See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 30.01.2014 - Telenor legger 3 mrd på bordet for lisens i Burma
» 27.06.2013 - Telenor får mobillisens i Burma











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nærings- og handelsminister Trond Giske tas imot av Burmas president Thein Sein
© Trond Viken/NHD/Kureren
Økonomi - Burma | Innenriks

Norsk næringsliv på vei inn i Burma

Lokal fastfood fra en gateselger i Burmas hovedstad Yangon (tidl. Rangoon)

© Trond Viken/NHD/Kureren
Kureren, 4. april 2013
- Næringsminister Trond Giske og hans betraktelige delegasjon av norske næringslivsledere har blitt tatt imot på høyeste hold under dagens besøk i Burma. Det kan gå mot betydelige norske investeringer i landet, før demokratiet fester seg.

Giske ble blant annet tatt imot av den burmesiske presidenten Thein Sein, det tidligere militærjuntamedlemmet som innledet demokratiseringen i landet. Sein er også lederen som ønsker å bryte med Burmas ensidige avhengighet av Kina ved å åpne landet for vestlig kapital og innflytelse.

Og mens Sein har gjort betydelige fremskritt i forhold til menneskerettigheter og demokrati i landet, er det dermed stor pågang av vestlige handelsdelegasjoner som vil sørge for å være først i køen når lukrative avtaler skal skrives i dette tidligere isolerte landet med store naturressurser.

Statsråden besøker Burma sammen med en større norsk næringslivsdelegasjon. Formålet med besøket er, ifølge næringsdepartementet "å opprettholde den gode kontakten" mellom norske og burmesiske myndigheter, og "å profilere norske bedrifter som nyttige samarbeidspartnere i den videre sosiale og økonomiske utviklingen i Myanmar [Burma]."

Giske kunne i dag rapportere hjem at det var store investeringsmuligheter for norske bedrifter i landet, da mye av den kompetansen som søkes i Burma finnes i Norge. Dette gjelder utnyttelsen av naturressurser som vannkraft, olje og trevirke. Og det er særlig på disse feltene at burmeserne ønsker å bryte avhengigheten av Kina.

Videre rapporteres det fra Burma, som norske myndigheter nå kaller "Myanmar", at Telenor har vist interesse for å engasjere seg i landet, som i vest grenser til satsningsområdet India. Telenor skal være interessert i tildelingen av nye mobillisenser, som er i ferd med å lyses ut i landet.

Selv om Giske var offensiv med å representere norske bedrifter i Burma, har han i uttalelser rettet mot norsk presse understreket viktigheten av å gå forsiktig frem i dette landet, der de militære kollegaene til president Sein fortsatt kontrollerer det meste av næringslivet, og der korrupsjonen er allestedsnærværende.

"Vi forventer at norske bedrifter opptrer med samfunnsansvar og respekterer menneskerettighetene på samme måte som de gjør hjemme," understreket Giske i en pressemelding fra Burma i dag. "På dette området har norske bedrifter mye å bidra med når Myanmar nå åpnes opp," la statsråden til.

"Mye har gått raskt i riktig retning i Myanmar det siste året. Viktige politiske og økonomiske reformer er innført samtidig som landet fortsatt står overfor store utfordringer," sa Giske under et seminar i den tidligere hovedstaden Yangon (Rangoon) i dag.

Som tegn på at det offisielle Norge setter demokratiutviklingen høyere enn næringslivets investeringer, fant Giske også tid til et besøk hos opposisjonsleder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. Videre annonserte statsråden åpningen av "et senter for ansvarlig næringsliv" i Burma, som skal drives av Institute for Human Rights and Business og finansieres av Norge og Storbritannia.

Giske besøker Burma som en del av en større Asia-reise til Vietnam, Laos, Bangladesh og Thailand, der blant annet forhandlinger om handelsavtaler er tema, ifølge næringsdepartementet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no