See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 27.09.2013 - "VM i Qatar vil koste 4000 arbeidere livet"China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Uønsket i Gulf-regionen: Homofile par i Midtøsten møter dårlige kår
© Charles Roffey/GNU/Kureren
Reise | Samfunn - Qatar | Kuwait

Gulf-landene planlegger å homoteste turistene

Velkommen inn? Den internasjonale flyplassen i Kuwait

© Ken Marshall/GNU/Kureren
Kureren, 11. oktober 2013
- Gulf-landene planlegger å teste legningen til reisende til regionen å unngå at homofile slipper inn. Det er Kuwait som har hatt initiativet til dette. Men tiltaket skal også brukes i Bahrain, Oman, Saudi-Arabia, Emiratene og i Qatar, landet som skal organisere fotball-VM i 2022.

Homofobien blir verre og verre i Gulf-regionen. Og landet som går hardest ut er Kuwait. Yousuf Mendakar, Kuwaits folkehelsedirektør, sa denne uken til avisen Al-Rai at medlemslandene i Gulfrådet (GCC) planlegger å sette i gang helseskjekker for turistene for å oppdage om de er homofile. Er de homofile, får de ikke å komme inn i de seks landene i GCC.

Ifølge Mendakar "utfører helsesentrene våre allerede nå kontroller for å vurdere helsetilstanden til utlendinger når de ankommer til CCG-landene. Men vi skal sette i gang strengere tiltak for å oppdage homofile."

Folkehelsedirektør Mendakar gikk imidlertid ikke videre inn på hvilke "helsetester" myndighetene i regionen planlegger å innføre for slik å avgjøre de reisendes seksuelle legning allerede på flyplassen. Men han har stor tro på at det vil finnes slike tester.

Det kontroversielle tiltaket er fortsatt ikke endelig vedtatt. Medlemslandene skal diskutere saken på et møte den 11. november. Og det er allerede mange som spør seg hva dette kommer til å bety, særlig med tanke på at Qatar skal organisere fotball-VM i 2022 og et forbud mot homofile i landet kan bety sanksjoner eller boikott fra det internasjonale samfunnet.

Jubel over tiltaket i Kuwait
Men i Kuwait har nyheten om å hindre homofile fra å reise inn i Gulf-landene bare fått positive reaksjoner til nå. Dette gjelder i alle fall de svært mange parlamentsmedlemmene som har stått i kø for å bidra med sine synspunkter om homofile til avisen Al-Rai.

Parlamentsmedlem Husain Al-Quwaian sier blant annet il avisen at "det finnes allerede planer om å presentere et lovutkast til helsekomiteen i parlamentet for å forby homofile å reise inn i Kuwait."

Al-Quwaian beskrev beslutningen som ble annonsert av Mendakar som en "god innsats", fordi han mener at tiltaket "bidrar til å eliminere et slikt fenomen fra våre samfunn. Enhver person som ikke er medisinsk kvalifisert må ikke få lov til å slippe inn i landet, som et tiltak for å beskytte samfunnet vårt og dets grunnmur."

Også parlamentsmedlem Saud Al-Huraiji applauderte tiltaket, som "er i tråd med den islamske Sharia og tradisjoner i lokalsamfunnene i Gulf-regionen. Dette er en avgjørelse som har vår fulle støtte, og jeg tror også at det gjenspeiler et krav fra offentligheten", sa Al-Huraiji.

"Å være homo er ikke snakk om personlig frihet"
Parlamentsmedlemmet Khalil Al-Saleh hilste også beslutningen velkommen, "for å beskytte de moralske verdiene i samfunnet og bekjempe [homoseksualitet], som avvises i de fleste samfunnene."

Al-Saleh hevdet videre at spørsmålet "ikke har noe å gjøre med personlig frihet fordi det er snakk om et moralsk og kulturelt problem. Hvert samfunn har sin egen religiøse og kulturelle identitet, som må respekteres av alle besøkende eller personer som ønsker å jobbe der," la parlamentarikeren til.

Nok et kuwaitisk parlamentsmedlem, Hmoud Al-Hamdan, mener at det vil være et fremskritt når myndighetene i de forskjellige landene i regionen oppfyller sin plikt til å "beskytte samfunnene i Gulf-regionen fra sykdommer." Han nevner spesielt seksuelt overførbare sykdommer "som [homofile] er mest berørt av, som et resultat av sin umoralske praksis."

Homoseksualitet er ulovlig i alle landene i Gulf-regionen, som også er verstinger det gjelder rettigheter for homofile. I Kuwait gis det fengselsstraffer på opptil 10 år for homoseksuelle relasjoner, mens det i Oman og Qatar gis fengselsstraffer på tre år. I Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater er det dødsstraff for homofile.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no