See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelse











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statoils planer for Snorre-feltet, med en endre tredje plattform
© Statoil/Kureren
Økonomi - Innenriks

Statoil trosser høyere skatt, vil bygge Snorre C

Dagens Snorre A-plattform har vært i produksjon siden august 1992

© Rune Johansen/Statoil/Kureren
Kureren, 28. oktober 2013
- Økningen i petroleumsbeskatningen som ble innført i mai veltet nesten Statoils planer om å bygge en tredje plattform på Snorre-feltet i Nordsjøen. Nå har selskapet likevel bestemt seg, og vil starte et storprosjekt som forlenger levetiden til feltet betydelig.

Statoil anbefaler i dag likevel å bygge en ny bore- og prosesseringsplattform på Snorre-feltet i Nordsjøen for å kunne ta ut mest mulig av de gjenværende reservene, ifølge en pressemelding fra selskapet.

"Endringen i petroleumsbeskatningen som ble vedtatt i vår rammer også prosjektet Snorre 2040 med svekkelse i økonomien som gjør at vi må bruke mer tid for å modne fram prosjektet," kommenterer Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for norsk sokkel.

Han beskriver Snorre 2040 som "et stort prosjekt med store investeringer," men som også "vil gi stor verdi." Statoil hadde tidligere i år vurdert å skrinlegge hele prosjektet på grunn av "en markert kostnadsøkning" i hele sektoren, til dels på grunn av den forrige regjeringens omlegging av petroleumsbeskatningen.

Snorre 2040 er i det hele tatt et framtidsrettet prosjekt, også totalt innenfor den type oljevirksomhet som den forrige regjeringen var opptatt av å fremme. Det dreier seg, ifølge Michelsen, om "et viktig prosjekt for økt utvinning" av kjente og modne felt på norsk sokkel. Med en tredje plattform på Snorre-feltet vil en større andel av oljereservene kunne utnyttelses.

Reserveanslaget på Snorre-feltet er i dag 1,55 milliarder fat olje. Opprinnelig anslag ved innlevering av Plan for utbygging og drift i 1989 var om lag 760 millioner fat utvinnbar olje. Og denne doblingen av reservene kommer nesten utelukkende fra ny teknologi som gjør det mulig å heve en større andel av oljen i berggrunnen.

Estimert utvinningsgrad da den opprinnelige planen ble presentert var på beskjedne 25 prosent. I dag er forventet utvinningsgrad 47 prosent, men på Snorre har Statoil en ambisjon om å kunne øke utvinningsgraden til 55 prosent gjennom ytterligere teknologiutvikling.

Der er Snorre 2040-prosjektet sentralt.

Kort oppsummert består prosjektet i å plassere en tredje plattform på feltet, Snorre C. Derfra settes det i gang en undervannsutbygging, og det brukes blant annet naturgass fra feltet for å øke trykket i berggrunnen som vil "presse" ut mer olje av reservoaret.

En ny bore- og prosesseringsplattform på Snorre vil også tilrettelegge for å koble opp nye, mindre funn i området. "Dette er ressurser som ellers ville kunne endt opp som ikke-økonomisk utvinnbare," ifølge Statoil.

Endelig beslutning om utbyggingskonsept planlegges i første kvartal 2015, sier konsernet i pressemeldingen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no