See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 02.04.2014 - 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Domstolen i Abu Dhabi
© Judicial Dept/Emirate of Abu Dhabi/Kureren
Samfunn - Forente arabiske emirater

Emiratene dømmer 68 islamister for "kuppforsøk"

Kureren, 2. juli 2013 - En større rettsprosess mot islamister og andre opposisjonelle i De forente arabiske emiratene har endt opp i strenge fengselsdommer. Menneskerettsgrupper hevder de dømte var utsatt for tortur under avhør og at de fleste anklagepunktene var "rent oppspinn".

Opprinnelig sto 94 opposisjonelle tiltalt for "en sammensvergelse for å kuppe staten" i Emiratene. I dag tidlig falt dommen i den lange og kontroversielle rettsprosessen. 68 av de tiltalte ble funnet skyldige i kupplaner og må sone fengselsstraffer på mellom 7 og 15 år. 26 av de tiltalte ble frifunnet, deriblant alle de 13 kvinnene. I tillegg ble åtte personer dømt in absentia til fengselsstraffer på 15 år.

Blant de dømte mennene er det først og fremst akademikere, deriblant menneskerettsadvokater, lærere og en dommer, samt medlemmer fra svært innflytelsesrike familier. En av de dømte er nevøen til overhodet til ett av de syv emiratene som utgjør denne Gulfstaten.

De tiltalte ble anklaget for å ha tilhørt islamistiske grupper med nær politisk kontakt med Det muslimske brorskapet i Egypt. Alle har nektet for dette, selv om flere har tilstått å tilhøre en løs gruppering, al Islah, som deler de politiske målene til Brorskapet i Egypt. Som andre opposisjonsgrupper, er al Islah forbudt i Emiratene. Menneskerettsgrupper understreker videre at ikke alle de dømte er islamister.

De fleste ble arrestert under en storstilt politirazzia for omlag et år siden, da myndighetene i Emiratene lanserte en stor kampanje mot islamistene i al Islah og andre opposisjonsgrupper. Ifølge menneskerettsgrupper, kom arrestbølgen som følge av myndighetenes frykt for at den arabiske våren også kunne smitte over på Emiratene.

Grupper som Human Rights Watch (HRW) og Amnesty International har hele tiden vært svært kritiske til arrestasjonene og rettssaken mot de kupptiltalte. HRW dokumenterte tidligere i år at de tiltalte ble utsatt for systematisk tortur mens de satt i varetekt. De tiltalte har også gjentatt beskyldningene om tortur i rettssalen, helt siden saken mot dem ble åpnet i mars.

Amnesty, som har fulgt saken i Abu Dhabi, kaller hele rettssaken en farse. "Ikke bare synes det som om de tiltalte har blitt anklaget for sine meninger, men de har også blitt dømt for anklager som er rent oppspinn og blitt nektet retten til en rettferdig saksgang," sier Hassiba Hadj Sahraoui fra Amnesty i dag. "Det eneste denne rettssaken viser, er de fundamentale manglene i rettssystemet i Emiratene," legger hun til.

Organisasjonen peker på at de dømte ikke har noen ankemulighet. Videre, understreker Sahraoui, ble påstandene om tortur ikke fulgt opp av retten, og de tiltalte hadde begrenset rett til å forsvare seg. Hele saken var en farse, på tross av myndighetenes påstand om at den hadde vært rettferding, hevder Amnesty.

Og ifølge Joe Stork fra HRW, er de politiske prosessene mot islamister og andre opposisjonelle langt fra over i Emiratene. Det eksisterer en gruppe på minst 30 ikke-navngitte personer som anklages for å operere en lokal avdeling av det egyptiske Brorskapet. Myndighetene i Emiratene nekter å oppgi navnene deres, men Stork har fått informasjon om at det blant annet dreier seg om 13 egyptere som ble arrestert mellom november og januar.

Ifølge Stork, er også disse angivelige islamistene blitt utsatt for tortur i påvente av en tiltale og en rettssak. Mennene skal angivelig få saken sin direkte prøvd i Emiratenes høyesterett, slik at heller ikke disse vil få en ankemulighet.

Både HRW og Amnesty krever nå en stopp på forfølgelsen av opposisjonelle i Emiratene. Amnesty ber om "en umiddelbar og betingelsesløs frigivelse av de som er fengslet kun for å ytre sin mening."



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no