See also:
» 04.03.2014 - Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen
» 25.02.2014 - USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år
» 04.01.2014 - USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti
» 11.12.2013 - Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett
» 04.11.2013 - New York får "europeisk sosialdemokrat" som borgermester
» 18.10.2013 - "USA er i ferd med å utvikle nye atomvåpen"
» 17.10.2013 - USA gjenåpnes i dag, enn så lenge
» 25.09.2013 - USA underskriver FN-avtale om våpenhandel











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Republikanernes leder John Boehner og USAs president Barack Obama
© SpeakerBoehner/Kureren
Politikk | Økonomi - USA

USA: Alle offentlige kontorer kan bli stengt

Kureren, 30. september 2013 - Senatet i USA møtes i kveld, og det vil trolig nekte å godta statsbudsjettet slik det i går ble vedtatt av Representantenes hus. Der kuttet man utgiftene til president Obamas helsereform. Dersom man ikke kommer til enighet innen midnatt, ville alle offentlige kontorer stenges.

Det er så å si alle de føderale tjenestetilbudene som vil måtte stenges ned dersom det ikke blir noe budsjettforlik i løpet av natten, da det nye budsjettåret i USA begynner allerede nå, etter midnatt. Da vil 800.000 statsansatte permitteres.

I Senatet er det Barack Obamas demokrater som har flertallet. Og demokratenes leder i overhuset, Harry Reid, har allerede gjort det klart at senatsflertallet ikke vil godta noen tiltak for å redde statsbudsjettet dersom dette inkluderer republikanernes forsøk på å avlyse den store helsereformen, populært kalt Obamacare. Det forventes at Senatet derimot vil vedta et "renset" budsjett, uten republikanernes kutt, og sende dette tilbake til Representantenes hus i løpet av natten.

John Boehner er leder for det republikanske flertallet i underhuset, og han ba i dag Senatet om å godta de endringene som hadde blitt klubbet gjennom i Representantenes hus.

"Det er på tide at Senatet lytter til det amerikanske folket, akkurat som Representantenes hus lytter til det amerikanske folket, og dermed iverksette en ettårig forsinkelse av Obamacare og en permanent avvisning av skatter på medisinsk utstyr," sa Boehner i en uttalelse.

Denne skyttergravskrigen mellom Senatet, som er kontrollert av demokratene, og Representantenes hus som kontrolleres av republikanerne, begynner å bli et velkjent bilde blant politisk interesserte i Washington. Denne gangen er det igjen helsereformen som er i fokus.

Demokratene understreker at reformen vil gi millioner av amerikanere råd til en helseforsikring. Republikanerne hevder derimot at tiltakene vil skade den nasjonale økonomien og gripe altfor direkte inn i privatlivet til amerikanerne.

Debatten brer seg
Allerede nå prøver begge de to partiene å forsikre seg om at den andre parten får skylden for at budsjettet ikke blir vedtatt og offentlige tjenester dermed må innstilles midlertidig, dersom det kommer så langt. For eksempel møttes en gruppe av republikanske representanter fra underhuset utenfor Capitolet i går for å uttale seg til pressen. Blant dem var Marsha Blackburn.

"Det er akkurat dette president Obama vil. Alt dette er del av hans større plan. Å stenge alt, slik at han kan slå kloa i sjekkheftet, og slik at han og justisminister Eric Holder kan bestemme hvilke deler av de føderale myndighetene som kan forbli åpne," forklarte Blackburn.

Demokratene, derimot, beskylder republikanerne for å blande kortene for å skape kunstige problemer. Helsereformen, sier for eksempel demokratenes representant Nita Lowey, har overhodet ingenting å gjøre med det rutinemessige vedtaket som må gjøres for å få et statsbudsjett.

"Atter en gang er vi i denne situasjonen, og vi diskuterer enda et umulig forslag fra republikanerne som presser oss nærmere og nærmere en lett unngåelig og helt unødvendig nedstengning av tjenester," beklager Lowey.

Dersom Senatet, som forventet, gjør et budsjettvedtak som er forskjellig fra det underhuset gjorde, og sender dette tilbake til Representantenes hus, vil ballen igjen ligge hos den republikanske gruppelederen Boehner.

Men det er også optimister i parlamentet som fortsatt tror at en løsning er mulig. Blant dem er Kevin McCarthy, partipisken i det republikanske partiet. "Jeg tror at Representantenes hus vil få vedtaket tilbake i god nok tid, slik at det får oversendt et nytt forslag som kan innbefatte muligheter for ikke å stenge offentlige tjenester. Men for å finansiere dette, vil det inkludere noen opsjoner som Senatet vil måtte se på på nytt," sier McCarthy til Fox News i dag.

Politiske kommentatorer i Washington regner med at dramaet på Capitol Hill vil vare helt til tidsfristen ved midnatt, amerikansk tid. Og det vil bli opptakten til nok et drama senere i oktober, nemlig en avstemning i de to kamrene om Obamas regjering skal få lov til å fortsette å låne mer penger for å finansiere løpende offentlige utgifter. Gjeldstaket er nemlig igjen i ferd med å bli nådd.

Denne artikkelen er levert av 'VoA'.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no