See also:
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 02.04.2014 - Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» 27.09.2013 - Stor uenighet om reiseråd til Egypt
» 26.08.2013 - Norske turoperatører kansellerer Egypt ut året
» 21.08.2013 - Islamister plyndrer museer og monumenter i Egypt
» 08.05.2013 - Egypts reiseliv sier ja til bikini og alkoholChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Det egyptiske museet i Kairo har alltid vært en turistmagnet
© Sol Soñab/GNU/Kureren
Kultur | Reise - Egypt

Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake

Åpnet dørene i 1902: Det egyptiske museet i Kairo

© Lee Emnert/GNU/Kureren
Kureren, 19. november 2013
- Egypt har annonsert et omfattende prosjekt for å fornye det berømte Egyptiske museet i Kairo og åpne et nytt Tutankhamon-museum i et forsøk på å lokke turistene tilbake og gjenopprette en følelse av normalitet etter to år med uro i landet.

Prosjektet går ut på å gi det 111 år gamle museet tilbake sin gamle prakt fra den gang det ble åpnet i 1902. Dermed skal vegger og gulvet igjen utsmykkes med sine opprinnelige farger og ornamenter.

Men i tillegg omfatter prosjektet også at en av museets største og mest kjente utstillinger, skattene til kong Tutankhamon, skal flyttes til et stort, nytt museum som bygges i nærheten av pyramidene i Giza. Det er forventet at dette nye museet vil åpne dørene i 2015.

Det egyptiske museet i Kairo skal også oppgradere lys- og sikkerhetsanlegget sitt for å møte de internasjonale standardene, annonserte Egypts minister for antikviteter, Muhammed Ibrahim, da han presenterte planen på en pressekonferanse i museet denne helgen. Museet skal videre omorganisere fordelingen og presentasjonen av utstillinger og de unike samlingene.

Ifølge Ibrahim er prosjektets kostnadsnivå på minst 26 millioner kroner, og dette representerer en av de største ombyggingene av Det egyptiske museet i hele dets historie.

Skader etter opptøyene
Museet har fått mange skader i de siste årene, hovedsakelig på grunn av sin beliggenhet ved siden av Tahrir-plassen, som utviklet seg til et sentrum for protestene og opplevde hyppige sammenstøt helt siden starten av opprøret som endte med at regimet til Hosni Mubarak falt i 2011. Volden vendte tilbake etter den 3. juli i år, da de militære tok makten etter president Muhammed Morsi.

Ibrahim annonserte også at hovedkvarteret til ekspresident Mubaraks nasjonale demokratiske parti skal rives, etter at bygget ble brent under opprøret mot regimet hans. Bygget står mellom museet og Nilen, og det er planer om å bygge en botanisk hage og et friluftsmuseum på den store tomten. Ministeren la til at det nye utstillingsområdet ville bli viet det folkelige opprøret i Egypt.

I tillegg har det vært tilløp til plyndringer av kunstskatter i Egypt mens den verste uroen herjet. I august i år stjal flere plyndrere rundt 1.000 verk fra museet i Mallawi, i utkanten av den 5000 år gamle byen al Minya, 225 kilomete

Populær: Tutankhamon i Det egyptiske museet i Kairo

© Tony Gunckel/GNU/Kureren
r sør for Kairo. Dette var det største tyveriet som har skjedd i et egyptisk museum.

Les mer om plyndringen av museet i Mallawi i denne artikkelen: "Islamister plyndrer museer og monumenter i Egypt".

Turistene ønskes velkommen tilbake
Den nåværende regjeringen prøver nå å få tilbake kontrollen over gatene og å lokke tilbake de mange besøkende som inntil nylig gjorde Egypt til et viktig reisemål.

Den egyptiske ministeren for antikviteter forklarte at en av de største inntektene til departementet nettopp er inngangsbillettene til slike historiske turistattraksjoner. Disse har falt fra 111 millioner egyptiske pund (rundt 98 millioner kroner) i oktober 2010 til kun 7 millioner egyptiske pund (rundt 6,2 millioner kroner) i oktober 2013.

"Fra Tahrir sender vi nå et positivt budskap til verden om at det går bra i Egypt," sa Ibrahim denne helgen på årsdagen for museet, som åpnet i 1902.

Politisk uro og voldsomme folkeopptøyer i de to siste årene har vært et alvorlig slag for reiselivsnæringen i Egypt, som pleide å bidra med mer enn 11 prosent til landets bruttonasjonalprodukt og nesten 20 prosent av Egypts inntekter i utenlandsk valuta. Siden sommeren 2013 er reiselivssektoren nærmest blitt eliminert.

Og på tross av minister Ibrahims positive budskap til verden, mener de fleste vestlige land at det fortsatt er for tidlig å anbefale reiser til Egypt da det er uvisst om urolighetene kan bryte ut igjen.

I norske UDs reiseråd til Egypt heter det fortsatt at man "fraråder reise til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til Egypt med unntak av turistområdene ved Rødehavet (inkludert Hurghada) og Akababukten (inkludert Sharm al-Sheikh, Taba og Dahab), Luxor og Aswan i øvre Egypt samt transitt gjennom den internasjonale flyplassen i Kairo."

Andre vestlige land har lignende reiseråd, og alle er fortsatt reserverte i forhold til turistbesøk i Kairo. Tysk UD frarår sine borgere særskilt å oppholde seg i nærheten av den ustabile Tahrir-plassen dersom de reiser til Kairo.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no