See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 24.01.2014 - Endelig enighet om ny grunnlov i Tunisia
» 24.01.2014 - Hvorfor det er reelt håp for et demokratisk Tunisia
» 09.01.2014 - Islamistene gir fra seg makten i Tunisia
» 15.05.2013 - Øst-Tunisia under angrep fra al-Qaida
» 12.02.2013 - Islamister truer kristne og moderate muslimer i Tunisia og Libya











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Det var store demonstrasjoner i Tunisia den 13. august
© Amine Ghrabi/GNU/Kureren
Politikk - Tunisia

Tunisias islamistregjering vurderer nyvalg

Demonstrasjonene i hovedstaden Tunis gikk fredelig for seg

© Amine Ghrabi/GNU/Kureren
Kureren, 15. august 2013
- Det regjerende, islamistiske An-Nahdah-partiet i Tunisia møtes nå med stor folkelig motstand. I frykt for en liknende utvikling som i Egypt, tar nå ledende An-Nahdah-politikere til orde for "en ikke-politisk regjering" som skal lede landet til nyvalg.

Også i Tunisia er det store demonstrasjoner mot den islamistiske postrevolusjonære regjeringen. Hittil har An-Nahdah-partiet klart å mobilisere store motdemonstrasjoner. Men nå har trenden i gatebildet i Tunis snudd.

Regjeringens motstandere er totalt dominerende i hovedstadens gater. På tirsdag avholdt den demokratiske ikke-islamistiske opposisjonen sin største demonstrasjon siden revolusjonen, og det anslås at 150.000 mennesker var med og protesterte mot islamistregjeringen. Det var mange kvinner som deltok og krevde større frihet. De fleste ropte slagord mot regjeringen og ba den om å gå av.

Sinnet har vokst blant sekulære tunisiere i de siste månedene. To av landets mest fremtredende liberale politikere er blitt drept i løpet av det siste halvåret, angivelig av islamistiske ekstremister. Men de sekulære holder også det moderate An-Nahdah-partiet ansvarlig for drapene, om enn ikke direkte så fordi de har tillatt et klima der de radikale har et friere spillerom. Mange av tirsdagens demonstranter kalte An-Nahdah-leder Rachid Ghannouchi en "morder".

Ikke-islamistene har også trolig latt seg inspirere av andre runde av revolusjonen i Egypt, der et folkeopprør lyktes med å kaste den islamist

An-Nahdah partisekretær Hamadi Jebali (v) og leder Rachid Ghannouchi (h)

© An-Nahdah/Kureren
iske presidenten, Muhammed Mursi, ved hjelp av de militære. En liknende polarisering synes å gjøre seg gjeldende i Tunisia, der An-Nahdah er det største partiet og vant valget høsten 2011 med 37 prosent av stemmene.

Det synes også åpenbart at An-Nahdah frykter for at islamistene i Tunisia kan komme i en liknende situasjon som deres allierte Muslimbrorskap i Egypt. I går reagerte An-Nahdahs partisekretær Hamadi Jebali, som var Tunisias statsminister frem til februar i år, på masseprotestene og foreslo at partiet burde lytte til folkekravet.

Jebali anbefalte dannelsen av "en ikke-politisk regjering" av teknokrater og eksperter. En slik ekspertregjering kunne så forberede tidlige nyvalg i Tunisia innen seks måneder. Men det var opp til An-Nahdah-leder Ghannouchi å avgjøre om partiet skulle trekke seg ut av regjeringen, fremholdt Jebali.

Men Ghannouchi har så langt insistert på at regjeringen forblir som den er. Det er den upopulære Ali Larajedh fra islamistpartiet som leder regjeringskoalisjonen, der An-Nahdah har om lag halvparten av statsrådspostene. Det er uklart om islamistene, som var det eneste godt organiserte partiet i 2011, vil klare å gjøre et like godt valg nå som for to år siden.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no