Mer om kultur i Kureren:
» Forsiden, kultur 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Kultur, toppsaker
» Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» Peru oppdages som gourmetland
» "Laurbærkrans" med null innhold
» Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» "Arkitektenes nobelpris" går til japansk katastrofearkitekt
» Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» Globale protester mot rivingen av "Russlands eiffeltårn"
» Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling
» FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» "House of something II": Kutt i kultursektoren
» Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» Kunstmarkedet: 2013 var det beste året noensinne
» Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling
» Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved Utøya

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren, 12. april 2015 - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.
Peru
Peru oppdages som gourmetland

Kureren, 10. april 2015 - Det latinamerikanske kjøkkenet er ikke viden kjent for sine store høyder. Hittil. For ett av de nye in-kjøkkenene er nemlig det peruanske, skal man tro "hemmelige tips" i reiselivets bransjemedier.
Innenriks
"Laurbærkrans" med null innhold

Debatt, Kureren, 10. april 2014 - "Å bekranse seg med ord er enkelt," skriver stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (A). "Frihet - mangfold - kvalitet er regjeringens «laurbærkrans» i kulturpolitikken. Det som imidlertid er en utfordring er at regjeringens kulturpolitiske ledelse har bekranset seg før jobben er gjort."
Spania
Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania

Kureren, 2. april 2014 - Spanske eksperter har angivelig funnet Den hellige gral. Begeret, som Jesus skal ha drukket av under sitt siste måltid, er i en kirke i Nord-Spania. Men strømmen av turister til basilikaen i den spanske byen León ble over natten så stor at "gralen" ikke lenger kan stilles ut.
Verden | Japan
"Arkitektenes nobelpris" går til japansk katastrofearkitekt

Kureren, 26. mars 2014 - Arkitekturens mest prestisjetunge pris, Pritzker-prisen, går i år til Asia for tredje år på rad. I år er det japaneren Shigeru Ban som vinner prisen. Ban er kjent for elegante og nyskapende prosjekter for private kunder, men også for å finne nye løsninger under humanitære kriser.
Innenriks
Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien

Kureren, 21. mars 2014 - Henri Matisses maleri "Blå kjole i okergul lenestol" fra 1937 er en av mest verdifulle kunstskattene i landet. Men i dag kunngjorde Henie Onstad Kunstsenter at bildet leveres tilbake til familien, som maleriet ble stjålet fra av nazistene under Andre verdenskrig.
Russland
Globale protester mot rivingen av "Russlands eiffeltårn"

Kureren, 19. mars 2014 - Arkitekter over hele verden ber Russlands president Vladimir Putin om å redde Sjukhovtårnet. Bygget mellom 1920 og 1922 etter ordre av Lenin for å spre sovjetpropaganda, er det gamle russiske radiotårnet mest kjent som "Moskvas eiffeltårn".
Innenriks
Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling

Kureren, 17. mars 2014 - Norge skal, sammen Sverige og Finland, være på plass på en felles nordisk paviljong ved den 14. internasjonale arkitekturutstillingen "La Biennale di Venezia", som regnes som verdens viktigste arkitekturutstilling. Der vil nordisk bistand i Afrika stå i fokus.
Innenriks
FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"

Kureren, 13. mars 2014 - Som reaksjon på den store boomen av kommunale kulturhus, som har blitt reist og er i ferd med å reises over hele landet, sier FrP seg sjokkert over "sløsingen" på kultur i kommunene. FrPs Helge André Njåstad antyder at budsjettet for kommune-Norge kan bli kuttet i 2015.
Innenriks
"House of something II": Kutt i kultursektoren

Debatt, Kureren, 12. mars 2014 - Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Haukeland Liadal ser seg ikke fornøyd med svarene fra kulturstatssekretær Knut Olav Åmås i debattspaltene på Kureren.no. Åmås hevder kulturlivet nå trekkes med i beslutningene, men merker bransjen noe til dette, spør Liadal.
Innenriks
Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"

Debatt, Kureren, 11. mars 2014 - Statssekretær i kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, svarer på kravet om at han bør "definere kvalitetskultur", som Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal fremmet i et debattinnlegg på Kureren. "Vi greier det, men vil ikke," skriver Åmås.
Verden
Kunstmarkedet: 2013 var det beste året noensinne

Kureren, 7. mars 2014 - Det var mange klare tegn på at kunstmarkedet i fjor opplevde sitt beste år i historien, og nå er det bekreftet. Salget av kunst gjennom auksjoner økte i 2013 med 13 prosent og nådde rekordsummen 12 milliarder dollar (71,6 milliarder kroner).
Innenriks
Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"

Debatt, Kureren, 3. mars 2014 - I kulturpolitikken kommer regjeringen kun med "innholdsløse budskap," skriver Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal i et debattinnlegg på Kureren. Hun oppfordrer kulturstatssekretær Knut Olav Åmås forklare med hva regjeringen mener med å satse kun på "kvalitetskultur".
USA
George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling

Kureren, 1. mars 2014 - USAs tidligere president George W. Bush har allerede fått sin plass i historien på grunn av "krigen mot terror". Men han vil kanskje bli husket for flere ting. Nå driver Bush med oljemaling, og i april kommer han med sin første maleriutstilling. I USA er forventingene store.
Innenriks
Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved Utøya

Kureren, 27. februar 2014 - Halvannet år etter at seks kunstnere ble bedt om å lage utkast til minnesmerker etter 22. juli-terroren, er det i dag blitt kåret en vinner. Vinnerutkastet til Jonas Dahlberg består av et kutt i en naturlig odde ved Utøya, som kraftfullt symboliserer det som ble revet bort den 22. juli.
Palestina
"Århundrets arkeologiske funn" i Gaza

Kureren, 18. februar 2014 - I sjøen utenfor Gaza har en lokal fisker funnet en 500 kilo tung gresk bronsestatue av guden Apollon. Statuen på 1,8 meter er fra mellom 400-100 f.Kr. Funnet har en stor historisk betydning da det ikke finnes andre eksempler av klassiske greske statuer i denne størrelsen som ikke er laget i stein.
Innenriks
Ny rapport: Regjeringskvartalet skal bygges nytt

Kureren, 17. februar 2014 - En ny ekspertrapport om regjeringskvartalets fremtid bekrefter de fleste anbefalingene i utredningen fra juni 2013: Det bør bygges nytt og konsentrert, og kvartalet flyttes noe østover. Men om riving av Høyblokka og Y-blokka våger ikke rapporten å konkludere.
Innenriks
Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen

Debatt, Kureren, 7. februar 2014 - Høyre-FrP-regjeringen har kuttet over 10 millioner i budsjettet til innkjøpsordningen for litteratur. Men ikke nok med det: Statssekretær Knut Olav Åmås blander seg inn i hvilke sjangere som kan lånes på bibliotekene, beklager stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) i dette innlegget.
Spania
Sensuren tilbake i Spania: Politiaksjon mot satire

Kureren, 6. februar 2014 - Spanske myndigheter overrasker med nye repressive tiltak. Politiet i Salamanca har stanset en kunstutstilling som gjorde narr av statsministeren. Maleren ble anholdt av politiet, som uten lovhjemmel plukket ned maleriene hans og plasserte dem ute i regnet.
Spania
"Årets utstilling" viser Picassos ukjente bilder

Kureren, 31. januar 2014 - Pablo Picasso er en av historiens mest kjente kunstnere, men ikke alle verkene hans er kjent for publikum. Nå er en ny stor utstilling i Madrid, som skal vise 180 kunstverk av Picasso, mange av dem for første gang, nesten klar. Den omtales allerede som "årets utstilling".
Tyskland
Nobelprisvinner Günter Grass gir seg

Kureren, 14. januar 2014 - Alderen begynner å påvirke arbeidet til nobelprisvinner Günter Grass. Den tyske forfatteren har bekreftet at helsen hindrer ham i å være i stand til å fungere som før, og derfor antar at han ikke kommer til å være i stand til å publisere flere romaner.
Nepal
Nepal innfører pensjonsordning for levende gudinner

Kureren, 14. januar 2014 - Livet som gudinne kan være både behagelig og ærerikt for unge nepalske piker. Men om så tøffere er overgangen til dagliglivet når statusen som gudinne forsvinner i og med puberteten. Derfor har staten i Nepal nå innført en pensjonsordning for "levende gudinner".
Innenriks
"Kongolandsby" fra 1914 gjenskapes i Oslo i 2014

Kureren, 10. januar 2014 - Programmet for grunnlovsjubileet 2014 er blitt presentert. Og mens de fleste arrangementer hyller nasjonsbyggingen, er det én utstilling som minner om en litt mørkere side av norgeshistorien: To kunstnere gjenskaper "Kongolandsbyen" fra grunnlovsfeiringen i 1914 i Frognerparken.
Innenriks
Alt klart for storutstilling om "mirakelåret" 1814

Kureren, 19. desember 2013 - Hva er sammenhengen mellom Napoleonskrigene og den norske grunnloven? Utstillingen "1814 - Spillet om Danmark og Norge" på Norsk Folkemuseum forklarer fra januar av årsakene til og følgene av begivenhetene i det såkalte "mirakelåret" 1814.
USA
70 prosent av Hollywoods stumfilmer er tapt

Kureren, 6. desember 2013 - Perioden fra 1912 til 1929 var da Hollywood for alvor begynte å bli verdens ledende filmindustri, og hele 11.000 helaftens stumfilmer ble produsert i perioden. Men nå viser en ny studie at 70 prosent av disse trolig er gått tapt.

» 05.12.2013 - Tito gjenfødt i Makedonias hovedstad Skopje
» 04.12.2013 - Ap: "Leseferdighetene i PISA-studien trues av kutt"
» 02.12.2013 - Ny utstilling om Willy Brandt i Oslo
» 27.11.2013 - "Feministisk" språkreform på gang i Spania
» 23.11.2013 - 3700 år gammel vinkjeller funnet
» 19.11.2013 - Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake
» 11.11.2013 - FN-domstol: Kambodsja tilkjennes tempelet Preah Vihear
» 07.11.2013 - Denne colaen kan bli solgt for 400 millioner kr
» 28.10.2013 - Hun utpekes til den mest innflytelsesrike personen i kunstverden
» 23.10.2013 - Nederlendere opprørt: FN vil avvikle "rasistisk" førjulsfest
» 15.10.2013 - Endelig får en Munch-utstilling stor suksess i Norge
» 14.10.2013 - Kultur-Norge jubler over det siste storbudsjettet
» 11.10.2013 - Riksantikvaren anbefaler bevaring av Høyblokka
» 10.10.2013 - Kanadiske Alice Munro får Nobelprisen i litteratur
» 09.10.2013 - Tre utstillinger skal feire grunnlovsjubileet
» 03.10.2013 - Førsteutkast til "Hoffpikene" av Velázquez er funnet
» 26.09.2013 - Utenlandsk presse ignorerer Ekebergparken
» 26.09.2013 - Kronikk: Ekebergparken, et symbol på norsk dekadanse
» 25.09.2013 - Klart FrP vil ha kulturministeren!
» 23.09.2013 - El Dorado er nå i London

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no