See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 03.04.2014 - Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 02.04.2014 - 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Gresshoppesvermer har begynt å danne seg på Madagaskar
© Yasuyoshi Chiba/FAO/Kureren
Samfunn - Madagaskar

Gresshoppesvermer ute av kontroll på Madagaskar

Ris er det viktigste matvareproduktet som dyrkes på Madagaskar

© Yasuyoshi Chiba/FAO/Kureren
Kureren, 26. juni 2013
- På Madagaskar er "en nesten helt ukontrollert gresshoppeplage" under utvikling. Innen september vil svermene ha infisert to tredeler av den enorme øya. Settes det ikke inn tiltak nå, vil gresshoppene tilintetgjøre avlingene til over halvparten av befolkningen.

Det er FNs matvareorganisasjon FAO som i dag sender ut en advarsel om at det holder på å utvikle seg enorme gresshoppesvermer på Madagaskar som allerede er kommet ut av kontroll. FN-byrået advarer at det er nødvendig å sette i gang nødtiltak for å unngå at den afrikanske øya i Det indiske hav skal unngå en svært omfattende matvaremangel senere i år.

"Matvaresikkerheten og livsgrunnlaget til omlag 13 millioner mennesker står på spill, noe som tilsvarer nesten 60 prosent av øyas totale befolkning," sier FAO i en pressemelding fra Roma. "Ni millioner av disse er direkte avhengige av jordbruk for matvarer og inntekter," legger FN-byrået til. FAO appellerer om sårt tiltrengte midler for å sette i gang en nødhjelpsoperasjon på Madagaskar for å forhindre "en dyptgripende matvarekrise."

FAO har sendt ut advarsler om en gresshoppeplage på Madagaskar siden august i fjor, men ikke fått tilført midler. Giverland har vært svært skeptiske til å gi penger til operasjoner på Madagaskar siden kuppet på øya i 2009.

Men i dag påpeker FAO-direktør José Graziano da Silva at forebygging og tidlige tiltak er det eneste som er effektivt for å hindre en katastrofe når gresshoppene begynner å sverme. "Dersom vi ikke foretar oss noe nå, kan plagen vare i årevis og koste flere hundre millioner dollar. Dette kan godt være det aller siste vinduet vi har for å unngå en langvarig krise," sier da Silva.

På grunn av manglende programmer for å hindre gresshoppene i å sverme, har skadedyrene allerede fått bite seg fast i deler av landet. FAO-eksperter, som har vært på Madagaskar for å anslå omfanget av krisen, sier at i disse områdene har gresshoppene stort sett tilintetgjort 40 til 70 prosent av jordbruksproduksjonen, mens enkelte bønder har hatt tap på 100 prosent.

Ris er det viktigste grunnæringsmiddelet som dyrkes på Madagaskar, og ris står også høyt på menyen for de svermende gresshoppene. Ifølge anslag fra FAO, vil et sannsynlig tap i risproduksjonen komme opp på hele 630.000 tonn, noe som tilsvarer over en fjerdedel av det årlige konsumet av ris på øya.

Typiske tiltak mot gresshoppesvermer er storstilet spraying med insektsmidler over store områder fra luften. Svermende gresshopper opptrer periodisk i det meste av områdene i Afrika som er tørre eller tidvis tørre, men de kan kontrolleres med preventiv og målrettet bruk av insektsmidler. Når de først svermer i milliardvis, er det nesten umulig å få kontroll over denne overveldende plagen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no