See also:
» 12.02.2014 - Vietnam sensurerer 35-årsjubileet for krigen med Kina
» 05.02.2014 - Filippinenes president: "Asia er på randen av verdenskrig"
» 06.11.2013 - Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen
» 11.08.2013 - Før fredsforhandlingene: Israel godkjenner nye bosetninger
» 26.04.2013 - Nå får politiet i Israel sjekke turistenes e-post
» 19.04.2013 - EU-land vil merke produkter fra israelske bosettinger
» 14.03.2013 - Netanyahu danner ny regjering i Israel
» 06.03.2013 - Israel "mishandler" fengslede palestinske barn











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Israels statsminister Benjamin Netanyahu i møte med Kinas president Xi Jinping
© Israel PM Office/Kureren
Politikk - Israel | Kina | Palestina

Kina vil mekle mellom Israel og Palestina

Palestinas president Mahmud Abbas og Kinas president Xi Jinping

© Palestinas presidentskontor/Kureren
Kureren, 10. mai 2013
- Det nye lederskapet i Kina vil styrke landets diplomatiske rolle: Kina ønsker å mekle i den israelsk-palestinske konflikten. Denne uken reiste både Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Kina.

Beijing, med Kinas nye president Xi Jinping i spissen, oppfordret begge lederne til å gjenopplive forhandlingene og fredsprosessen i Midtøsten og tilbød seg å mrkle. Forhandlingene har ligget på is siden 2010 til tross for stort press fra USA, EU og Russland, som tradisjonelt har vært de viktigste diplomatiske aktørene i Midtøsten.

"Vi håper at Israel og Palestina vil gjøre felles innsats og gå inn på troverdige tiltak for å bygge gjensidig tillit, trinn for trinn, og gjenoppta fredssamtalene så snart som mulig," sa Xi Jinping etter sitt møte med Netanyahu på torsdag, ifølge det offisielle nyhetsbyrået 'Xinhua'.

"Bare når de legitime rettighetene til alle land er ivaretatt, kan det bli varig fred og stabilitet i regionen" sa Kinas statsminister Li Keqiang dagen før. "Kina, i sin rolle som venn av både Israel og Palestina, vil mekle for å fremme fredsprosessen," la han til.

I sitt møte med Abbas på mandag, kom president Xi med et firepunktsforslag for å løse Midtøsten-konflikten. Samtidig tilbød det kinesiske utenriksdepartementet seg å arrangere et møte mellom Netanyahu og Abbas mens begge var i Beijing. Men det ble det ikke noe av.

Kinas løsningsforslag for konflikten i Midtøsten omfatter opprettelsen av en selvstendig palestinsk stat med full suverenitet, i henhold til grensene fra 1967 og med Øst-Jerusalem som hovedstad. Etableringen skal skje med full respekt for Israels eksistens og landets legitime sikkerhetsbekymringer. Grunnprinsippet skal være at forhandlinger er den eneste måten å oppnå fred, og at Israel må gi fra seg landområder i bytte for fred. Til sist skal det internasjonale samfunnet engasjeres på en "objektiv og rettferdig" måte for å sikre fremdriften i fredsprosessen.

Kina har i flere tiår hatt et godt forhold til palestinerne, og i møte med Xi, påpekte Abbas at Kina var det første landet til å etablere et representasjonskontor i de okkuperte områdene. Beijing anerkjente Palestina som egen stat allerede i 1988, og har siden vist en sterk sympati for det palestinske synspunktet i konflikten.

Men i de senere år har den kinesiske regjeringen også styrket forholdet til Israel. Kina opprettet diplomatiske forbindelser med Israel i 1992, og Israel er en av de viktigste kundene til kinesiske teknologiprodusenter.

Kina har nå også blitt den største importøren av energiressurser i Midtøsten, blant annet som den ledende importøren av iransk olje. Og den kinesiske avhengigheten av olje fra regionen vil fortsette å vokse i fremtiden, og dermed interessen for stabilitet i Midtøsten. Derfor har Kina en voksende interesse av å involvere seg i regionen for å trygge egen økonomisk utvikling.

Kinas økende involvering i regionen kommer samtidig med at USA synes å ha mistet interessen for et dypere engasjement i Midtøsten. USA har gjort seg mye mindre avhengig av olje fra regionen, noe som er en bevisst politikk, og Washington forbinder også stort sett diplomatiske nederlag med sine initiativer i området.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no