See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 08.01.2014 - Chilensk domstol: "Salvador Allende begikk selvmord"
» 16.12.2013 - Bachelet tilbake til makten i Chile etter storseier
» 18.11.2013 - Klar seier for Bachelet, men det blir ny valgrunde i Chile
» 08.11.2013 - Chile vil rykke mot venstre ved presidentvalget
» 15.08.2013 - Chiles presidentkandidater klager over sexisme
» 24.04.2013 - Bolivia går til sak mot Chile over 130 år gammel krigChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Michelle Bachelet i Santiago de Chile sist lørdag
© Michelle Bachelet/Kureren
Politikk - Chile

Bachelet tilbake i Chile for å bli president igjen

Kureren, 15. april 2013 - Chiles tidligere president Michelle Bachelet ble i helgen utpekt til å være sosialistenes presidentkandidat ved valget i november i år. Et massivt folkeoppbud overvar utpekingen av den populære politikeren, som er stor favoritt ved valget.

Den ikke overraskende utpekingen av ekspresident Bachelet skjedde under et større folkemøte i Santiago de Chile på lørdag, organisert av Sosialistpartiet (PS) og Partiet for Demokrati (PPD), to venstreorienterte partier. Bachelet må nå riktignok presentere seg i primærvalg i begge partiene den 30. juni, men har nå partiledelsenes anbefaling.

Sosialdemokratiske Bachelet var Chiles president fra 2006 til 2010. Den chilenske grunnloven forbyr to etterfølgende presidentperioder, slik at hun ikke kunne stille til gjenvalg i 2010. Bachelet har siden 2010 jobbet i FN som leder av kvinnerettsbyrået UN Women, men sa opp stillingen i mars i år for å forberede et comeback som Chiles president. Nå er hun stor favoritt til å vinne presidentvalget i november.

"Jeg er hjemme igjen med all den energien og med all den ydmykheten som denne utfordringen krever," sa Bachelet i en tale foran 6.000 mennesker i Teater Caupolican i sentrum av Santiago de Chile.

Utenfor teateret, som er blitt en tradisjonsrik scene for politiske proklamasjoner, konserter og andre store begivenheter, var det blitt installert en gigantisk skjerm, slik at de som ikke fikk plass inne i salen likevel kunne følge det store øyeblikket.

Bachelet sa at "fokuset" i hennes eventuelle andre periode som president ville være "kampen mot ulikhet". "Vi som er her, er de som ønsker et Chile med flere innbyggere, mer solidaritet, mer fremtid," sa hun videre.

Like før annonseringen ble det vist en video som viste livet til Bachelet i New York da hun jobbet der som leder for UN Women. Det ble lagt vekt på ekspresidents store internasjonale nettverk, som hadde blitt enda større gjennom arbeidet i FN.

Hittil er det kjent at Bachelet vil ha tre utfordrere når PS og PPD skal holde primærvalg den 30. juni, men hun er hushøy favoritt til å bli opposisjonskoalisjonens presidentkandidat. Den samme sentrum-venstreorienterte koalisjonen, som går under navnet "Concertación", styrte Chile etter Pinochet-regimet, mellom 1990 og 2010.

Ifølge ferske meningsmålinger er Bachelet stor favoritt, og noen undersøkelser antyder til og med at hun vil kunne vinne valget i november allerede i første valgrunde. Den nåværende chilenske presidenten, konservative Sebastian Piñera, kan ikke stille til gjenvalg, ifølge grunnloven.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no