See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 11.09.2013 - Mot avgjørelse om tunnel mellom Danmark og Tyskland
» 23.08.2013 - København feier havfruens 100-årsdag
» 22.04.2013 - Billigere øl og mineralvann i Danmark
» 10.04.2013 - Europas største akvarium åpner i København
» 12.03.2013 - Flytrafikken på Gardermoen overgår nå KøbenhavnChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Skagen: Mange nordmenn ferierer her hvert år, men ikke alltid til danskenes udelte glede
© Lukas Ziegler/GNU/Kureren
Reise - Danmark

Danskene ønsker ikke flere norske turister

Populært blant nordmenn: Strendene ved Skagen helt nord i Danmark

© Dinilu/GNU/Kureren
Kureren, 25. februar 2014
- Slagordet "Det er dejlig å være norsk - i Danmark" synes utdatert. I hvert fall ifølge resultatene i ny undersøkelse blant 2.000 innbyggere ved danskekysten, der over 42 prosent ikke ønsker flere turister. Og respondentene peker særlig på nordmenn som de minst ønskede besøkende.

Den nye rapporten "Lokalbefolkningens holdning til turisme" er basert på en helt fersk undersøkelse fra det danske Videncenter for Kystturisme, som har intervjuet lokalbefolkningen på 20 danske feriesteder.

Målet med undersøkelsen var å finne ut mer om innbyggernes holdninger til reiseliv og reiselivsutvikling i nærmiljøet, fordi "lokalbefolkningens holdning og engasjement overfor turismen er avgjørende for å skape en bærekraftig plan for lokal reiselivsutvikling," slik det heter i undersøkelsen.

De 20 danske reisemålene er stort sett kjente destinasjoner for nordmenn. Men resultatene viser at danskene ikke er særlig positive til nordmenns oppførsel når de ferierer i Danmark. Tvert imot er det særlig norske turister som synes å irritere den danske lokalbefolkningen, viser undersøkelsen, som ble publisert i dag.

Vil ikke ha flere turister
Ifølge undersøkelsen vil nesten halvparten av respondentene (42 prosent) ikke ha noen ytterligere økning i turismen og foretrekker at antall turister fortsetter på dagens nivå. To prosent foretrekker til og med en nedgang i antall turister, mens 55 prosent ønsker seg flere turister.

"Samlet sett kan dette sees som et uttrykk for en positiv holdning til turisme, men det gir et bilde av en splittelse i den lokale befolkningen. En splittelse mellom et lite flertall som foretrekker at det blir flere turister, og en relativt stor andel av innbyggerne som føler en viss metning i antallet turister som allerede kommer til området," konkluderer undersøkelsen.

Og når respondentene ble spurt om i hvilken grad de føler seg plaget av turistenes atferd generelt, er det mange detaljerte svar. Flere av respondentene føler seg plaget når de handler i butikken på grunn av overbelastning og køer av turister eller en manglende av produktbredde, "samt problemer på grunn av hundene som turistene har med på ferie."

Mangel på parkeringsplasser, manglende respekt for fartsgrensene, stor trafikk, støy og turistbusser i trange gater er blant de viktigste irritasjonene danskene plages med i turistsesongen, ifølge undersøkelsen.

I tillegg svarer respondentene at de blir forstyrret på grunn av overbelastning på offentlige steder, blant annet på strendene, at det er større sesongmessige variasjoner i turismen, som blant annet fører til at det meste blir stengt om vinteren, turistenes manglende språkkunnskap, manglende vedlikehold og støy på grunn av aktiviteter som helikopterrundturer.

Nordmenn er mest irriterende
Og når det gjelder hvilke nasjonaliteter som særlig forstyrrer den lokale idyllen, er det særlig nordmenn som trekkes frem i undersøkelsen. "Nordmenn er uforskammede i butikkene, har ingen manerer og presser seg frem alle steder, og de gir heller ikke tips", konkluderes det i rapporten.

Men selv om danskene tilsynelatende ikke lenger er så glade i norske turister, reiser nordmenn likevel til nabolandet i hopetall.

Det er 1,03 millioner nordmenn som reiser til Danmark hvert år, noe som gjør Danmark til det nest mest besøkte landet for nordmenn, etter Sverige og foran Spania, ifølge de siste tallene fra Statistisk sentralbyrås reiseundersøkelse.

Men nordmenn bruker ikke mye tid i Danmark. Nesten to av tre nordmenn som reiser til Danmark er på svært korte reiser, type "danskebåt" eller en kjøretur gjennom landet på vei til kontinentet. Den gjennomsnittlige oppholdslengden for nordmenn på reise til Danmark med minst en overnatting, er 3,92 overnattinger.

Og også for det danske reiselivet er norske besøkende viktige. Norske turister ligger nå på andreplass blant alle besøkende til Danmark, kun slått av tyskerne. Og tyskerne er altså blitt mindre upopulære enn nordmenn i løpet av de siste årene. Men også tyskerne får hard medfart i undersøkelsen: "De føler at de eier stranden," beklager danskene seg.

Den danske spørreundersøkelsen ble utført på disse 20 utvalgte reisemålene: Allinge, Sandvig, Billund, Blokhus, Blåvand, Henne, Ebeltoft, Fanø, Gilleleje, Hvide Sande/Søndervig, Klitmøller/Vorupør, Løkken, Lønstrup, Marielyst, Møn, Rømø, Rørvig, Skagen, Svendborg og Sønderborg.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no