See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelse











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Minister Trond Giske og investor George Soros, Telenors lisenskonkurrent, møttes nylig i Burma
© Nærings- og handelsdepartementet/Kureren
Økonomi - Innenriks | Burma

Telenor får mobillisens i Burma

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas

© NHO/Kureren
Kureren, 27. juni 2013
- Telenor har fått tilslag på én av de to landsdekkende lisensene for teletjenester i Burma i hard konkurranse med internasjonale konserner. Telenors mobilnett i Burma kan være oppe og gå innen fem år, og selskapet har gode muligheter til å bli markedsledende i landet.

Det gjenstår fortsatt flere usikkerhetsmomenter før Telenor kan gyve løs på storsatsningen i det sørøstasiatiske landet. Nå venter en siste forhandlingsrunde med myndighetene i landet før lisensen formelt kan tildeles. Samtidig må Burma vedta et nasjonalt lovverk som regulerer telebransjen og -tjenester i landet, noe som fullstendig kan endre rammevilkårene for Telenors planlagte operasjoner.

Partene ser for seg at en endelig lisensavtale kan skrives under i løpet av september i år, dersom de da fortsatt er enige. Skulle de ikke være det, har burmesiske myndigheter allerede sikret seg. Regjeringen annonserte i dag at Telenor og det qatarske selskapet Ooredoo ville få landets to mobillisenser. Men som sikkerhet og pressmulighet, ble selskapet Orange, eid av France Telecom, satt opp som alternativ lisenshaver, skulle Telenor eller Ooredoo ikke levere ifølge forventningene.

Likevel er dagens lisensutdeling en stor seier for Telenors ambisiøse og risikofylte Asia-satsning. "Vi er glade for at Telenor har nådd frem med sin søknad om mobillisens i Myanmar [Burma], i sterk konkurranse fra andre operatører," sa en fornøyd konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, i dag.

"Vi ønsker å takke myndighetene for at vi får mulighet til å støtte landet med å nå de målsettingene de har satt seg og at dette har skjedd gjennom en åpen og effektiv budprosess," la Baksaas til. "Nå ser vi frem til å gå inn i de siste lisensforhandlingsrundene med myndighetene."

Ifølge Telenors Asia-sjef Sigve Brekke, er selskapet "særdeles godt posisjonert" til å bygge en moderne og levende mobilindustri i Burma etter å ha gjort liknende operasjoner i fem andre asiatiske land.

Telenor sier i en pressemelding i dag at selskapet planlegger å bygge et førsteklasses mobilnett i Burma som er klargjort for HSPA og LTE (4G). "Nettverket skal ikke stå tilbake for teknologien som er tilgjengelig i resten av verden, og Telenor ser for seg nasjonal dekning i Myanmar innen fem år. Et fullt spekter av tjenester, inkludert tale og data, vil være tilgjengelig i løpet av andre kvartal i 2014," heter det i pressemeldingen.

Tøff konkurranse, politiske komplikasjoner
Det var tøff internasjonal konkurranse om mobillisensene i Burma. Blant de store internasjonale konkurrentene Telenor gikk forbi var franske Orange, Singapore Telecom, indiske Bharti Airtel, japanske KDDI samt et konsortium som inkluderte burmesisk kapital og milliardæren George Soros.

Det var derfor i noen grad en overraskelse at norske Telenor og qatarske Ooredoo gikk av med seieren.

Men med denne lisensen, vil Telenor også måtte finne seg i å bli kikket nærmere i kortene, særlige av internasjonale menneskerettsgrupper. Burma er fortsatt et diktatur, selv om verdenssamfunnet er optimistisk i forhold til demokratiseringsprosessen. Og en teleoperatør kan enten bidra til mer personlig frihet for befolkningen, eller den kan hjelpe myndighetene med overvåkningen og med å stramme grepet.

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) har da også allerede meldt seg til orde, og minnet Telenor og Ooredoo om at lovverket omkring teletjenester i Burma fortsatt er helt åpent. Blant annet mangler fortsatt "reformer som beskytter retten til privatlivets fred, ytringsfrihet og tilgang til informasjon i mobil- og internettsektoren," ifølge HRW.

"Burmas lange historie med menneskerettsbrudd burde gi de to lisensvinnerne en idé om myndighetenes sensur, ulovlig overvåkning og til og med stengninger av nettverket," advarer HRWs Cynthia Wong. "Selskapene burde sørge for å sikre en sterk beskyttelse for sine brukere, gjøre det klart at de vil være åpne om myndighetenes krav og presse styresmaktene til å vedta lover som beskytter brukernes rettigheter," legger hun til.

Telenor har ved en tidligere anledning allerede svart på henvendelser fra HRW. Da sa selskapet at det selvsagt har svært strenge etiske normer på plass når det gjelder menneskeretter. Telenor har allerede en politikk på hvordan de skal reagere dersom myndigheter krever personlige opplysninger, sensur og stengning av nettverk, skrev Telenors Mai Oldgard til HRW tidligere i juni.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no