See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 19.11.2013 - Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake
» 27.09.2013 - Stor uenighet om reiseråd til Egypt
» 26.08.2013 - Norske turoperatører kansellerer Egypt ut året
» 09.07.2013 - Juristene tar over makten i Egypt
» 05.07.2013 - Voldsomme sammenstøt i Kairo
» 11.04.2013 - Koptisk leder klandrer Mursi for religiøs vold i Egypt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Forskjellige kulturer møtes i Naama Bay i Sharm El Sheikh (Egypt)
© Svetlana Grechkina/Kureren
Reise | Samfunn - Egypt

Egypts reiseliv sier ja til bikini og alkohol

Kureren, 8. mai 2013 - Egypts turismeminister Hisham Zaazou bekrefter at regjeringen holder samtaler med salafistene for å forklare dem betydningen av turismen som inntektskilde, etter at disse krevde forbud mot bikini på strendene og alkoholsalg i landet.

Ifølge den egyptiske statlige nyhetstjenesten SIS, har minister Zaazou under et besøk på reiselivskonferansen i De forente arabiske emirater insistert på at den egyptiske regjeringen kun har "positive" mål for turismen. Han ønsket å tone ned de kritiske uttalelsene fra de radikalislamistiske salafistene.

"Bikinier er velkomne i Egypt, og her serveres det alkohol," understreket Zaazou. Ministeren påpekte også at regjeringen var klar over at turisme er en av bærebjelkene i den egyptiske økonomien, en sektor som var særlig skadelidende etter den arabiske våren i 2011.

Men i tillegg til å forsikre vestlige besøkende om at de kjente reisemålene i landet fortsatt fører en liberal politikk på tross av en islamistisk regjering, prøver Egypt også å lokke flere turister fra araberstatene, som alltid har vært et viktig marked. Dermed er det i det siste blitt åpnet flere hoteller med islamistisk tilsnitt, ikke helt til glede for minister Zaazou.

I forrige uke ble Les Rois hotell i Hurghada åpnet med en seremoni der glass og flasker med alkoholisk innhold symbolsk ble knust i store mengder. Les Rois markedsfører seg som Egypts første alkoholfrie luksushotell, og det var representanter fra det regjerende muslimske brorskapet, salafistene men også kirken i Hurghada til stede ved åpningsseremonien.

Men hotellet i Hurghada er ikke det første alkoholfrie i landet. Da den saudiarabiske investoren Abdul Aziz Al Ibrahim nylig kjøpte Grand Hyatt-hotellene og forbød alkoholsalg i et av de viktigste luksushotellene i sentrum av Kairo, førte dette til konflikt med turismedepartementet. Den tidligere turismeministeren truet med å frata femstjernershotellet to stjerner på grunn av ufullstendige tjenester.

Turistene vender tilbake
Egypt mistet en stor del av turiststrømmen som følge av de voldsomme omveltningene i landet i 2011. I rekordåret 2010 hadde Egypt 14,7 millioner besøkende, som genererte inntekter på 12,5 milliarder US dollar (70 milliarder kroner). Dette tallet falt til 9,8 millioner besøkende og inntekter på 8,8 milliarder dollar året etter.

Men ifølge Zaazou, har turismen kommet seg igjen fra og med 2012, med 11,5 millioner turister og inntekter på rundt 10 milliarder dollar i fjoråret. Og veksten fortsetter. Ifølge de nyeste tallene var det 3 millioner besøkende i Egypt i første kvartal i år, som er en oppgang på 14,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Men tallene er fortsatt lavere enn rekordåret 2010.

Det langsiktige målet for Egypts regjering er å nå 30 millioner turister i året og inntekter på 25 milliarder dollar i året i 2022. Årets ambisiøse mål er å øke antall turister med 20 prosent.

Og for å oppmuntre denne økningen, har turismemyndighetene installert kameraer på de store feriestedene i Egypt som kan følges direkte på internett. "Vi ønsker å vise folk at Egypt er trygt, og den beste måten å gjøre dette på er med en direktesending. Neste skritt vil være å vise disse bildene på storskjermer på offentlige torg i Paris eller New York," avslørte turismeministeren.

Ny reiselivsstrategi
I november lanserte de egyptiske turismemyndighetene en ny strategi for å fremme ny vekst i sektoren. De prioriterte områdene for en denne utviklingen inkluderer landets nordlige region, Rødehavet og Sinaihalvøya.

Da de lanserte strategien, understreket myndighetene at den nye handlingsplanen omfatter byggingen av tematiske byer og idrettsanlegg, med et mål om å tiltrekke seg 25 millioner turister i perioden 2017-2020.

Men analytikere mener at det er den politiske utviklingen i Egypt som vil være veivisende om landet oppnår sine ambisiøse mål. Ny politisk uro, terrorangrep, fortsatt ustabile politiske forhold og muligheten for at ekstreme islamister oppnår mer makt blir sett på som betydelige risikofaktorer. Gjentatte medieoppslag om islamistiske politikkfremstøt, som er egnet til å fremmedgjøre markedet i Europa, vil også kunne påvirke omdømmet til Egypt som et reisemål negativt.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no