See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 11.08.2013 - Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger
» 10.05.2013 - Kina vil mekle mellom Israel og Palestina
» 26.04.2013 - Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post
» 19.04.2013 - EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger
» 14.03.2013 - Netanyahu danner ny regjering i Israel
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barn











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Omstridt: Israels tidligere og påtroppende utenriksminister, Avigdor Lieberman (arkivbilde)
© Avi Hayun/MFA/Kureren
Politikk - Israel

Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen

Israels statsminister Benjamin Netanjahu tok i dag imot USAs utenriksminister John Kerry

© Prime Minister's Office/Kureren
Kureren, 6. november 2013
- Omstridte Avigdor Lieberman vil gjenutnevnes som Israels utenriksminister "neste uke" etter at han måtte forlate posten i desember 2012 på grunn av korrupsjonsanklager. Lieberman, som ofte omtales som "høyreekstrem", ble i dag frikjent for alle anklagene mot ham.

Statsminister Benjamin Netanjahu gratulerte i dag sin gamle regjeringskollega med frifinnelsen og annonserte at han dermed ville få utenriksministerposten tilbake igjen. Men ifølge opposisjonen er korrupsjonsmistankene mot Lieberman langt fra ute av verden.

Lieberman har oppfordret til henrettelse av flere arabiske Knesset-medlemmer, til å bombe Aswan-demningen i Egypt i tilfelle ny konflikt, til å bombe palestinske byer som Ramallah og til å drukne palestinske krigsfanger i Dødehavet. Han er en åpen beundrer av Russlands president Vladimir Putin. Og israelske arbeiderpartirepresentanter har flere ganger beskrevet ham som både "rasist" og "fascist".

Men dette har ikke stoppet Lieberman fra å få flere ministerposter i høyreorienterte israelske regjeringer. Og i 2009, etter at partiet hans ble det tredje største i valget, ble han til svært manges forbauselse utpekt til utenriksminister i Netanjahus regjering.

Det som imidlertid stoppet Lieberman, i hvert fall for en stund, var de mange korrupsjonsanklagene mot ham, som har vært undersøkt av det israelske rettsvesenet i ikke mindre enn 17 år. Det har dreid seg om bestikkelser og hvitevasking av store summer. Flere titals millioner kroner skal ha havnet i Liebermans besittelse gjennom en ugjennomsiktelig skog av postkasseselskap.

Ikke nok bevis
Men statsadvokaten hadde ikke nok bevis til å gå til sak mot Lieberman i disse sakene om påstått korrupsjon. Derimot nøyde man seg med en mindre anklage om angivelig maktmisbruk i forbindelse med utnevnelsen av en ambassadør som motytelse for informasjon som Lieberman skulle ha fått på en rettsstridig måte. Da det ble tatt ut tiltale mot ham i 2012, fratro Lieberman sine partiverv og ministerposten.

En enstemmig rett fant det i dag imidlertid ikke bevist at Lieberman skulle ha begått noen alvorlig forbrytelse, heller ikke i denne saken. Riktignok hadde Lieberman handlet på en "ukorrekt" måte, men det var ingen straffbare handlinger som kunne bevises. Dermed ble Lieberman frikjent.

"Rettsvesenet og statsadvokaten i Israel gjør en utmerket og nidkjær jobb, men til sist er det domstolene som avgjør," kom

Leder av det israleske Arbeiderpartiet, Shelly Jasimovich (arkivbilde)

© Elysée/Kureren
menterte statsminister Netanjahu i dag. "Tenk så grusomt det ville vært dersom vi hadde et samfunn der enhver stevning ender i domfellelse," la Netanjahu til, og oppfordret alle israelere til å slutte opp om landets rettsvesen og respektere frikjennelsen.

I tillegg gratulerte statsministeren Lieberman med den enstemmige frikjennelsen og understreket at de to politikerne hadde vært personlige venner og jobbet sammen i mange år. "Jeg er glad for at Avigdor ville komme tilbake og jobbe sammen med meg i regjeringen," heter det videre i uttalelsen.

Arbeiderpartiet krever at saken ankes
Men frikjennelsen aksepteres ikke uten videre av alle israelere, ikke minst etter den brede mediedekningen de mange korrupsjonsmistankene rundt den kontroversielle politikeren opp gjennom årene.

Opposisjonsleder Shelly Jasimovich fra det israelske Arbeiderpartiet var i dag slett ikke fornøyd med frikjennelsen. Jasimovich hevder at dommerne ikke kunne gjøre annet enn å frikjenne Lieberman etter den, ifølge henne, slette jobben statsadvokaten hadde gjort, noe hun mistenker kan ha politiske årsaker, ifølge Jerusalem Post.

"Jeg ber riksadvokaten om å pålegge statsadvokaten om å anke," sier Jasimovich ifølge avisen. "Vi kan ikke la en såpass alvorlig sak passere uten å forsikre oss om at man har sett på absolutt alle muligheter," la hun til. Arbeiderpartilederen påpekte til sist at hun hadde en følelse av at Lieberman hadde klart "å manipulere det israelske rettssystemet."

Lieberman selv har ligget relativt lavt i dag. Han har kun kommet med en kort melding på Facebook, der han takker alle som hadde støttet ham gjennom prosessen. "Sammen skal vi fortsette å jobbe til det beste for folket og staten Israel," skriver han.

Tilfeldighetene ville det slik at USAs utenriksminister John Kerry var på besøk hos statsminister Netanjahu i Jerusalem i dag, der han prøver å få fortgang i fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina. Kerry roste "godviljen" fra begge parter, men han kommenterte ikke muligheten for å få Lieberman som ny samtalepartner i Israel.

Det forestående ministerbyttet vekker neppe optimisme i Washington.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no