See also:
» 12.02.2014 - Vietnam sensurerer 35-årsjubileet for krigen med Kina
» 05.02.2014 - Filippinenes president: "Asia er på randen av verdenskrig"
» 13.01.2014 - Norge bøyer av for Kina under Dalai Lamas besøk
» 15.11.2013 - Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene
» 11.11.2013 - Nå meisles Kinas kurs for de neste fem årene
» 26.06.2013 - Titalls døde etter uro i Xinjiang i Kina
» 13.05.2013 - Kina og Sveits enige om frihandelsavtale
» 10.05.2013 - Kina vil mekle mellom Israel og Palestina











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


En avisselger i Kina
© Garry Knight/Flickr/Kureren
Politikk | Samfunn - Kina

Kina forbyr media å publisere informasjon fra utlandet

Kureren, 17. april 2013 - Pressefriheten i Kina er ikke-eksisterende, og nå blir det enda verre. Et nytt direktiv forbyr mediene i Kina å publisere uautorisert informasjon som kommer fra utenlandske media, nettsteder eller andre kilder.

Ifølge et påbud utstedt fra Kinas offisielle direktorat for presse, radio, film og fjernsyn, er det heretter "forbudt å bruke informasjon fra utlandet, samt nyheter levert av frivillige organisasjoner, kommersielle organisasjoner eller uavhengige journalister uten at den har blitt verifisert på forhånd."

Kommentarer til dette nye direktivet ble publisert i 'China Press and Publishing Journal', et organ for sensurmyndighetene. Organet oppfordrer kinesiske media til å forsterke kontrollen med informasjon som kommer fra utlandet.

Direktivet ble utstedt samme dag som 'New York Times' fikk Pulitzer-prisen for sin rapportering om Kinas tidligere statsminister Wen Jiabao i oktober i fjor. Reportasjene ble sensurert i Kina. Myndighetene blokkerte internett slik at ingen kunne finne informasjon relatert til verken den daværende statsministeren eller den amerikanske avisen.

Presseorganisasjonen Journalister uten Grenser (RSF) fordømmer i dag det nye direktivet og mener at "disse reglene markerer en ny fase for å styrke sensuren, som fortsetter å ekspandere etter kommunistpartiets 18. kongress, som ble holdt i november i fjor. Regimet forsøker å blokkere kinesiske mediers referanser til internasjonale media."

"Dette initiativet er dømt til å mislykkes, i en tid med sosiale medier der informasjonen beveger seg som ild i tørt gress," påpeker RSF i en pressemelding fra Paris.

"Imidlertid kan initiativet brukes til å begrunne ytterligere sensurtiltak og har derfor en innvirkning på kinesiske medier, som jevnlig publiserer internasjonale nyheter, særlig fra nyhetsbyråer. Rollen til internasjonale media er fortsatt avgjørende for å informere innbyggerne i dette landet om hva som skjer i Kina," legger organisasjonen til.

Sensuren av internasjonale medier har også vokst sterkt i Kina. Den 25. juni i fjor ble hjemmesiden til pressebyrået 'Bloomberg' sensurert etter sine avsløringer om formuen til Kinas president Xi Jinpings familie. I februar i år ble 'BBC' sensurert, og kritiske journalister som Melissa Chan og Chris Buckley har hatt problemer med å fornye visumet sitt til Kina.

I oversikten for 2013 er Kina plassert som nummer 173 av de i alt 179 landene som er undersøkt i en verdensrangering av pressefriheten, som RSF lager hvert år. Rangeringen attesterer at pressefriheten er så godt som ikke-eksisterende i Midtens rike.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no