See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.12.2013 - Protester mot EU-avvisning også i Armenia
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnere
» 05.09.2013 - Armenia velger Russland-tilknytning fremfor EU
» 19.02.2013 - Armenias president gjenvalgt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Den armenske opposisjonspolitikeren Paruyr Hayrikian blir besøkt av president Serzh Sargsian (h)
© Kureren/Presidentembetet
Politikk - Armenia

Armensk presidentkandidat skutt, valget kan utsettes

Armenias president Serzh Sargsian intervjues i sykehuset etter besøket hos opposisjonspolitikeren Hayrikian

© Kureren/Presidentembetet
Kureren, 1. februar 2013
- I Armenia har opposisjonskandidaten Paruyr Hayrikian blitt beskutt av ukjente. Attentatforsøket øker muligheten for at valget, som er planlagt for 18. februar, kan bli utsatt.

Ifølge foreløpige politirapporter ble 63-årige Hayrikian, en tidligere sovjetdissident og leder for det lille partiet Nasjonal selvbestemmelsesunion, skutt én gang i kragebeinet. Skuddet falt sent i går kveld utenfor hjemmet hans. En sykehusansatt sa til 'Eurasianet' at presidentkandidaten "på mirakuløst vis" ikke hadde tatt skade på noen vitale organer.

Motivet for skytingen er fortsatt ukjent. Ingen er så langt blitt arrestert i forbindelse med hendelsen, men politiet melder at de har sikret bevis ved åstedet.

Artur Baghdasarian fra det nasjonale sikkerhetsrådet sa på en pressekonferanse i Jerevan i dag at Armenias president Serzh Sargsian hadde beordret å gi etterforskningen av attentatforsøket høyeste prioritet. "Politistyrkene våre vil gjøre det beste de kan for å finne de skyldige og straffe dem, fordi dette er en ondskapsfull og forræderisk handling midt i en valgkamp," sa Baghdasarian.

Hendelsen forstyrrer det som hittil var en rolig valgkamp. I og med nyheten om angrepet på Hayrikian ble valgkampen imidlertid øyeblikkelig innstilt. Alle de seks andre kandidatene, blant dem president Sargsian, avlyste alle offentlige opptredener. Det er usikkert hvor lenge denne pausen i valgkampen vil vare.

Ifølge artikkel 52 i Armenias grunnlov kan et presidentvalg bli utsatt i to uker "dersom en av presidentkandidatene utsettes for uoverstigelige hindringer." Dersom kandidaten i tillegg ikke kommer seg nok i løpet av denne perioden, sier loven at valget skal finne sted 40 dager etter at toukersoppholdet har funnet sted.

Men det er usikkert om disse forskriftene kommer i bruk. Ifølge grunnlovsekspert Vardan Ayvazian må kandidaten selv, altså Hayrikian, søke grunnlovsdomstolen i Jerevan og beskrive de "uoverstigelige hindringene" for å drive valgkamp. Valgkampteamet til Hayrikian har annonsert at de vil ta en avgjørelse mandag 4. februar om de skal søke retten om en utsettelse.

Noen armenske medier melder at Hayrikian allerede har fortalt president Sargsian at han trolig vil be om en toukers utsettelse av valget. Presidenten besøkte Hayrikian på sykehuset i dag.

Politiske kommentatorer i Armenia sier at hendelsen vil ha innflytelse over valgresultatet i landet, men er i tvil hvordan utslagene vil arte seg. Hayrikian er en av syv opposisjonskandidater til president Sargsian. Presidenten er storfavoritt til å vinne valget, mens Hayrikian har ligget på under fem prosent i meningsmålingene.

Dette er ikke første gang det utføres drapsforsøk på Hayrikian. Ifølge kampanjelederen til kandidaten har det allerede vært seks tidligere mordforsøk mot ham, deriblant tre skuddepisoder mens Hayrikian jobbet i den statlige radioen i 1991. Tre senere attentatforsøk, i 1992, 1995 og 1996, inkluderte bilsabotasje, skudd mot huset hans og plasseringen av "en svær, giftig slange" i bilen hans.

Kommentatoren Edgar Vardanian fra Det armenske senteret for nasjonale og internasjonale studier frykter at attentatforsøket kan vekke frykten fra det voldelige presidentvalget i 2008, der 10 mennesker ble drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter. "Dette slaget er adressert samfunnet i Armenia, og det skal skape og utdype en atmosfære av frykt," hevder Vardanian.


Denne artikkelen inneholder material levert fra EurasiaNet.org, publisert av The Open Society Institute.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no