See also:
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 21.03.2014 - Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» 17.03.2014 - Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 27.02.2014 - Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved UtøyaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Skulpturen "Walking Woman av Sean Henry fra 2010 er blant høydepunktene i Ekebergparken
© Ivar Kvaal/Ekebergparken/Kureren
Kultur - Innenriks

Utenlandsk presse ignorerer Ekebergparken

"Munchpunktet", omtrent der ideen til "Skrik" ble unnfanget, i Ekebergparken

© Ivar Kvaal/Ekebergparken/Kureren
Kureren, 26. september 2013
- Skulpturparken på Ekeberg i Oslo fremstilles som en park "av internasjonalt format" og som et prosjekt som har fått stor oppmerksomhet i internasjonal presse. Kureren har sjekket pressedekningen i utlandet, og knapt funnet noen referanser til parken overhodet.

"Ekebergparken, en skulpturpark av internasjonalt format" hevdet Visit Oslo i går. Stiftelsen som forvalter den nye parken hadde i går invitert pressen til en forhåndsvisning og hevdet at internasjonal presse hadde strømmet til og var full av lovord.

Disse påståtte lovordene er det i dag vanskelig å finne igjen i internasjonale presserapporter. Det er noen svært få beskrivelser av parken i enkelte nettmedier i verden, men da også først og fremst i blogger og i lite sirkulerte bilag til avisene.

Mest overraskende er kanskje den totale tausheten i nærområdet. Nordisk presse på nett er fullstendig taus om storprosjektet i Oslo. Kureren finner ingen referanser til Ekebergparken i de vanlige nyhetsmediene i Sverige, Danmark eller Finland. Videre sør er det også totalt taust i Tyskland og Nederland.

Heller ikke i sørligere strøk i Europa har prosjektet skapt blest. Den fransktalende verdenspressen omtaler ikke Ekebergparken. Det samme er tilfellet med medier på italiensk og portugisisk.

Kun i Spania har skulpturparken fått en beskjeden dekning. María Fluxá fra Spanias nest største avis, El Mundo, var på gårsdagens presseomvisning og har skrevet en rapport hjem. Mens hun sa seg begeistret i et intervju på NRK radio i går, er hun mer nøktern i sin omtale i El Mundo. Her nevner hun knapt parkens kunstneriske verdi, men ser heller prosjektet som et viktig byutviklingstiltak for Oslos egne borgere.

Fluxá henger seg først og fremst opp i "stedet der Skriket ble malt," og refererer til det såkalte "Munchpunktet" der Edward Munch kan ha fått inspirasjon til å male det verdenskjente bildet. Rapporten hennes offentliggjøres ikke i papiravisen El Mundo, men derimot som et blogginnlegg i et lite sirkulert reisebilag.

Ellers i Europa har en kort pressemelding om åpningen av parken blitt plukket opp av et russisk reiselivsnettsted. Og det var det, i hvert fall på nettet.

Mest dekning i Amerika
Utenfor Europa er det litt mer interesse for skulpturparken. Den trolig viktigste pressedekningen parken har fått er i et kort blogginnlegg av Geraldine Fabrikant i toneangivende New York Times, med flere bilder av skulpturene i parkanlegget.

Fabrikant skryter av at Oslo har "en vibrerende samtidskunstscene" og at skulpturparken er et "ambisiøst" prosjekt. Bloggeren fokuserer ellers på at den amerikanske billedhuggeren James Turell er representert, og at Marina Abramovic hadde en performence i parken tidligere i år.

Litt overraskende er det også noe pressedekning av skulpturparken i flere latinamerikanske medier, dette som følge av at Latin-Amerika-kontoret til det spanske nyhetsbyrået EFE har publisert en lengre artikkel om Ekeberg basert på pressemeldinger. Dermed får Ekebergparken sin største utenlandske pressedekning i El Universal fra Venezuela, Panorama Diario i Den dominikanske republikk og nettstedet Terra i Chile.

Men begeistring er det lite å spore av i den internasjonale pressen. Ekebergparken har dermed ikke lyktes i å benytte anledningen til å skape blest om en mulig ny turistattraksjon i den norske hovedstaden.

Debatten om parken har skapt mye blest, men den har utelukkende holdt seg innenfor landets grenser, viser Kurerens gjennomgang.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no