See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 15.11.2013 - Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene
» 26.09.2013 - Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet
» 02.07.2013 - Kina lovfester plikt til å besøke sine eldre
» 17.04.2013 - Kina forbyr media å publisere informasjon fra utlandet
» 02.04.2013 - Kina bekrefter to dødsfall av nytt influensavirus
» 27.02.2013 - Prominente kinesere krever menneskeretter











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Internett-kafé i Kina
© Hal Dick/GNU/Kureren
Samfunn - Kina

Kina bruker 2000 ansatte for å overvåke Internet

Kureren, 7. oktober 2013 - Mer enn to tusen offentlig ansatte i Kina jobber daglig med å overvåke nettet. Både i landet og i utlandet. Oppdraget deres er å analysere og samle negative meninger om regimet. Dette er første gang myndighetene i Beijing gir en oversikt over dimensjonen av den statlige nettovervåkningen.

Disse offentlig ansatte driver ikke med "å slette informasjon", men de jobber med "å samle inn og analysere meninger, spesielt på sosiale nettverk, for å hjelpe regimet til å ta avgjørelser," ifølge statsautoriserte kilder.

Det er avisen The Beijing News som avslørte dette i helgen. Avisen har snakket med Tang Xiaotao, som har jobbet seks måneder i en stilling som statlig nettovervåker. Han sitter hver dag foran pc-en sin og "bruker et dataprogram for å samle negative meninger om det kommunistiske partiet," beretter Xiaotao.

Ifølge Xiaotao bruker de statsansatte konkrete søkeord på nettet for å overvåke titalls millioner av beskjeder som daglig blir publisert i sosiale medier og blogger. Men dette "Internett-politiet", som jobber i regjeringens propagandaapparat, overvåker også kommersielle nettsider og nettaviser.

Og Tang Xiaotao innrømmer at, selv om de er mange ansatte, klarer de ikke alltid å overvåke alle "de negative eller uønskede kommentarene om myndighetene."

Anslaget i avisen The Beijing News, som støtter seg på Xiaotao, er derfor at det er totalt 2000 statsansatte som overvåker og sensurerer nettet i Kina. Gitt det svært store antallet kinesiske nettbrukere og den strenge sensuren i landet, må dette regnes som et overraskende lavt tall, eller en bevisst underdrivelse.

I de siste årene har kinesiske myndigheter forbudt utenlandskkontrollerte sosiale nettverk som Facebook og Twitter, etter at disse til dels var utslagsgivende for bølgen av protester som fant sted i Midtøsten og Nord-Afrika i 2010 og 2011, i det som ble kjent som "Den arabiske våren". Det er blitt bygd opp egne sosiale medier for det kinesiske publikumet.

Kinesiske myndigheter har også arrestert hundrevis av mennesker for å spre rykter på nettet i de siste årene. I tillegg har de advart bloggere med millioner av tilhengere om at de må skrive mer positive kommentarer om statsledelsen.

I det siste året har også flere utenlandske medier blitt blokkert i Kina. Dette gjelder blant annet New York Times, etter at den amerikanske avisen hadde anklaget den tidligere kinesiske statsministeren, Wen Jiabao, for å ha samlet seg en enorm formue mens han ledet regjeringen.

Også nettsidene til organisasjoner som Journalister uten grenser (RSF) er blokkert i Kina. Men i 2012 myknet myndighetene i Beijing opp politikken noe, og løftet den mangeårige blokaden av nettsidene til blant annet Amnesty International og den britiske nyhetstjenesten BBC.

Ifølge de offisielle statistikkene fra 2012 har Kina over 290 millioner nettbrukere, nor som tilsvarer en fjerdedel av den kinesiske befolkningen. Kineserne regnes nå som den største online-befolkningen i verden.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no