - Emiratene har blitt Midtøstens store turistmagnetChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Dubai må forberede mye før Verdensutstillingen i 2020
© Expo 2020 Dubai/Kureren
Reise - Forente arabiske emirater

Dubai vant: Får arrangere Expo 2020

Kureren, 28. november 2013 - Myndighetene i Emiratene jubler etter at Dubai er blitt valgt til å arrangere Verdensutstillingen i 2020. São Paulo i Brasil, Izmir i Tyrkia og Jekaterinburg i Russland var konkurrentene som nådde den siste etappen av løpet. Dubai håper på hele 25 millioner besøkende.

Avstemningen for å velge vertsbyen for Verdensutstillingens (World Expo) ble som vanlig koordinert av Bureau International des Expositions (BIE), og den ble gjort i tre runder, der byen som fikk minst stemmer ble eliminert i hver runde.

I den første runden av stemmegivningen fikk Dubai 77 stemmer, Jekaterinburg 39, Izmir 33 og São Paulo 13. I den andre runden fikk Dubai 87 stemmer, Jekaterinburg 41 og Izmir 36. Og i den siste runden fikk Dubai 116 stemmer og Jekaterinburg 47. Representanter fra 162 land hadde rett til å stemme i hver runde.

Ifølge arrangørene i De forente arabiske emirater skal World Expo 2020 i Dubai starte markeringen av 50-årsjubileet for uavhengigheten av emiratene og finne sted i perioden oktober 2020 til april 2021.

"På bare noen få tiår har Dubai blitt en av verdens mest moderne, innovative og teknologiske byer og tiltrukket investorer og arbeidere fra over 200 land. Med et mål på 25 millioner besøkende, vil en Verdensutstilling fortsette å bygge Dubais og Emiratenes status som et globalt nav," sa søkerbyen i sin kampanje for å arrangere Expo.

Men "Expo vil også være en anledning til å vise verden utviklingsstrategien til Dubai," skrev søkerbyen Dubai, som har valg som temaet "Connecting minds, creating the future" ("Å forbinde sinnene, å bygge fremtiden") til arrangementet.

Expo 2020 Dubai skal finne sted på en 438 hektar stor tomt på den sørvestlige utkanten av metropolen. Området ligger om lag like langt fra Abu Dhabi som fra Dubai, godt plassert ved siden av den nye internasjonale flyplassen Al Maktoum, som innen den tid skal være i stand til å frakte 160 millioner passasjerer i året.

Selve området planlegges delt i tre soner, tilegnet hvert sitt tema. Disse tematiske sonene fører opp til Al Wasl plaza, det viktigste torget i hele Expo-området. Alle land inviteres til å sette opp sin paviljong i det området de vil og som passer best med egen profil, heter det fra arrangørene i Dubai.

Og etter Verdensutstillingen planlegger man å omdanne området til Dubai Trade Center Jebel Ali, sammen med et museum over Verdensutstillingen, et universitet og boligblokker, heter det videre.

World Expo regnes som verdens tredje største internasjonale arrangementet i besøkstall og økonomiske ringvirkninger, nest etter et verdensmesterskap i fotball og De olympiske leker. Godt arrangert, kan arrangementet få stor betydning for den videre utvikingen av reiselivssektoren i De forente arabiske emirater.

Midtøstens store turistmagnet
Mens Midtøsten som helhet opplever lavere besøkstall på grunn av uroligheter, har Emiratene bygget seg opp til den store turistmagneten i regionen. I fjor registrerte Emiratene en rekord med 11 millioner besøkende, så vidt bak Egypt. I år vil Emiratene ligge langt foran kriserammede Egypt, og dermed være regionens ledende reisemål.

11 millioner utlendinger besøkte landet i 2012. Derav reiste 8 millioner til emiratet Dubai, 2 millioner til Abu Dhabi og rundt 1 million til de fem andre emiratene til sammen.

Selv om vestlige turister for lengst har oppdaget Dubai, særlig som et sted for shopping, er det fortsatt besøkende fra nabolandet Saudi-Arabia som er den største gruppen, med 1,5 millioner, og den gruppen som øker raskest.

Og Emiratene har, sammen med Egypt, spilt en nøkkelrolle med å løfte Midtøsten til en viktig reiselivsdestinasjon. Fra 1980 til 2010 økte mengden internasjonale turister som reiste til Midtøsten fra 7,1 millioner til 60,9 millioner, ifølge UNWTO. Dermed hadde regionen en gjennomsnittsvekst på 7,4 prosent per år i perioden, mot verdensgjennomsnittet på 4,2 prosent.

Les mer om Emiratenes utvikling som reisemål i denne artikkelen: "Emiratene har blitt Midtøstens store turistmagnet".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no