See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 21.03.2013 - Indonesia gjeninnfører dødsstraff











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Akil Mochtar, lederen for Indonesias grunnlovsdomstol, anklages for korrupsjon
© Akil Mochtar/Kureren
Samfunn - Indonesia

Indonesias øverste dommer mottok bestikkelser

Kureren, 3. oktober 2013 - I Indonesia har lederen for grunnlovsdomstolen, landets høyeste rettsinstans, blitt tatt på fersken mens han mottok bestikkelsespenger for å manipulere valgresultater. Det folkerike asiatiske landet har i de siste årene blitt rystet av korrupsjonsskandaler.

Akil Mochtar er lederen for Indonesias grunnlovsdomstol, eller høyesterett, og dermed den øverste dommeren i dette sørøstasiatiske landet. I dag ble Mochtar arrestert mens han mottok en bestikkelse på 1,4 millioner kroner i sitt eget hjem, rapporterer indonesiske medier.

Sjefsdommeren ble arrestert da en lokal forretningsmann og folkevalgt overleverte ham den store summen i Singapore og amerikanske dollar, ifølge Indonesias ledende avis Kompas. Forretningsmannen er part i en pågående sak i det indonesiske rettsvesenet, der det er strid om han eller opposisjonens kandidat vant et lokalt valg på øya Borneo.

Det var den etter hvert suksessfulle anti-korrupsjonsenheten i det indonesiske politiet som hadde blitt tipset om den forestående bestikkelsen i natt. Enheten overvåket dommerens bolig og tok seg inn da forretningsmannen var på besøk hos Mochtar. Der kunne de beslaglegge den store bestikkelsessummen og arrestere de to.

Ifølge Kompas er det neppe første gang at Indonesias øverste dommer tar imot bestikkelser. Avisen har nå begynt å gå gjennom andre saker der Mochtar antas å ha vært involvert i korrupsjon. Justiskommisjonen i Jakarta skal nemlig siden 2010 ha mottatt gjentatte klager på sjefsdommeren, men aldri fulgt opp med noen undersøkelse.

Varetektsfengslingen av landets øverste dommer på grunn av korrupsjon er det store emnet i pressen i Indonesia i dag. Men skandalen sjokkerer ikke i den grad man kanskje kunne forvente. Det er nemlig ikke en hemmelighet at denne store nasjonen er gjennomsyret av korrupsjon, og at problemet finnes i alle sektorer og går helt til topps.

Den gode nyheten er at det er stadig mer korrupsjon som avdekkes av Indonesias anti-korrupsjonsenhet, også på det absolutte topplanet. For eksempel ble lederen for landets statlige energitilsyn arrestert i august etter å ha tatt imot bestikkelser tilsvarende 3,5 millioner kroner, ifølge anklagen.

Også politikken er gjennomsyret av korrupsjon, er det blitt dokumentert, selv om Indonesias regjerende Demokratiske parti har markedsført seg som partiet som skulle bekjempe korrupsjon. Tidligere i år måtte til og med partiets leder, Anas Urbaningrum, gå av etter beskyldinger om at han skulle ha mottatt en luksusbil i forbindelse med byggingen av et stort sportskompleks.

Byggesaken hadde vært utgangspunkt for storstilt korrupsjon, ifølge en rapport fra anti-korrupsjonsenheten. Det samme sportskomplekset felte også Indonesias sportsminister, som måtte gå av i desember i fjor, i tillegg til nestlederen og kassereren i regjeringspartiet.

Les mer om korrupsjonsskandalene i det indonesiske regjeringspartiet i denne artikkelen: "Indonesias regjeringsparti rystes av korrupsjonsskandale".

Transparency International plasserer Indonesia på 117. plass på sin internasjonale korrupsjonsindeks, der totalt 176 land står listet opp. Indonesia er Asias tredje mest folkerike land, med nesten 250 millioner innbyggere fordelt på over 17.000 øyer.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no