See also:
» 04.03.2014 - Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen
» 25.02.2014 - USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år
» 04.01.2014 - USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti
» 11.12.2013 - Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett
» 04.11.2013 - New York får "europeisk sosialdemokrat" som borgermester
» 18.10.2013 - "USA er i ferd med å utvikle nye atomvåpen"
» 17.10.2013 - USA gjenåpnes i dag, enn så lenge
» 30.09.2013 - USA: Alle offentlige kontorer kan bli stengt











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


USAs utenriksminister John Kerry underskriver avtalen om internasjonal våpenhandel
© State Department/Kureren
Politikk - USA

USA underskriver FN-avtale om våpenhandel

Kureren, 25. september 2013 - Nå har også USA skrevet under på avtalen som regulerer den internasjonale våpenhandelen. Avtalen ble til i FN i april i år, og da valgte USA å avstå fra å stemme. Den regulerer import, eksport og transitthandel av konvensjonelle våpen.

Det var USAs utenriksminister John Kerry som underkrev den internasjonale avtalen under en mindre seremoni i FNs hovedkvarter i New York i dag. Kerry kalte avtalen om internasjonal våpenhandel for "et viktig skritt" i verdenssamfunnets bestrebelser etter fred.

Den internasjonale avtalen ble til i begynnelsen av april i år, da den ble vedtatt av et overveldende flertall i FNs generalforsamling, med kun tre motstemmer (Iran, Nord-Korea og Syria). USA og andre større våpeneksportører valgte å avstå fra å stemme.

Avtalen fastsetter internasjonale rammebetingelser for salg av all typer våpen, fra stridsvogner til krigsskip og kamphelikoptre, eller mindre våpen og håndvåpen. Den nedsetter også et forbud mot salg eller overføring av våpen til land der menneskerettighetene blir systematisk brutt.

Les mer om den nye FN-avtalen om våpenhandel i denne artikkelen: "Banebrytende avtale om internasjonal våpenhandel ".

I USA har det vært viktig å fastslå at FN-avtaleverket ikke har noen innflytelse på innenlands omsetning av våpen.

Etter at utenriksminister Kerry i dag undertegnet avtalen, må den nå sendes videre til senatet i Washington for å bli ratifisert. Der har avtalen allerede møtt en viss motstand fra flere senatorer som mener at den kan ha en negativ innflytelse på amerikanernes rett til å bære våpen.

Det er også en viss bekymring i rustningsindustrien. USA er verdens største produsent og eksportør av konvensjonelle våpen. Men den amerikanske våpeneksporten underligger allerede et nasjonalt kontrollsystem.

Deler av denne artikkelen er levert av 'VoA'.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no