See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 03.10.2013 - Indonesias øverste dommer mottok bestikkelser
» 25.02.2013 - Indonesias regjeringsparti rystes av korrupsjonsskandale











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono mottar Kronprins Haakon i desember i fjor
© Cahyo/Republik Indonesia/Kureren
Politikk | Samfunn - Indonesia

Indonesia gjeninnfører dødsstraff

Kureren, 21. mars 2013 - Mens det var håp om at dødsstraffen var på vei ut av Indonesias rettssystem, gjennomførte staten denne uken den første henrettelsen på fire år. Mer enn 100 fanger sitter på dødscelle i Indonesia, og statsadvokaten har kunngjort at flere nå skal skytes.

Det var den malawiske statsborgeren Adami Wilson (48) som ble offer for den første eksekusjonen i Indonesia på fire år. Wilson ble tatt for smugling av en kilo heroin inn til Indonesia i 2004, dømt til døden samme år og har sittet på en dødscelle i Jakarta siden den gang. På fredag ble han skutt.

Henrettelsen gjør slutt på håpet om at Indonesia ville avskaffe dødsstraffen, slik menneskerettsaktivister har kjempet for i en årrekke.

Myndighetene innførte et moratorium på eksekusjonene etter rettsoppgjøret etter terrorangrepet på Bali i 2002, der 202 personer ble drept på en nattklubb. Etter at tre menn ble dømt til døden for medvirkning til terrordåden og skutt i 2008, satte regjeringen i Jakarta en foreløpig stopp for henrettelsene. En generell avvikling av dødsstraffen skulle bli vurdert.

Men nå antyder den indonesiske statsadvokaten, Arief Basrief, at disse vurderingene er lagt på hylla. Ifølge Basrief, er det planlagt å gjennomføre ni videre henrettelser i Indonesia i løpet av dette året. Det sitter over 100 personer på dødscelle i Indonesia.

Handlingene og uttalelsene til Basrief har kommet overraskende. President Susilo Bambang Yudhoyono har nemlig gitt klart uttrykk for sin personlige motstand mot dødsstraff.

I et intervju med avisen 'Jakarta Globe' i fjor, sa President Yudhoyono at det gikk "mot den globale trenden" dersom Indonesia opprettholder dødsdommer som maksimumstraff. "Vi må unngå å straffe folk på feil grunnlag," sa presidenten, og berømmet regjeringen sin for at den hadde klart å redde 101 indonesiere ut fra dødsceller i andre land.

Også i FN har Indonesia i de siste årene vært mer åpen for å diskutere en slutt på dødsstraffen. Landet har siden i fjor sluttet å stemme mot FN-forslag som fordømmer dødsstraff og heller avholdt seg fra å stemme.

Menneskerettsgrupper som Human Rights Watch (HRW) mente derfor de hadde stor grunn til å tro at Indonesia var på gli mot å mildne straffeloven sin. HRW uttrykte i dag stor skuffelse over henrettelsen av Watson og uttalelsene til statsadvokaten.

"Den indonesiske regjeringens henrettelse av Adami Wilson er en meningsløs måte å avslutte fire år uten statlige drap," sier Phelim Kine i en pressemelding fra HRW. "President Yudhoyono må ta til seg mot og følge sin overbevisning og dermed handle for å avvikle dødsstraffen," legger Kine til.

Presidentembetet og regjeringen har så langt ikke uttalt seg i saken.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no