See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Full stopp for FlyNonstop
© FlyNonstop/Kureren
Reise | Økonomi - Innenriks

Norsk lavprisflyselskap konkurs etter seks måneder

Espen Hennig-Olsen

© Næringsforeningen Kristiansand/Kureren
Kureren, 29. oktober 2013
- Det norske lavprisflyselskapet FlyNonstop begjærte seg selv konkurs i dag, etter seks måneder i lufta. Selskapet hadde satset på markedet på Sørlandet ved å tilby flere europeiske destinasjoner fra Kristiansand lufthavn.

"Vi beklager å måtte meddele at det i dag er sendt en begjæring om oppbud av FlyNonstop AS. Dette betyr at alle våre flygninger fra og med tirsdag 29.10.2013 kl. 06:00 har blitt innstilt," opplyser selskapet i en pressemelding i dag.

FlyNonstop la til at "alle våre kunder nå må kontakte sitt kredittkortselskap / bankforbindelse med billettreferanse og innbetalingskvittering for å få sine billettutgifter refundert. Vi tar nå løpende kontakt med våre kunder via mail og SMS for å gi råd og veiledning om hvordan de skal forholde seg til ombooking / kjøp av nye billetter til sin reise."

Flyselskapet hadde fått hjelp fra SAS, som "vil gi våre kunder med billettreferanse hos FlyNonstop, adgang til å kjøpe nye billetter til spesialpris hos selskapet, forutsatt at det finnes tilgjengelige plasser på ønskede reisetidspunkt."

"Vi i FlyNonstop kunne dessverre ikke lenger klare å imøtekomme selskapets forpliktelser og må derfor innse at vi må legge ned vår virksomhet. Dette er en trist dag for våre kunder, og for oss i FlyNonstop. Vi takker for engasjementet fra alle - og for opplevelsene vi har hatt sammen med våre passasjerer," konkluderer flyselskapet.

Stor satsing
FlyNonstop ble etablert i 2012 med hovedsete på Kristiansand lufthavn, Kjevik. Det startet sine flygninger 25. april i år. Selskapet ble grunnlagt av Espen Hennig-Olsen, tidligere markedsføringsdirektør og deleier i Hennig-Olsen iskremfabrikk. Og da selskapet ble lansert, kalte det seg selv "Sørlandets nye nasjonale flyselskap" på sin nettside.

Selskapet leaset sitt eneste fly, av typen Embraer 190, fra CIT Aerospace og nederlandske Denim Air. Denim Air sørget også for bemanning og operasjon av flyet.

Fra starten i april 2013 til oktober 2013 fløy selskapet til åtte destinasjoner fra Kristiansand: Nice, Paris, Parma, Ålesund, Barcelona, Palma de Mallorca, London og Berlin. Og i juni begynte de å fly til Dubrovnik.

Også fra juni 2013, fløy selskapet til Nice fra Ålesund lufthavn. Men allerede i slutten av mai 2013 annonserte selskapet at de "midlertidig" innstilte rutene til Berlin og Paris og én av rutene selskapet hadde til Parma.

Nyheten om konkurs kom likevel brått og midt i det som så ut til å bli en stor satsing for de neste månedene.

Fra 28. oktober hadde FlyNonstop planlagt nye ruter til Bodø, Dublin, Alicante og Stockholm. Fra 14. januar 2014 skulle begynne å fly til Manchester og St. Gallen i Sveits. Og fra sommersesongen 2014 skulle de fly til Santorini i Hellas og Gazipasa i Tyrkia.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no