See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.12.2013 - Protester mot EU-avvisning også i Armenia
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnere
» 05.09.2013 - Armenia velger Russland-tilknytning fremfor EU
» 01.02.2013 - Armensk presidentkandidat skutt, valget kan utsettes











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Armenias president Serzh Sargsian avgir sin stemme ved presidentvalget 2013
© Kureren/Presidentembetet
Politikk - Armenia

Armenias president gjenvalgt

Kureren, 19. februar 2013 - Som ventet har Armenias president Serzh Sargsian klart å få et solid flertall av stemmene i første valgrunde og bli gjenvalgt. De viktigste opposisjonspartiene stilte ikke med sine toppkandidater.

Den sentrale valgkommisjonen i Armenia har i dag offentliggjort de foreløpige resultatene etter presidentvalget i landet på mandag. Tallene gir en klar seier til den sittende presidenten, som har oppnådd rundt 58 prosent av stemmene. Opposisjonspolitikeren med flest stemmer, Raffi Hovannisian, oppnådde rundt 32 prosent av stemmene.

Selv om resultatene er foreløpige, er seieren klar nok til at president Sargsian ble utpekt som vinner av valget av landets medier. Presidenten har allerede mottatt seiersgratulasjoner fra utlandet, inkludert hans allierte president i Rusland, Vladimir Putin. De endelige resultatene forventes om én uke.

Valgseieren var for så vidt ventet, ettersom de tre viktigste opposisjonspartiene ikke stilte med prominente kandidater til valget. Valgboikotten er til dels en reaksjon på voldsbølgen under valget for fem år siden, der ti mennesker ble drept i sammenstøtene.

President Sargsian har likevel villet gi årets presidentvalg det størst mulige anstrøket av frihet og rettferdighet, da Armenia ved siden av sitt vennskap med Russland også søker større støtte og integrering med Vest-Europa og USA.

Derfor var også 600 valgobservatører fra Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE) blitt invitert. OSSE-observatørene har hittil gjort seg bemerket ved å klage på at president Sargsian har gjort bruk av statsmidler og statstjenestemenn for å sikre gjenvalget sitt.

Foreløpige analyser av valget konkluderer likevel med at det var et demokratisk fremskritt i forhold til valget for fem år siden, da store velgergrupper følte seg tvunget til å stemme på Sargsian. Også ved mandagens valg ble det meldt om trusler og valgkjøp, men i et vesentlig mindre omfang enn ved forrige valg.

Men det var et tilbakeskritt at en av de mindre kjente presidentkandidatene, Paruyr Hayrikian, ble beskutt den 31. januar. Attentatforsøket mot Hayrikian vekte frykt om at også dette valget ville bli preget av vold og uro, men viste seg å være en enkeltstående hendelse. Hayrikian fikk rundt tre prosent av stemmene ved valget.

Det foreløpige valgresultatet gir president Sargsian en mye knappere seier enn meningsmålinger tidligere i februar hadde tydet på. Presidenten var blitt spådd å bli gjenvalgt med hele 68 prosent av stemmene. Grunnen til den store oppslutningen angis først å fremst å være fraværet av gode motkandidater.

Armenia er blant de fattigste landene i Europa og står overfor enorme utfordringer, som i stor grad bunner i konflikter med nabolandene. Det består en våpenhvile mellom Armenia og Aserbajdsjan etter krigen om utbryterprovinsen Nagorno Karabach, og det er ingen løsning i sikte på konflikten med Tyrkia, der Armenia krever en anerkjennelse av det tyrkiske folkemordet mot armenerne.

Disse konfliktene skaper problemer for handel og samferdsel for Armenia, som ikke har en egen kystlinje. Skiftende regjeringer har ikke klart å få til en bærekraftig økonomisk vekst i den tidligere sovjetrepublikken etter uavhengigheten i 1991, og Armenia sliter nå i tillegg med en svært høy fraflytting.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no