See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 28.11.2013 - Dubai vant: Får arrangere Expo 2020











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Gigantmoskeen Sheikh Zayed i Abu Dhabi ble åpnet i 2007
© Max Montagut/Flickr/Kureren
Reise | Økonomi - Forente arabiske emirater

Emiratene har blitt Midtøstens store turistmagnet

Kanaltaxi i Dubai, Emiratene

© KlausF/GNU/Kureren
Kureren, 7. mai 2013
- Mens Midtøsten som helhet opplever lavere besøkstall på grunn av uroligheter, har Emiratene bygget seg opp til den store turistmagneten i regionen. I fjor registrerte Emiratene en rekord med 11 millioner besøkende, så vidt bak Egypt.

På den internasjonale reiselivskonferansen som holdes i Dubai i dag, ble det lagt frem en analyse over fjorårets turismetrender for Midtøstenregionen. Og det var vertsbyen og De forente arabiske emirater som kunne glede seg mest over utviklingen i 2012.

Emiratene opplevde i fjor en betydelig vekst i antall besøkende. Ifølge foreløpige tall, var det 11 millioner utlendinger som besøkte landet i 2012. Derav reiste 8 millioner til emiratet Dubai, 2 millioner til Abu Dhabi og rundt 1 million til de fem andre emiratene.

Selv om vestlige turister for lengst har oppdaget Dubai, særlig som et sted for shopping, er det fortsatt besøkende fra nabolandet Saudi-Arabia som er den største gruppen, med 1,5 millioner, og den gruppen som øker raskest. Den lokale turistmarkedsanalytikeren Sana Toukan forklarte de store besøkstallene fra Saudi-Arabia med at begge land deler samme kultur men at det er mindre strengt for ferierende i Emiratene enn i nabolandet. Det vet særlig unge saudiarabere å sette pris på, la hun til.

"Emiratene markedsfører seg selv som et paradis for luksusshopping, med forseggjorte kjøpesentre, shoppingfestivaler, ingen merverdiavgift og lavere priser enn i mange naboland," fremhevet Toukan. "Luksusmerkevarer er et hovedfokus for turister som kommer inn fra hele verden," la hun til.

På konferansen ble det også avslørt at Emiratene, etter 26 år, igjen melder seg inn i Verdens reiselivsorganisasjon (UNWTO). UNWTOs generalsekretær, Taleb Rifai, hilste beslutningen velkommen. "Emiratene spiller en sentral rolle både i utviklingen av turismen innen regionen, og også ved å binde sammen Midtøsten med andre regioner," fremhevet Rifai.

Og Emiratene har, sammen med Egypt, spilt en nøkkelrolle med å løfte Midtøsten til en viktig reiselivsdestinasjon. Fra 1980 til 2010 økte mengden internasjonale turister som reiste til Midtøsten fra 7,1 millioner til 60,9 millioner, ifølge UNWTO. Dermed hadde regionen en gjennomsnittsvekst på 7,4 prosent per år i perioden, mot verdensgjennomsnittet på 4,2 prosent.

Nedgang ellers i Midtøsten
Mens Emiratene kan smykke seg med en stor fremgang, er imidlertid Midtøsten som destinasjon fortsatt i en krise, som begynte i 2011 med den arabiske våren og urolighetene som har fulgt. Etter en drastisk nedgang i 2011, fortsatte 2012 med en nedgang på 5 prosent i antall reisende til Midtøsten totalt. I fjor var det særlig Saudi-Arabia, Libanon og Syria som merket en stor nedgang i besøkende.

Men de første landene i regionen har også begynt å hente seg inn fra den store nedgangen i 2011. Det er særlig i Tunisia og Egypt at turistene så smått begynner å komme tilbake.

Men det er fortsatt lang igjen. Antall besøkende til Egypt økte med stolte 17,5 prosent fra 2011 til 2012, og endte på 11,5 millioner, litt mer enn i Emiratene. Likevel er det langt igjen til rekordåret 2010. Da var det hele 14 millioner reisende til Egypt.

Et annet land rammet av uro i 2011, Libya, fikk spesiell oppmerksomhet på konferansen. Under Ghadaffi, var det knapt turismefasiliteter i landet. Nå er det enighet om at Libya har "et enormt turismepotensial, med sin lange Middelhavskyst og romerske antikviteter." Det har skjedd lite utvikling i bransjen siden revolusjonen i 2011, og investorene venter fortsatt på stabilere forhold i landet.

Lederen for konferansen, Simon Press, konkluderte at det var mange gode nyheter for reiselivsbransjen i regionen, særlig i Emiratene, Egypt og Tunisia. "Men det er fortsatt mange farer, med uro og pågående voldshandlinger i Syria som kan påvirke utviklingen i nabolandene," advarte han.

UNWTO-leder Rifai var likevel svært optimistisk på vegne av Midtøsten som destinasjon over litt lengre sikt. UNTWO forventer at antall besøkende til regionen skal opp fra 61 millioner i 2010 til 149 millioner i 2030, og at veksten i regionen vil være nesten 50 prosent høyere enn for resten av verden.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no