Mer om Spania i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Spania
» "Lambda-originalen": Gran Canarias mest kontroversielle bygg
» 10 ting du må vite før du starter bedrift i Spania
» Tapasmetropolen Granada

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Spania, toppsaker
» Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» Catalonia: 60 prosent ønsker løsrivelse fra Spania
» Forslag om totalt protestforbud i Madrid sentrum
» Spania: ETA begynner frivillig avvæpning
» "30.000 afrikanere venter på å storme spansk grense"
» Sensuren tilbake i Spania: Politiaksjon mot satire
» "Årets utstilling" viser Picassos ukjente bilder
» EU: Doble standarder for Ukraina og Spania
» 80 prosent av spanjolene er mot ny restriktiv abortlov
» Korrupsjonssak: Spansk prinsesse må likevel for retten


Reise
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren, 13. april 2015 - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.
Kultur | Reise
Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania

Kureren, 2. april 2014 - Spanske eksperter har angivelig funnet Den hellige gral. Begeret, som Jesus skal ha drukket av under sitt siste måltid, er i en kirke i Nord-Spania. Men strømmen av turister til basilikaen i den spanske byen León ble over natten så stor at "gralen" ikke lenger kan stilles ut.
- Eurokrisen - Økonomi | Samfunn
En av fire unge i Spania har ikke råd til mat

Kureren, 26. mars 2014 - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
Politikk
Catalonia: 60 prosent ønsker løsrivelse fra Spania

Kureren, 18. mars 2014 - Meningsmålinger i Catalonia peker mot en klar seier for katalansk uavhengighet i den planlagte folkeavstemningen. 60 prosent vil at Catalonia blir en egen stat. Mens Barcelona planlegger en folkeavstemning i november, "garanterer" Madrid at den grunnlovsstridige avstemningen ikke vil bli holdt.
Politikk
Forslag om totalt protestforbud i Madrid sentrum

Kureren, 1. mars 2014 - Mens Spanias regjering prøver å innføre høye bøter for å få slutt på gateprotestene i landet, går lokale myndigheter i Madrid inn for enda mer radikale løsninger. Madrids ordfører prøver å forby protestene i hele Madrid sentrum. Argumentet hennes er at området er vernet.
Politikk
Spania: ETA begynner frivillig avvæpning

Kureren, 21. februar 2014 - ETA begynner å bevege seg mot en varig fred i Baskerland. En internasjonal kommisjon i Bilbao bekreftet i dag at terrorgruppen har begynt å levere fra seg en del av våpnene de siste ukene. Men regjeringen i Madrid kaller tiltaket et "spill for galleriet" og tror ikke på kommisjonen.
Politikk | Samfunn
"30.000 afrikanere venter på å storme spansk grense"

Kureren, 17. februar 2014 - Politiet i Spania varsler at minst 30.000 afrikanere nå presser på fremfor grensegjerdet mellom Marokko og de spanske enklavene Ceuta og Melilla, som også er EUs yttergrense. Politiet klager over manglende ressurser og ber om hjelp fra EU. Mens Spania får kritikk for politivolden mot flyktningene.
Kultur | Politikk
Sensuren tilbake i Spania: Politiaksjon mot satire

Kureren, 6. februar 2014 - Spanske myndigheter overrasker med nye repressive tiltak. Politiet i Salamanca har stanset en kunstutstilling som gjorde narr av statsministeren. Maleren ble anholdt av politiet, som uten lovhjemmel plukket ned maleriene hans og plasserte dem ute i regnet.
Kultur
"Årets utstilling" viser Picassos ukjente bilder

Kureren, 31. januar 2014 - Pablo Picasso er en av historiens mest kjente kunstnere, men ikke alle verkene hans er kjent for publikum. Nå er en ny stor utstilling i Madrid, som skal vise 180 kunstverk av Picasso, mange av dem for første gang, nesten klar. Den omtales allerede som "årets utstilling".
Debatt | Politikk
EU: Doble standarder for Ukraina og Spania

Analyse, Kureren, 24. januar 2014 - Både i Spania og i Ukraina har regjeringene vedtatt repressive lover som sterkt begrenser demonstrasjonsretten. I begge land rettes lovene direkte mot eksisterende protestbevegelser. Men mens EU og Norge tier om Spania og protestene der avtar, presses Ukraina til å gjøre om på de nye lover.
Samfunn
80 prosent av spanjolene er mot ny restriktiv abortlov

Kureren, 13. januar 2014 - Spanias konservative regjering er i ferd med å endre dagens liberale abortlov med en restriktiv praksis, slik at selvbestemt abort forbys. Men nå viser meningsmålingene at nesten hele befolkningen, 80 prosent, er imot den nye abortloven.
Samfunn
Korrupsjonssak: Spansk prinsesse må likevel for retten

Kureren, 7. januar 2014 - Etter et frem-og-tilbake ni måneder, har en dommer i dag endelig bestemt å tiltale datteren til Spanias kong Juan Carlos, prinsesse Cristina (48), for hvitevasking av penger. For første gang i Spanias historie må et medlem av kongefamilien forklare seg i retten.
Samfunn
EU presser Norge for å betale spanske pensjonister

Kureren, 3. januar 2014 - Etter en lang konflikt nekter Norge å betale pensjonen til rundt 12.000 spanske sjømenn som jobbet i den norske handelsflåten i 1960-94 og betalte skatt til Norge. Madrid og Oslo har startet samtaler som til nå er resultatløse. Nå blander EU seg og krever en løsning.
Samfunn
Spansk regjering forbyr selvbestemt abort

Kureren, 20. desember 2013 - Fra å ha en av verdens mest liberale abortlover, går Spania nå tilbake Europas mest restriktive praksis. Spanias regjering vedtok i dag å endre abortloven slik at selvbestemt abort forbys. Abort vil kun tillates i to tilfeller: ved voldtekt og "ekstrem fare for kvinnen".
Samfunn
Spania varsler Europas mest restriktive abortlov

Kureren, 17. desember 2013 - Katolske Spania fikk i 2010 en av Europas mest liberale abortlover, der kvinner blant annet fikk selvbestemt abort til og med 14. svangerskapsuke. Men den nåværende konservative regjeringen vil endre dette og varsler en ny lov, som kan bli Europas mest restriktive.

» 13.12.2013 - Nå kan du bli arrestert av en dørvakt i Spania
» 12.12.2013 - Catalonia skal ha folkeavstemning om løsrivelse i 2014
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 27.11.2013 - "Feministisk" språkreform på gang i Spania
» 21.11.2013 - Spania: 5 millioner kr i bot for å protestere
» 15.11.2013 - EU støtter Spania i grensestriden med Gibraltar
» 12.11.2013 - Spanske pensjonister tar Norge til Strasbourg-domstolen
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 08.11.2013 - Gatene i Madrid stinker av søppel
» 06.11.2013 - Spania: 800.000 nye boliger finner ikke kjøpere
» 25.10.2013 - USA spionerte på Spanias regjering og millioner av spanjoler
» 23.10.2013 - Spania "er ute av resesjonen" enn så lenge
» 21.10.2013 - Spania beordres til å løslatte ETA-terrorister
» 17.10.2013 - Norwegian etablerer nytt selskap i Spania
» 11.10.2013 - Korrupsjonsbevis mot Spanias prinsesse

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no