See also:
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 25.02.2014 - Danskene ønsker ikke flere norske turister
» 11.09.2013 - Mot avgjørelse om tunnel mellom Danmark og Tyskland
» 23.08.2013 - København feier havfruens 100-årsdag
» 28.04.2013 - Dansk hjemmefrontmuseum totalskadd i brann
» 22.04.2013 - Billigere øl og mineralvann i Danmark
» 12.03.2013 - Flytrafikken på Gardermoen overgår nå KøbenhavnChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Det nybygde akvariet "Den blå planet" utenfor København
© 3XN/Kureren
Kultur | Reise - Danmark

Europas største akvarium åpner i København

Aluminiumsfasade: "Den blå planet"

© 3XN/Kureren
Kureren, 10. april 2013
- Reisende har nå enda en grunn til å dra til København etter åpningen av Danmarks nye akvarium. "Den blå planet" er det største akvariet i hele Europa, med 10.000 kvadratmeter, 20.000 arter og 7 millioner liter vann.

Nybygget som huser akvariet er tegnet av det danske arkitektfirmaet 3XN og man forventer at dette kommer til å bli en av Danmarks største turistattraksjoner.

Det nye akvariet Den blå planet ble offisielt åpnet i slutten av mars. Akvariet ligger noen kilometer utenfor København, i småbyen Taarnby i nærheten av København Lufthavn, som har gode forbindelser med motorveier, tog og t-bane.

Nå forventes det at den spektakulære bygningen blir "et symbol av det moderne Danmark." Det enorme bygget etterligner vannets former, og selv speilingene i aluminiumsfasaden minner om vannets bevegelser.

Den blå planet erstatter Danmarks Akvarium i Charlottenlund, som stengte dørene sine i november 2012, etter 73 lange år i drift. Det gamle akvariet har hatt en tøff historie, med krigsutbrudd, perioder av forfall og lite utvalg av eksotiske arter.

Da bygget i Charlottenlund på slutten av 1980-tallet igjen var preget av forfall og skader og trengte store ombygninger, begynte man å se seg om etter alternativer. Allerede på midten av 90-tallet skisserte Jesper Horsted, kurator i Danmarks Akvarium, de første offensive ideene om hvordan en helt nytt, moderne akvarium burde utformes.

Nå er Danmarks Akvarium tilbake med en arkitektur i internasjonal klasse, tusenvis av dyr fra hele verden, og de mest avanserte teknologiene for å vise frem sine eksotiske dyr.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no