See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelse











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Boreriggen Polar Pioneer i Barentshavet (arkivbilde)
© Harald Pettersen/Statoil/Kureren
Økonomi - Innenriks

Stort oljefunn "åpner ny oljeprovins i Barentshavet"

Brønn 7324/8-1 ligger i Hoop-området, mellom Hammerfest og Bjørnøya

© Kureren (Kilde: Oljedirektoratet)
Kureren, 6. september 2013
- For første gang er det i dag gjort et stort oljefunn i den nordlige delen av Barentshavet, 310 kilometer nord for Hammerfest. Statoil, som kun har en eierandel på 15 prosent, jubler over "en ny norsk oljeprovins". Det samme gjør olje- og energiminister Ola Borten Moe.

"Dette er en stor dag," sier Borten Moe i dag. "Nye funn er alltid gledelig, men det er noe spesielt med funn i nye deler av Barentshavet. Funnet bekrefter det vi har sett de siste årene, at Barentshavet er en svært spennende petroleumsprovins med mange og varierte muligheter."

Olje- og energiministeren forklarer at det spesielle med funnet er at det er blitt gjort såpass langt nord, ikke langt fra Bjørnøya, noe som viser at dette nærmest uutforskede norske havområdet nord i Barentshavet kan være svært ressursrikt. Borten Moe understreker at dette åpner muligheten for enda flere funn i området.

Et enstemmig Storting har allerede åpnet området for oljeleting og produksjon. Konsesjonene for å utvinne olje i det såkalte Hoop-området ble gitt i 2009, men større letevirksomhet på blokken har ført kommet i gang i det siste.

Det er østerrikske OMV som har operatøransvaret på feltet Wisting Central, der funnet ble gjort. OMV har en eierandel på 25 prosent. De andre rettighetshavere er japanske Idemitsu Petroleum og britiske Tullow Oil med 20 prosent hver, i tillegg til norske Petoro (20 prosent) og juniorpartner Statoil (15 prosent).

OMV kaller i dag resultatene for "et gjennombrudd for den regionale letevirksomheten fordi funnet av den høykvalitative oljen tyder på et stort potensial i området, der det er planlagt videre prøveboringer i fremtiden." OMVs styrelede

Fornøyd: Styreleder Jaap Huijskes i det østerrikske oljeselskapet OMV

© OMV AG/Kureren
r Jaap Huijskes sa seg "svært tilfreds" med resultatet.

Også juniorpartner Statoil sier seg "godt fornøyd" med funnet i dag. "Dette er den første brønnen som er boret i det uutforskede Hoop-området. Den gir oss verdifull geologisk informasjon, og viser at Hoop-området har et spennende oljepotensial," sier Gro Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Og selv om Statoil mistet anledningen til å være operatør på Wisting Central, sier det statseide norske selskapet at det "planlegger å bore to brønner som operatør i samme område i 2014." Brønnene på Apollo og Atlantis ligger om lag 50 kilometer nord for brønnen der OMV i dag gjorde sitt betydelige funn.

"Oljefunnet i Wisting Central er oppmuntrende for våre kommende boreoperasjoner i Hoop-området. I Apollo-prospektet vil vi bore den samme geologiske formasjonen som i Wisting Central-brønnen," sier Haatvedt.

Ifølge Oljedirektoratet, viser foreløpige beregninger av størrelsen på funnet at det er på "mellom 10 og 26 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje." Resultatene bekrefter videre at det finnes olje i lagene fra tidlig- og mellomjura alder i havbunnen under Barentshavet, noe det er mye av i dette området.

OMV påpeker at "videre undersøkelser er nødvendige for å fastlå funnets størrelse." Det østerrikske oljeselskapet bekrefter videre at det også ble gjort betydelige funn av gass i brønnen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no