See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 04.02.2013 - Protestvalg i Liechtenstein
» 30.01.2013 - Finansfyrstedømmet Liechtenstein må spare











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Liechtensteins statsminister Adrian Hasler
© Fürstentum Liechtenstein/Kureren
Politikk | Økonomi - Liechtenstein

Liechtenstein stiller krav for å sløyfe bankhemmeligheten

Hovedkontoret til Liechtensteinische Landesbank i Vaduz

© Friedrich Böhringer/Kureren
Kureren, 13. mai 2013
- Etter at de fleste skatteparadisene har sagt seg villig til utveksling av skatterelevant informasjon, varsler nå også Liechtenstein at de vil forhandle. Men Norges EFTA-partner stiller betingelser som vekker oppsyn i EU.

Liechtensteins nyvalgte statsminister Adrian Hasler sa i dag til den tyske avisen 'Handelsblatt' at fyrstedømmet nå for første gang er villig til å forhandle om å droppe bankhemmeligheten, som i lang tid har vært grunnlaget for det bittelille Alpelandets oppblåste finansvesen.

Annonseringen kommer etter en stor europeisk offensiv mot skatteparadiser.

I løpet av året har et stort antall land med bankhemmelighet sagt seg villige til å bli med på automatisk utveksling av informasjon med skattemyndighetene i andre land. Først falt Kypros, som følge av forhandlingene om en EU-hjelpepakke. Deretter valgte Luxemburg og Østerrike, som de siste EU-landene, å åpne opp for forhandlinger om utveksling av slik informasjon. De siste i rekken var en lengre rekke britiske territorier, inkludert Caymanøyene, Bermuda og Gibraltar.

Etter stort press fra EU, og særlig Tyskland, varsler nå altså også Liechtenstein innrømmelser. "Som en småstat ville det vært urealistisk å si at vi kategorisk vil avvise samtaler med EU om en utvidet utveksling av informasjon," sa statsminister Hasler til 'Handelsblatt'. "Vi er klare for samtaler," la han diplomatisk til, og innrømte at den internasjonale trenden "klart går i retning av informasjonsutveksling."

Men liechtensteineren overrasket med klare betingelser for å nå en avtale, som går langt utover det andre land som Luxembourg og Caymanøyene har krevd. Og som var en klar innrømmelse av at de utenlandske bankkundene i fyrstedømmet først og fremst er skattesnytere.

"Et veldig viktig spørsmål fra vårt ståsted er, hvordan man kan bygge en bro inn i skatteærligheten for kundene våre," sa Hasler.

En slik "bro inn i skatteærligheten" ville ikke være mulig med en generell beskatning på alle innskuddene i liechtensteinske banker og fond, og heller ikke ved en plutselig offentliggjøring av kontoinnskuddene fremholdt han. Hasler foreslo at "kundene våre" skulle gis anledningen til å angi seg selv og dermed få "en rabattert beskatning på etterhånd uten å risikere straffeforfølgelse."

"Vi hadde vært veldig for å innføre denne modellen i hele Europa," forklarte regjeringssjefen. Videre forlangte han at EU skulle anerkjenne stiftelser og fond i Liechtenstein skattemessig.

Uttalelsene til statsminister Hasler har blitt referert i nesten samtlige seriøse tyske medier i dag. Det er særlig tyske kunder i bankene i Liechtensteins hovedstad Vaduz, og det er et økende sinne i Tyskland over nabolandene i Alpene som tjener gode penger på skattesvindel og annen kriminalitet forbundet med hvitevasking.

Nettforaene i de tyske avisene var da også raskt fylt med hatmeldinger i retning Hasler og Liechtenstein, og oppfordringer om å innføre økonomiske sanksjoner mot fyrstedømmet. Uttalelsen om en "bro inn i skatteærligheten" og kravet om rabatter for skattesvindlerne provoserte i særdeleshet, da de kom frem som et forsvar for kriminelle.

I avisen 'Liechtensteiner Vaterland', derimot, beklager man at tyskerne "igjen går på barrikadene" mot fyrstedømmet. Men avisen innser også at uttalelsene til landets statsminister ikke var de heldigste, og at han trolig ikke burde nevnt betingelsene overhodet i den tyske pressen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no