Mer om Bosnia-Hercegovina i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Bosnia-Hercegovina
» Å spise ute i Sarajevo: Pur matglede
» Bosnisk cuisine: Smaksbomber utenfor EU-standard

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Bosnia-Hercegovina, toppsaker
» Nasjonalistene blander seg i bosnisk opprør
» Voldsomme sosiale opptøyer i Bosnia
» Folketelling med krutt i Bosnia-Hercegovina
» Domstol: Nederland delansvarlig for Srebrenica
» Serbisk knefall for ofrene i Srebrenica
» Bosnisk-serbiske ledere av konsentrasjonsleire dømt


Politikk
Nasjonalistene blander seg i bosnisk opprør

Kureren, 12. februar 2014 - I én uke har demonstranter gjort opprør i Bosnia-Hercegovina, og stiller krav om nyvalg og en ny politikk som griper fatt i de enorme sosiale problemene. Mens sentrale politikere vil gi etter, ser man i den serbiske delrepublikken på opprøret som et forsøk på å endre maktforholdene i landet.
Politikk
Voldsomme sosiale opptøyer i Bosnia

Kureren, 7. februar 2014 - 20 år med økonomisk stillstand. Halvparten av bosnierne er arbeidsløse. Verktøykassen til sentralregjeringen i Sarajevo viser seg å være tom. Nå brer det seg en stor protestbølge i landet, blant bosnjaker, kroater og serbere likens. På fredag ble regjeringsbygg i Tuzla og Sarajevo stormet.
Politikk | Samfunn
Folketelling med krutt i Bosnia-Hercegovina

Kureren, 1. oktober 2013 - I dag gikk startskuddet for den første folketellingen i Bosnia-Hercegovina etter krigen i 1992-95. Den tilsynelatende nøytrale tellingen vekker imidlertid liv i flere nasjonalistiske leire, som har satt i gang kampanjer for å rådgi folket om hva de bør svare.
Samfunn
Domstol: Nederland delansvarlig for Srebrenica

Kureren, 6. september 2013 - Nederlands høyesterett bekrefter i dag at den nederlandske FN-bataljonen i Bosnia-Hercegovina hadde ansvaret for at tre muslimske menn fra Srebrenica ble drept i massakren i juli 1995. Mennene hadde søkt tilflukt hos nederlenderne men ble forvist og dermed utlevert til morderne.
Politikk
Serbisk knefall for ofrene i Srebrenica

Kureren, 25. april 2013 - Serbias president Tomislav Nikolic har i et intervju med bosnisk tv "gått på kne" og bedt om tilgivelse for massakren i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995. Men han nekter fortsatt å gå med på betegnelsen folkemord.
Samfunn
Bosnisk-serbiske ledere av konsentrasjonsleire dømt

Kureren, 27. mars 2013 - De bosniske serberne Mico Stanisic og Stojan Zupljanin ble i dag dømt for å ha drevet etnisk rensing og fengsler som liknet konsentrasjonsleire under borgerkrigen i Bosnia-Hercegovina. Begge må sone fengselsstraffer på 22 år.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no