Flere saker om Serbia:
Nyhetsside, Serbia 
Arkiv, alle saker om Serbia 
Serbia
Politikk
Valgskred: Vučić blir Serbias nye sterke mann

Kureren - Fremskrittspartiet til Aleksandar Vučić har klart vunnet valget i Serbia og vil få mer enn halvparten av representantene til parlamentet i Beograd. Nå må serberne brette opp ermene og tåle en tøff økonomisk omstilling under en reformglad Vučić som statsminister.
Serbia
Politikk
Nyvalg utskrevet i Serbia: Veien mot EU blir tema

Kureren - Fra ultranasjonalistiske EU-motstandere i 2008, til reformivrige EU-pådrivere i 2014: Serbias Fremskrittparti SNS er seniorpartner i koalisjonen som ledet landet til forhandlinger om EU-medlemskap. Men SNS ønsker makten alene for å få fortgang i reformene, og har derfor skrevet ut nyvalg.
Serbia
Politikk
Serbia i gang med EU-historiens tøffeste medlemskapsprosess

Kureren - I dag startet de offisielle forhandlingene mellom Serbia og Brussel om fullverdig EU-medlemskap innen 2020. Men veien dit blir ikke lett, særlig på grunn av spørsmålet om Kosovo. Også det serbiske folket skal få si sin mening om medlemskapet i en avstemning.
Serbia
Politikk
Serbia starter forhandlinger om EU-medlemskap i januar

Kureren - Etter en lang prosses ga EUs utenriksministere i går grønt lys for starten på forhandlingene om serbisk medlemskap, med startdato allerede i januar. Spania er det eneste EU-landet som er sterkt mot Serbias medlemskap fordi det nekter å anerkjenne Kosovos uavhengighet.
Bosnia-Hercegovina | Serbia
Politikk
Serbisk knefall for ofrene i Srebrenica

Kureren - Serbias president Tomislav Nikolic har i et intervju med bosnisk tv "gått på kne" og bedt om tilgivelse for massakren i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995. Men han nekter fortsatt å gå med på betegnelsen folkemord.

» Serbia får forhandle om EU-medlemskap
» Historisk avtale mellom Serbia og Kosovo i havn
» Skal EU forvalte Nord-Kosovo?
» Bosnisk-serbiske ledere av konsentrasjonsleire dømt
» Serbia går inn for deling av Kosovo


Kurerens magasin
Reportasjer om Serbia
Serbia
Kultur | Reise
Beograd: Balkans fyrige mathovedstad

Kureren - Det er lett å bli begeistret på restaurant i Beograd når selv hurtigmaten er en fest. Blant shabby-chique lokaler, illegale husbåtrestauranter og glorete palasser for de nyrike er det overflod av autentiske matopplevelser man kun kan få i nettopp Serbias hovedstad.

Les mer

Serbia
Kultur | Reise
Det serbiske kjøkkenet: Grill- og grytemesterne

Kureren - Fyrig Balkan-mat, med masse chili og paprika, det er klisjeen om det serbiske kjøkkenet. Det finnes, men det er et unntak, både historisk og i nåtiden. Likevel er det serbiske kjøkkenet utvilsomt et av Europas beste og mest varierte. Grill, gryter og bakst står i fokus, i hvert fall i dag.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no