Innenriks, Landsider
Innenriks | Verden
Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.
Innenriks
Innenriks
Ensom i Tigerstaden

Leserkorrespondentbrev - Lenge trodde jeg at det var fordi jeg er utlending, at jeg oppfatter Oslo som en kynisk by, skriver leserkorrespondent Lina Fogh-Petersen. Men også osloboerne bekrefter at det er lett å bli ensom i Tigerstaden.
Innenriks
Innenriks
"Laurbærkrans" med null innhold

Debatt, Kureren - "Å bekranse seg med ord er enkelt," skriver stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (A). "Frihet - mangfold - kvalitet er regjeringens «laurbærkrans» i kulturpolitikken. Det som imidlertid er en utfordring er at regjeringens kulturpolitiske ledelse har bekranset seg før jobben er gjort."
Innenriks | Verden
Innenriks | Verden
Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd

Kureren - Norsk bistand var i 2013 større enn noen gang, og den har aldri vært mindre fokusert. Norge ga 32,8 milliarder kroner i bistand i 2013, noe som er en økning på 5,2 milliarder fra 2012. Men bistanden er nå spredd over hele 116 land, og under en femtedel gikk til de minst utviklede landene.
Innenriks
Innenriks
KrF krever gratis prevensjon til alle under 25

Kureren - KrF la i dag frem en plan som partiet mener vil redusere aborttallene i Norge med en tredel på ti år. Partiet foreslår å utvide grensen for gratis prevensjon, som i dag er på 19 år, til å gjelde alle under 25. Utspillet kan føre til en ny hestehandel om reservasjonsretten.
Innenriks
Innenriks
Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"

Kureren - I dag ble det kjent at landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) vil fjerne produksjonstaket for melkebøndene og fjerne kvotene. Både Bondelaget og Småbrukarlaget kritiserer Listhaug sterkt og mener ministeren truer småprodusentene. Fjord- og fjellandskap vil gro igjen, spår bøndene.
Innenriks
Innenriks
Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien

Kureren - Henri Matisses maleri "Blå kjole i okergul lenestol" fra 1937 er en av mest verdifulle kunstskattene i landet. Men i dag kunngjorde Henie Onstad Kunstsenter at bildet leveres tilbake til familien, som maleriet ble stjålet fra av nazistene under Andre verdenskrig.
Innenriks
Innenriks
Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge

Kureren - Regjeringen har godtatt endringer i EUs regelverk for regionalstøtte, som vil en sterk økning i arbeidsgiveravgiften for sentrale sektorer i nordnorsk næringsliv, innen blant annet transport, energi og finans. Næringslivet i nord og opposisjonen samles nå til protest.
Innenriks
Innenriks
Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet

Kureren - Opposisjonen feirer i dag en stor seier over landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP), som er blitt påtvunget å lage en ny strategi for å styrke jordvernet. Men dagens vedtak endrer ikke dispensasjonene som er gitt i omstridte saker som Ikea-tomten i Vestby og boligtomter i Trondheim.
Innenriks
Innenriks
Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe

Kureren - Valgkomiteen i Senterpartiet vil i dag "snu en vanskelig periode for partiet", men uroen i partiet forsetter. Mens komiteen er enstemmig i valget av Trygve Slagsvold Vedum som ny leder, er den delt om nestledervervet. Ola Borten Moe ligger an til å bli skviset ut.
Innenriks
Innenriks
Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling

Kureren - Norge skal, sammen Sverige og Finland, være på plass på en felles nordisk paviljong ved den 14. internasjonale arkitekturutstillingen "La Biennale di Venezia", som regnes som verdens viktigste arkitekturutstilling. Der vil nordisk bistand i Afrika stå i fokus.
Innenriks
Innenriks
FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"

Kureren - Som reaksjon på den store boomen av kommunale kulturhus, som har blitt reist og er i ferd med å reises over hele landet, sier FrP seg sjokkert over "sløsingen" på kultur i kommunene. FrPs Helge André Njåstad antyder at budsjettet for kommune-Norge kan bli kuttet i 2015.
Færøyene | Innenriks
Færøyene | Innenriks
Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene

Kureren - Norge og EU, som begge har innført handelssanksjoner mot færøysk fiskerinæring, har i dag kommet frem til en kvoteavtale for makrellfisket med Færøyene. Likevel er det fortsatt et stykke frem før sanksjonene kan heves, da en avtale om sildefisket gjenstår.
Innenriks | Vest-Sahara
Innenriks | Vest-Sahara
Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara

Kureren - Blant de største investeringene Oljefondet har gjort er i det franske oljeselskapet i Total. Men dette kan nå bli historie. Etikkrådet varsler en vurdering om Oljefondet bør selge seg ut av Total på grunn av selskapets lovstridige engasjement i Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko.
Innenriks
Innenriks
"House of something II": Kutt i kultursektoren

Debatt, Kureren - Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Haukeland Liadal ser seg ikke fornøyd med svarene fra kulturstatssekretær Knut Olav Åmås i debattspaltene på Kureren.no. Åmås hevder kulturlivet nå trekkes med i beslutningene, men merker bransjen noe til dette, spør Liadal.
Innenriks
Innenriks
Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"

Debatt, Kureren - Statssekretær i kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, svarer på kravet om at han bør "definere kvalitetskultur", som Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal fremmet i et debattinnlegg på Kureren. "Vi greier det, men vil ikke," skriver Åmås.
Innenriks
Innenriks
Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten

Kureren - Likestillings- og diskrimineringsombudet har i dag levert sin uttalelse etter at regjeringen sendte forslaget om fastlegers rett til å reservere seg mot abort ut på høring. Ombudet ser kvinners rett "til å bestemme over sin egen kropp" truet gjennom forslaget.
Innenriks
Innenriks
Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm

Kureren - Uttalelsen fra kommunalminister Jan Tore Sanner om at regjeringen ikke vil respektere et "nei" i folkeavstemninger om kommunesammenslåinger fører til økt motstand mot varslede reformer. Senterpartiet påpeker at norske kommuner allerede har flere innbyggere snittet i Europa.
Russland | Innenriks
- Konflikten på Krim - Russland | Innenriks
"Ikke aktuelt med norske tiltak mot Russland"

Kureren - Selv om partiene på Stortinget unisont fordømmer den russiske intervensjonen i Ukraina, er det ikke politisk ønske om ensidige norske sanksjoner eller trusler mot Russland, sier lederen i utenriks- og forsvarskomiteen til Kureren i dag.
Russland | Innenriks
- Konflikten på Krim - Russland | Innenriks
Norsk politikk samles om å fordømme Russland

Kureren - Etter noe nøling er de politiske partiene i Norge nå samlet i sin fordømmelse av Russlands fremferd i Ukraina. Riktignok unngås betegnelsen "invasjon", men partier fra SV til FrP tar avstand fra det de kaller en "aggresjon", en "militær intervensjon" og "bølleopptreden".

» Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» Norske elver blir stadig renere
» På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» Stortinget i heftig debatt om reservasjonsretten
» Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved Utøya
» E-tjenesten: "Økt terrortrussel fra Syria mot Norge"
» Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» Ny rapport: Regjeringskvartalet skal bygges nytt
» Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl
» Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» FrP, og høyreekstreme i EU, vil ha avstemninger om innvandring
» Trender: FrP mister velgere, Ap i medvind
» EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» Ny arvelov: Mer til ektefeller, mindre til barna
» Venstre: "Månelanding" må ikke være på norsk jord


Kurerens Innenriksmagasin

Storbritannia | Innenriks
Storbritannia | Innenriks
EØS: "Vokt Dem for britene"

Analyse, Kureren - EU-hatet er sterkt og øker raskt i Storbritannia, og ingen bør bli overrasket om britene om noen få år faktisk melder seg ut av unionen og banker på EFTAs dører for å åpne en bakvei inn i EU-markedet. Men i dagens EØS er Norge storebror, og vi er trolig ikke tjent med et britisk medlemskap.

Les mer

Spania | Innenriks
Spania | Innenriks
"Lambda-originalen": Gran Canarias mest kontroversielle bygg

Kureren - Det kontroversielle utkastet Lambda til et nytt Munch-Museum er, for mange, en kopi av bygningen som dem sammen arkitekten gjorde ti år tidligere i Las Palmas. Paradoksalt nok er "Lambda-originalen" den mest kontroversielle bygningen også i denne spanske byen.

Les mer

Tyskland | Innenriks
Tyskland | Innenriks
Studerer "irriterende oppførsel blant innvandrerelever"

Kureren - Et tysk forskningsprosjekt ønsker å komme til bunns i hvorfor en del muslimske innvandrerbarn oppviser "irriterende, fremmedartet, forstyrrende og sosialt uønsket oppførsel" i skolen. Autoritære foreldre får mye av skylden.

Les merNyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no