Flere saker om Bosnia-Hercegovina:
Nyhetsside, Bosnia-Hercegovina 
Arkiv, alle saker om Bosnia-Hercegovina 
Bosnia-Hercegovina
Politikk
Nasjonalistene blander seg i bosnisk opprør

Kureren - I én uke har demonstranter gjort opprør i Bosnia-Hercegovina, og stiller krav om nyvalg og en ny politikk som griper fatt i de enorme sosiale problemene. Mens sentrale politikere vil gi etter, ser man i den serbiske delrepublikken på opprøret som et forsøk på å endre maktforholdene i landet.
Bosnia-Hercegovina
Politikk
Voldsomme sosiale opptøyer i Bosnia

Kureren - 20 år med økonomisk stillstand. Halvparten av bosnierne er arbeidsløse. Verktøykassen til sentralregjeringen i Sarajevo viser seg å være tom. Nå brer det seg en stor protestbølge i landet, blant bosnjaker, kroater og serbere likens. På fredag ble regjeringsbygg i Tuzla og Sarajevo stormet.
Bosnia-Hercegovina
Politikk | Samfunn
Folketelling med krutt i Bosnia-Hercegovina

Kureren - I dag gikk startskuddet for den første folketellingen i Bosnia-Hercegovina etter krigen i 1992-95. Den tilsynelatende nøytrale tellingen vekker imidlertid liv i flere nasjonalistiske leire, som har satt i gang kampanjer for å rådgi folket om hva de bør svare.
Nederland | Bosnia-Hercegovina
Samfunn
Domstol: Nederland delansvarlig for Srebrenica

Kureren - Nederlands høyesterett bekrefter i dag at den nederlandske FN-bataljonen i Bosnia-Hercegovina hadde ansvaret for at tre muslimske menn fra Srebrenica ble drept i massakren i juli 1995. Mennene hadde søkt tilflukt hos nederlenderne men ble forvist og dermed utlevert til morderne.
Bosnia-Hercegovina | Serbia
Politikk
Serbisk knefall for ofrene i Srebrenica

Kureren - Serbias president Tomislav Nikolic har i et intervju med bosnisk tv "gått på kne" og bedt om tilgivelse for massakren i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995. Men han nekter fortsatt å gå med på betegnelsen folkemord.

» Bosnisk-serbiske ledere av konsentrasjonsleire dømt


Kurerens magasin
Reportasjer om Bosnia-Hercegovina
Bosnia-Hercegovina
Kultur | Reise
Å spise ute i Sarajevo: Pur matglede

Kureren - Sarajevo er fortsatt et førsteklasses reisemål for autentisk verdensmat - altså der lokale spesialiteter og delikatesser tilbys i rikere monn enn enhetlige internasjonale retter. Fra fast food til forhåndsbestilt mat; nesten alt på menyen har bosniske røtter og en bosnisk vri. En vri som er verdt en tur.

Les mer

Bosnia-Hercegovina
Kultur | Reise
Bosnisk cuisine: Smaksbomber utenfor EU-standard

Kureren - "Bosnia og Hercegovina" - for de fleste av oss hefter det en del forestillinger om dette Balkan-landet, mange av dem feilaktige. Og at det bosniske kjøkkenet skulle være verdt en reise i seg selv, er ikke blant de mest kjente forestillingene. Likevel er det en kjensgjerning.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no