Mer om Portugal i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Portugal
» Portugal: Et land til salgs
» 48 timer i Lisboa

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Portugal, toppsaker
» Rekordvekst i turisme til Portugal
» Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» Portugal: Over 120.000 forlater landet hvert år
» Kommunistene gjør comeback i kriserammede Portugal
» Skatteflukt til Nederland fra eurokriselandene
» Spania og Portugal krangler om ubebodde øyer
» Portugal øker arbeidsdagen fra 7 til 8 timer
» Portugals nye regjering lover stabilitet
» Forhandlinger for å redde Portugals regjering
» Portugals regjering nærmer seg kollaps
» Portugals finansminister går av etter press fra troikaen
» Fjerde generalstreik på to år i Portugal


Reise | Økonomi
Rekordvekst i turisme til Portugal

Kureren, 11. april 2015 - Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.
- Eurokrisen - Økonomi | Samfunn
Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen

Kureren, 3. april 2014 - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
- Eurokrisen - Økonomi
Portugal: Over 120.000 forlater landet hvert år

Kureren, 30. oktober 2013 - Krisen i Portugal er langt fra over. Antallet portugisiske arbeidere som forlater landet nådde en ny årsrekord i fjor, da totalt 121.418 portugisere flyttet til utlandet. Tallet tangerer den tidligere rekorden fra 1966, da 120.000 flyktet fra Salazar-diktaturet.
Politikk
Kommunistene gjør comeback i kriserammede Portugal

Kureren, 7. oktober 2013 - Velferdskuttene til den konservative regjeringen i Portugal gir grobunn for store fremskritt for kommunistpartiet PCP. Etter lokalvalget er kommunistpartiet blitt det tredje største partiet i landet, og nå krever de at Portugals president og regjering går av.
- Skatteparadiser - Økonomi
Skatteflukt til Nederland fra eurokriselandene

Kureren, 12. september 2013 - Nederland fremstår nå som et av de viktigste skatteparadisene i Europa, og etter hvert som skattetrykket i kriselandene i eurosonen øker, flytter storbedriftene overskuddene sine til postboksfirmaer i Amsterdam. 19 av Portugals 20 største bedrifter har gjort dette, ifølge en ny rapport.
Politikk
Spania og Portugal krangler om ubebodde øyer

Kureren, 3. september 2013 - Portugal har eid De ville øyene siden 1438. Men nå er den ubebodde øygruppen nord for Kanariøyene plutselig blitt et stridspunkt mellom de to kriselandene Spania og Portugal. Spanjolene krever at den økonomiske sonen i havet rundt øyene oppheves.
- Eurokrisen - Økonomi | Samfunn
Portugal øker arbeidsdagen fra 7 til 8 timer

Kureren, 29. august 2013 - Sparetiltakene i kriserammede Portugal kommer på løpende bånd. I løpet av kort tid har regjeringen blant annet hevet pensjonsalderen og kuttet 20.000 stillinger. Og i går ble det kjent at en lov som øker arbeidsuken for statsansatte fra 35 til 40 timer er rettskraftig.
- Eurokrisen - Økonomi | Politikk
Portugals nye regjering lover stabilitet

Kureren, 8. juli 2013 - Etter en dramatisk uke, den mest forvirrende i portugisisk politikk siden 2011, møter regjeringen i dag sine europeiske kollegaer. Regjeringskrisen er tilsynelatende over, og statsministeren lover stabilitet, en forutsetning for at markedene ikke straffer landets økonomi.
- Eurokrisen - Økonomi | Politikk
Forhandlinger for å redde Portugals regjering

Kureren, 4. juli 2013 - Pedro Passos Coelho, Portugals statsminister og leder av det konservative PSP, og Paulo Portas, utenriksminister og leder i sentrumspartiet CDS, må lage en ny koalisjonsavtale dersom regjeringen ikke skal gå i oppløsning. Portas trekker seg i alle fall.
- Eurokrisen - Økonomi | Politikk
Portugals regjering nærmer seg kollaps

Kureren, 3. juli 2013 - Portugal skjelver. Under en dag etter at finansministeren gikk av, kunngjorde utenriksministeren og lederen for det nest største regjeringspartiet at han ville trekke seg. Statsministeren har kunngjort at han ikke aksepterer avskjeden, da dette ville ført til nyvalg.
- Eurokrisen - Økonomi | Politikk
Portugals finansminister går av etter press fra troikaen

Kureren, 2. juli 2013 - Portugals finansminister Vítor Gaspar, har trukket seg. Som grunn nevner han at han hadde mistet "troverdigheten min som finansminister" overfor kreditorene i troikaen (EU, Den europeiske sentralbank og IMF) etter flere mislykkede forsøk på å kutte budsjettunderskuddene.
- Eurokrisen - Økonomi | Politikk
Fjerde generalstreik på to år i Portugal

Kureren, 27. juni 2013 - Den konservative regjeringen til Pedro Passos Coelho står i dag overfor sin fjerde generalstreik mot den harde sparepolitikken den har ført i sine to år ved makten. Portugals to viktigste fagforeninger har for en gangs skyld gått sammen om å rope opp til storstreik.
- Eurokrisen - Økonomi
Portugal hever pensjonsalderen, kutter 20.000 stillinger

Kureren, 2. mai 2013 - Etter at den konstitusjonelle domstolen i april erklærte flere sparetiltak for grunnlovsstridige, har regjeringen lett etter nye mulige budsjettkutt. Nå er de klare, og Portugal skal kutte ytterligere 4,7 milliarder euro i perioden 2014-16.
Økonomi
Portugal og Irland får gjeldsutsettelse

Kureren, 12. april 2013 - Finansministerne i eurosonen har på et møte i Dublin i dag vedtatt å gi Irland og Portugal syv år ekstra på å nedbetale kriselånene de har fått fra EU. Vedtaket kommer som følge av månedslange, tøffe forhandlinger.
Politikk | Økonomi
Portugisisk sparepakke er grunnlovsstridig

Kureren, 6. april 2013 - Den portugisiske grunnlovsdomstolen kunngjorde i går kveld at fire av ni sparetiltak i årets statsbudsjett er grunnlovsstridige og må omgjøres. Tiltakene er blant betingelsene for å få pengestøtte fra EU og IMF. Nå er det krisemøte i regjeringen.

» 04.04.2013 - Portugals regjering overlever fjerde mistillitsvotum på to år
» 15.03.2013 - EU gir Portugal forlenget frist
» 13.03.2013 - Comeback for pakketurer til Gambia og Madeira
» 04.03.2013 - Nå snakkes det om revolusjon i Portugal
» 22.02.2013 - Ny protestaksjon i Portugal: Regninger i statsministerens navn
» 13.02.2013 - Nesten 1 million arbeidsløse i Portugal

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no