See also:
» 13.03.2014 - Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt
» 17.10.2013 - Tyskland: "Timelønn på 68 kr er altfor mye"
» 11.09.2013 - Mot avgjørelse om tunnel mellom Danmark og Tyskland
» 16.05.2013 - Norwegian satser stort på det tyske markedet
» 25.04.2013 - Berlin skal innføre turistskatt
» 12.04.2013 - Hellas forbereder stort krigserstatningskrav mot Tyskland
» 09.04.2013 - Tyskerne har minst formue i euroland, kypriotene nest mest
» 03.04.2013 - Folkeavstemning om "verstingen Ikea" i MünchenChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Et favorittreisemål i Tyskland: Berlin (Neuer Hauptbahnhof)
© Werner Kunz/GNU/Kureren
Reise | Økonomi - Tyskland

Tyskland er det raskest voksende reisemålet i Europa

Pølsemann: Det er ikke vanskelig å få seg en currywurst i Tyskland

© Jim Furibond/GNU/Kureren
Kureren, 19. november 2013
- Nye tall viser at Tyskland forsetter å være det landet i Europa som har sterkest vekst i reiselivet. Det er ikke bare fra nabolandene man reiser til Tyskland, men også briter, russere, arabere og kinesere har oppdaget reisemålet.

Ifølge det tyske Statistisches Bundesamt har reiselivet i Tyskland opplevd en kontinuerlig positiv trend i de første åtte månedene av 2013. Det statlige statistikkbyrået noterer at utenlandske gjester sto for 56 millioner overnattinger på hotell i Tyskland, noe som tilsvarer en økning på 4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Tyskland som reisemål fortsetter dermed å posisjonere seg godt i internasjonal sammenheng. Destinasjonen har vokst jevnt siden årtusenskiftet, og den bokser raskere enn andre europeiske reisemål.

De fleste reisende til Tyskland kom fra andre europeiske land, og Tyskland tar stadig større markedsandeler blant europeiske turister. Mellom januar og august 2013 økte antall europeiske turister i Tyskland med hele 4 prosent, mens europeerne totalt bare reiste 2,5 prosent mer.

Det er særlig nabolandene rundt Tyskland som bidro til økningen i overnattinger, med Sveits på første plass. I de første åtte månedene av året registrerte Tyskland nesten 3,7 millioner overnattinger av sveitsiske borgere, en økning på 5,5 prosent sammenlignet med den samme perioden i 2012.

Også veksten av britiske turister var enda mer betydelig fra januar til august 2013, da totalt 3,2 millioner briter overnattet i Tyskland, noen som tilsvarer en økning på 9,1 prosent sammenlignet med året før. Videre var det en signifikant økning av polske turister på 9,1 prosents til 1,5 millioner overnattinger, mens belgierne økte med kun 0,5 prosent litt over 2 millioner overnattinger.

Men også oversjøiske markeder har bidratt betydelig til veksten av tysk reiseliv. Amerikanerne fortsetter å strømme til Tyskland, og veksten var særlig stor i sommermånedene, med totalt 3,3

Jugendstil i Französische Straße i Berlin

© Marc Szarkowski/GNU/Kureren
millioner overnattinger i perioden. Prosentmessig var den største økningen i antall reisende, på hele 17 prosent, fra de arabiske gulfstatene.

Russerne har også bidratt til veksten i det tyske reiselivet, med totalt 1,7 millioner overnattinger i de første åtte månedene i år, noe som er en økning på 17,2 prosent. Og til sist er Kina nå blitt det største asiatiske markedet. Økningen i turismen fra Kina var på 10,5 prosent og genererte mer enn 1,1 millioner overnattinger på tyske hoteller.

Men for den tyske hotellbransjen har 2013 likevel ikke vært et spesielt godt år. Den desidert største gruppen kunder, det innenlandske markedet, gikk nemlig tilbake med 2,0 prosent, og dermed ble det totalt en nedgang i forhold til i fjor.

Europas nummer fire
Ifølge Verdens turismeorganisasjon (UNWTO) hadde Tyskland besøk av 30,4 millioner utenlandske turister i 2012 og er dermed det fjerde meste besøk landet i Europa, etter Frankrike (83 millioner), Spania (57,7 millioner) og Italia (46,4 millioner).

Dette avspeiler en enorm vekst i den utenlandske turismen til Tyskland siden årtusenskiftet; mye sterkere enn hos de europeiske konkurrentene. I år 2000 hadde Tyskland nemlig kun 18,9 millioner utenlandske turister. De andre europeiske reiselivsstormaktene har derimot ikke har økt så mye på de siste 13 årene: Frankrike hadde 75 millioner besøkende i år 2000, Spania 48 millioner og Italia 41 millioner.

Også i 2012 var Tyskland det landet i Europa som registrerte den største økningen i antall besøkende, med 7,3 prosent sammenlignet med 2011. Mellom 2010 og 2011 var økningen på 5,5 prosent. Dermed tar Tyskland stadig større markedsandeler i det europeiske reiselivsmarkedet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no