See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 11.12.2013 - Sosialdemokratene vil lede koalisjonsregjering i Tsjekkia
» 26.10.2013 - "Tsjekkias Berlusconi" vinner valget
» 24.10.2013 - "Ny Berlusconi" kan få makt etter valget i Tsjekkia
» 16.08.2013 - Mot snarlig nyvalg i Tsjekkia
» 09.07.2013 - Tsjekkias nye ekspertregjering trolig kortvarig
» 25.06.2013 - Jirí Rusnok skal danne ekspertregjering i Tsjekkia
» 19.06.2013 - Tsjekkisk regjering søker ny sjefChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Tsjekkias nylig avgåtte president Václav Klaus i presidentpalasset i Praha
© Bernhard J. Holzner/Bundeskanzleramt/Kureren
Politikk - Tsjekkia

Tsjekkisk president unngår sak om høyforræderi

Kureren, 27. mars 2013 - Tsjekkias nylig avgåtte president Václav Klaus slipper å møte i retten anklaget for høyforræderi. Høyesterett i Praha har avslått å føre sak mot ekspresidenten, som ble anklaget for å ha brutt grunnloven av et flertall i senatet.

Flertallet i det tsjekkiske senatet, som er dominert av det sosialdemokratiske partiet, besluttet 4. mars å anklage ekspresident Klaus for å ha gått ut over sine grunnlovsfestede maktbegrensninger i flere tilfeller. Senatet ba derfor tsjekkisk høyesterett om å etterforske Klaus for høyforræderi.

I fokus for anklagene sto særlig det kontroversielle amnestiet Klaus utropte 1. januar i år, kort tid før han skulle rydde kontoret i presidentpalasset. Amnestiet ga straffefrihet for en rekke økonomiske forbrytelser, inkludert i de mange korrupsjonssakene som har rystet tsjekkisk offentlighet i de siste årene. Senatsflertallet mente Klaus ikke hadde rett til å gi et så omfattende amnesti.

Ifølge 'Radio Praha', har den tsjekkiske grunnlovsdomstolen i dag forkastet anklagene mot ekspresidenten som "grunnløse". Det kommer dermed ikke til noen rettsforfølgelse mot Klaus.

Kringkasteren sier videre at en eventuell domfellelse mot Klaus ikke ville ha fått store følger for den konservative og euroskeptiske ekspresidenten. "Den verste straffen han kunne ha fått var å bli frakjent embetet sitt og bli fratatt retten til å stille som presidentkandidat igjen," ifølge 'Radio Praha'.

Retten la blant annet vekt på at Klaus allerede hadde forlatt presidentembetet, og at det derfor hadde lite for seg å åpne sak mot ham. Kun én av dommerne hadde vært for å åpne sak.

Václav Klaus ble valgt til president i 2003 av det tsjekkiske parlamentet og gjenvalgt i 2008. I januar i år, i det første direktevalget til det tsjekkiske presidentskapet, ble den sosialdemokratiske Milos Zeman valgt til å etterfølge Klaus. Zeman flyttet inn i presidentpalasset i Praha den 8. mars.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no