Mer om reise i Kureren:
» Forsiden, reise 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Reise, toppsaker
» "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» Rekordvekst i turisme til Portugal
» Peru oppdages som gourmetland
» Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» Senegal avskaffer dyrt visum
» Tsjekkia satser på løpende turister
» Økoturisme: Gabon feirer løvenes tilbakekomst
» Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania

Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren, 17. april 2015 - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.
Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren, 15. april 2015 - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.
Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren, 15. april 2015 - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.
Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren, 13. april 2015 - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.
Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren, 12. april 2015 - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.
Portugal
Rekordvekst i turisme til Portugal

Kureren, 11. april 2015 - Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.
Peru
Peru oppdages som gourmetland

Kureren, 10. april 2015 - Det latinamerikanske kjøkkenet er ikke viden kjent for sine store høyder. Hittil. For ett av de nye in-kjøkkenene er nemlig det peruanske, skal man tro "hemmelige tips" i reiselivets bransjemedier.
Qatar
Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom

Kureren, 9. april 2015 - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Russland
Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv

Kureren, 7. april 2015 - Putins Russland, egentlig et fantastisk reisemål, har mistet internasjonal troverdighet i en rasende fart, til stor frustrasjon for reiselivet i landet. Nå satser man på billigflyselskapene for å reise kjerringa.
Senegal
Senegal avskaffer dyrt visum

Kureren, 6. april 2015 - Det nye biometriske visumet til Senegal ble feiret som en teknisk innovasjon da det ble lansert i 2013. Men den dyre og tidkrevende prosedyren viste seg raskt å være mer til bry enn til nytte. Nå blir det avskaffet igjen, per presidentdekret.
Tsjekkia
Tsjekkia satser på løpende turister

Kureren, 4. april 2015 - Den som vil holde seg i form i ferien bør kanskje vurdere å løpe rundt i Tsjekkia. Det sentraleuropeiske landet markedsfører seg som verdens ledende "running destination", med størst antall anerkjente gateløp.
Gabon
Økoturisme: Gabon feirer løvenes tilbakekomst

Kureren, 15. mars 2015 - I noen land jager de ulven over grensa, i andre frykter de tigerens utbredelse. I Gabon har man et annet forhold til rovdyr, selv de som beviselig kan være farlige for mennesker: Løvenes overraskende tilbakekomst blir feiret som en stor mulighet.
Europa
Det går mot lavere kortgebyrer i Europa

Kureren, 3. april 2014 - EU-parlamentet har i dag vedtatt å sette et tak på gebyrene bankene får ta ved bruk av kredittkort og vanlige betalingskort i Europa. Dette vil gjøre kortbruken billigere for bedrifter og forbrukere, og føre til større aksept av for eksempel visakort i land som Danmark og Tyskland.
Brasil
Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien

Kureren, 2. april 2014 - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
Spania
Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania

Kureren, 2. april 2014 - Spanske eksperter har angivelig funnet Den hellige gral. Begeret, som Jesus skal ha drukket av under sitt siste måltid, er i en kirke i Nord-Spania. Men strømmen av turister til basilikaen i den spanske byen León ble over natten så stor at "gralen" ikke lenger kan stilles ut.
Aserbajdsjan
Aserbajdsjan satser på luksusturisme

Kureren, 21. mars 2014 - Aserbajdsjan er kanskje mer kjent for sine oljereserver og menneskerettsbrudd enn for å være et stort reisemål. Men nå vil myndighetene i Baku gjøre noe med dette og ønsker å tiltrekke seg mange flere reisende i de neste årene. Men kun pengesterke turister er velkomne.
Nederland
Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene

Kureren, 17. mars 2014 - Myndighetene i Amsterdam ønsker å kvitte seg med imaget som et hasjparadis og et fristed for rusbrukere. Rundt halvparten av coffeeshoppene i Amsterdam sentrum blir nå tvunget til å stenge. Og det samme skjer også i resten av Nederland på grunn av den nye narkopolitikken.
Danmark
Danskene ønsker ikke flere norske turister

Kureren, 25. februar 2014 - Slagordet "Det er dejlig å være norsk - i Danmark" synes utdatert. I hvert fall ifølge resultatene i ny undersøkelse blant 2.000 innbyggere ved danskekysten, der over 42 prosent ikke ønsker flere turister. Og respondentene peker særlig på nordmenn som de minst ønskede besøkende.
Innenriks | Irland
Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland

Kureren, 12. februar 2014 - Irske myndigheter har nå utstedt driftstillatelse og lisens til Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air International Limited, som har administrasjonskontorer i Dublin. Dermed kan deler av det norske flyselskapet flagge ut til Irland.
India
Fra i høst blir det enklere å reise til India

Kureren, 10. februar 2014 - Den indiske regjeringen ønsker nå å prøve å fremme turismen gjennom en oppmykning av visumpolitikken. Derfor vil innbyggerne fra 180 land, deriblant Norge, fra i høst dra nytte av det nye automatiske visumet, som man kan kjøpe ved ankomst til landet.
Innenriks
Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år

Kureren, 10. januar 2014 - Veksten i flytrafikken i Norge og globalt forsetter. I 2013 reiste over 48,3 millioner passasjerer til og fra norske lufthavner. Det er over dobbelt så mange som i 1993. Og i 2013 var det Bergen lufthavn som hadde den største veksten i Norge.
Venezuela
Flyselskapene forlater Venezuela og isolerer landet

Kureren, 19. desember 2013 - Internasjonale flyselskap som jobber i Venezuela varsler nå at de vil trekke seg ut av landet etter at de blir sittende på enorme mengder lokal valuta fra billettsalget som myndighetene nekter dem å veksle inn. American Airlines ble i dag de første som takket for seg.
Innenriks
Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie

Kureren, 4. desember 2013 - Mange nordmenn har god råd og dette gjenspeiler seg i reisetrendene. Ifølge en ny undersøkelse er det blitt vanlig for nordmenn å bestille firestjerners hoteller og være mest opptatt av komfort. Men samtidig kuttes det i feriebudsjettet.
Innenriks | Spania
Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona

Kureren, 29. november 2013 - Norwegian fortsetter sin etablering i Spania. Bare to uker etter at flyselskapet annonserte ny base i Madrid, bekreftes åpningen av ny base i Barcelona. Og satsingen er stor, da den nye basen vil bli knutepunkt for trafikken til Amerika, Afrika og Midtøsten.
Forente arabiske emirater
Dubai vant: Får arrangere Expo 2020

Kureren, 28. november 2013 - Myndighetene i Emiratene jubler etter at Dubai er blitt valgt til å arrangere Verdensutstillingen i 2020. São Paulo i Brasil, Izmir i Tyrkia og Jekaterinburg i Russland var konkurrentene som nådde den siste etappen av løpet. Dubai håper på hele 25 millioner besøkende.

» 27.11.2013 - Oman åpner seg for boomende turisme
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 22.11.2013 - USA åpner for mobilbruk i fly; bransjen sier nei
» 19.11.2013 - Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake
» 19.11.2013 - Tyskland er det raskest voksende reisemålet i Europa
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 08.11.2013 - Gatene i Madrid stinker av søppel
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt
» 30.10.2013 - Stor debatt rundt "NRKs boikott" av Norwegian
» 29.10.2013 - Pave Frans er blitt en turistmagnet for Roma
» 29.10.2013 - Norsk lavprisflyselskap konkurs etter seks måneder
» 28.10.2013 - To tonn elfenbein beslaglagt i Uganda
» 22.10.2013 - Thailand planlegger en turistavgift fra 2014
» 17.10.2013 - Norwegian etablerer nytt selskap i Spania
» 11.10.2013 - Gulf-landene planlegger å homoteste turistene
» 09.10.2013 - Reiseselskap arrangerer pakketur til Nordpolen
» 08.10.2013 - Dramatisk fall: Turistene svikter Madrid
» 03.10.2013 - USA er stengt: Turistene er forbannet
» 30.09.2013 - "Forbud" mot alkoholsalg i Tyrkia møter motstand
» 27.09.2013 - Stor uenighet om reiseråd til Egypt

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no