See also:
» 18.02.2014 - Ny vold i Thailand etter at statsministeren siktes for korrupsjon
» 12.02.2014 - Thailands høyesterett forsvarer regjeringen
» 03.02.2014 - Nye protester etter betydningløse valg i Thailand
» 31.01.2014 - Thailand: Revolusjon i revers
» 09.12.2013 - Thailand oppløser parlamentet og varsler nyvalg
» 25.11.2013 - Voldsomme protester mot Thailands statsminister
» 11.11.2013 - FN-domstol: Kambodsja tilkjennes tempelet Preah Vihear
» 01.11.2013 - Amnesti i Thailand kan føre til ny protestbølge











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Under sterkt press: Thailands statsminister Yingluck Sinawatra
© WEF/Kureren
Politikk - Thailand

Thailands statsminister nekter å gå av

Protester mot regjeringen i Bangkok i går

© drburtoni/GNU/Kureren
Kureren, 2. desember 2013
- Thailands valgte statsminister Yingluck Sinawatra nekter å gå av, men hun sier at hun er åpen for dialog. Samtidig eskalerer volden på gatene i Bangkok. Demonstranter okkuperer kontorene til den statlige kringkasteren og kontoret til statsministeren, som er blitt evakuert.

Yingluck Sinawatra avviste på en direktesendt pressekonferanse i dag å gi etter for opposisjonens krav. Men statsministeren påpeker at hun er villig til å gå i dialog for å avslutte den verste politiske krisen i Thailand siden hun kom til makten i 2011.

Den demokratisk valgte statsministeren påpekte også at landets mektige militære ledere har holdt seg nøytrale under protestene, og at disse "støtter en fredelig løsning på krisen," ifølge den lokal avisen The Nation.

Thailand står på kanten til igjen å synke ned i politisk kaos, på samme måte i 2010. Det er igjen landets to viktigste og uforsonlige maktblokker, Yinglucks regjeringsparti og opposisjonen, som tradisjonelt har sittet ved makten i Thailand, som står overfor hverandre. Begge sider er villige til å bruke vold for å oppnå sine politiske mål, og opposisjonen oppfordrer de militære styrkene til å ta makten i et kupp.

I gårdagens protester alene, organisert av opposisjonens Demokratiske parti i Bangkok for å kreve regjeringens avgang, endte med minst fire døde og 48 sårede, ifølge offisielle kilder.

I går og i dag stormet demonstranter lokalene til den statlige kringkastingen, omgitt av politistasjoner, regjeringskvartalet og regjeringsbygningen, der statsministeren har kontoret sitt. Statsministeren selv måtte evakueres til en hemmelig adresse av sikkerhetsmessige årsaker.

Protestenes leder, Suthep Thaugsuban, har hatt et møte med statsminister Yingluck, og der skal han ha gitt henne en frist på to dager for å gå av, skriver Bangkok Post i dag. Samtidig kommer det flere ubekreftede meldinger om at en thailandsk domstol i dag beordret pågripelsen av protestleder Thaugsuban, som er siktet for å ha prøvd å styrte regjeringen og stifte til opprør.

Protestantene hevder at regjeringen i praksis kontrolleres av statsministerens bror, den landflyktige tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra, som er dømt for korrupsjon og derfor ikke kan komme hjem for sitt eksil. Thaksin polariserte thaiene da han ledet regjeringen fra 2001 frem til han ble kuppet i 2006. Thaksins æra startet en periode med voldsomme sammenstøt i Thailand.

Protestene og demonstrasjonene mot regjeringen begynte allerede i slutten av oktober, da statsministeren fremmet et forslag om en amnestilov som i praksis ville tillate hennes bror Thaksin å kunne komme tilbake til landet.

Les mer om det kontroversielle amnestiet i Thailand i denne artikkelen: "Amnesti i Thailand kan føre til ny protestbølge".

Siden den 24. november har protestene i gatene i Bangkok økt i omfang, og siden helgen er protestene ikke lenger fredelige. På lørdag begynte demonstrantene å slåss med politiet og på søndag begynte de å okkupere regjeringskontorene.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Voldsomme protester mot Thailands statsminister".

I kveld hersker det fortsatt en spent ro i hovedstaden Bangkok. Skoler, universiteter, kjøpesentre og offentlige kontorer har vært stengt i dag. Regjeringen har også bedt befolkningen om å respektere et frivillig portforbud.

Økomiske skader
Syv næringsorganisasjoner i landet har allerede krevd en slutt på protestene på grunn av effekten disse kan ha på Thailands økonomi. De krever at konflikten blir løst på en fredelig måte og at partene setter seg ned for å forhandle.

Organisasjonene har advart mot protestenes konsekvenser for Thailands omdømme i det internasjonale samfunnet, og risikoen for at den politiske situasjonen og sammenstøt mellom de to partnerne kan fører til at landet kan bli oppfattet som en "mislykket stat." Det er også frykt for konsekvensene for reiselivet, som er den viktigste næringen i Thailand.

Også ratingbyrået Moody advarte i en uttalelse i dag at protestene truer Thailands økonomiske vekst i 2014 fordi de undergraver investorenes tillit og påvirker turismen på en svært negativ måte.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no