See also:
» 10.03.2014 - Skatteparadiset Bahamas "nær konkurs"
» 22.01.2014 - Kinas elite gjemmer pengene sine i skatteparadiser
» 12.09.2013 - Skatteflukt til Nederland fra eurokriselandene
» 02.09.2013 - Østerrikes rolle som skatteparadis blir valgkamptema
» 28.08.2013 - Sveits gir seg i skattestriden med USA
» 13.05.2013 - Liechtenstein stiller krav for å sløyfe bankhemmeligheten
» 08.04.2013 - Luxemburg gir opp å forsvare bankhemmeligheten
» 24.03.2013 - Er Luxemburg noe bedre enn Kypros?China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Luxemburgs utenriksminister Jean Asselborn (v) og østerrikske kollega Michael Spindelegger utreder om slutten på bankhemmeligheten
© Dragan Tatic/Außenministerium/Kureren
Økonomi - Luxemburg

Bankkunder i Luxemburg gis 18 måneder

Fra finanskvartalet i Boulevard Royal i Luxemburg-by

© Werneuchen/GNU/Kureren
Kureren, 16. april 2013
- Luxemburgske myndigheter gir utenlandske innehavere av bankinnskudd 18 måneder på å bestemme seg om de vil fortsette i landet. I 2015 vil skattemyndighetene i hjemlandet deres få informasjon om innskuddene deres.

I forrige uke måtte den luxemburgske finansministeren, Luc Frieden, bite i gresset etter stort press fra de andre landene i eurosonen. Frieden forklarte at det nå syntes å være en "internasjonal trend" med automatisk utveksling av skatterelevant informasjon mellom statene. "I motsetning til tidligere, motsetter vi oss ikke lenger denne," sa finansministeren.

Nå er det klart at Luxemburg vil binde seg til eurosonens program for automatisk utveksling av skattemessig relevant informasjon allerede fra begynnelsen av 2015. Dermed faller bankhemmeligheten i Luxemburg, i hvert fall for utenlandske borgere.

Ifølge dagsavisen 'Luxemburger Wort', skal utenlandske borgere nå få 18 måneder på seg "til å bestemme seg om skjebnen til sine bankinnskudd (og inntekter) i Luxemburg, som snart vil bli gjort offentlig." Det er en ikke ubetydelig frykt for at dette vil få mange til å flytte pengene sine ut fra luxemburgske banker, og at dette kan gå utover den viktige finanssektoren i storfyrstedømmet, som utgjør rundt en tredel av økonomien i landet.

"Banksektoren i Luxemburg har foretatt en strategisk reorientering, og forsikrer oss om at den i dag spesialiserer seg på en velstående utenlandsk kundemasse som har formuer som er skattemessig avklarte," skriver den luxemburgske dagsavisen videre.

Også finansminister Frieden uttalte forrige uke at landet nå var beredt til å gi avkall på "kunder som kun vil unngå skatt." Bankene hadde blitt gitt tid til å omstille seg, slik at de nå tiltrekker seg internasjonale kunder som "setter pris på god rådgivning, internasjonale produkter i formueforvaltningen og et stabilt politisk miljø."

Dermed blir det nå trangt for velstående europeere som ønsker å unngå beskatning på formuen sin eller som har midler som ikke tåler dagens lys. I selve eurosonen er det nå bare Luxemburg og Østerrike igjen som holder på bankhemmeligheten. Men nå skal begge disse landene koordinere overgangen og et samarbeid med skattemyndigheter i andre euroland.

Luxemburgs utenriksminister Jean Asselborn er da også i dag på besøk i Wien. I møtet med sin østerrikske kollega Michael Spindelegger dreide samtalene seg i stor grad om avviklingen av bankhemmeligheten i de to landene. Men østerrikerne stritter fortsatt mer i mot enn luxemburgerne.

Mens Asselborn sa at luxemburgerne hadde "fullbyrdet et mentalitetsskifte," bedyret Spindelegger at "forholdet mellom en bank og dets kunder angår ikke noen." På tross av gjentatte angrep på planene om automatisk skattedatautveksling på europeisk nivå, måtte østerrikeren likevel smålåtent innrømme at "vi er rede til å snakke med de andre om noe i retning av en datautveksling."

Men i Brussel har man fått klarere signaler fra Wien. Der har man det klart for seg at både Luxemburg og Østerrike vil bli med på datautvekslingsprogrammet fra januar 2015, på tross av fortsatt støy fra Wien.

Mer informasjon
Les mer om presset mot Luxemburgs bankhemmelighet i denne artikkelen: "Luxemburg gir opp å forsvare bankhemmeligheten".

Les mer om Østerrikes motvilje mot datautveksling i denne artikkelen: "'Skatteparadiset Østerrike' står for fall ".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no