Mer om Tsjekkia i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Tsjekkia, toppsaker
» Tsjekkia satser på løpende turister
» Sosialdemokratene vil lede koalisjonsregjering i Tsjekkia
» "Tsjekkias Berlusconi" vinner valget
» "Ny Berlusconi" kan få makt etter valget i Tsjekkia
» Mot snarlig nyvalg i Tsjekkia
» Tsjekkias nye ekspertregjering trolig kortvarig
» Jirí Rusnok skal danne ekspertregjering i Tsjekkia
» Karlovy Vary girer opp til filmfestivalen
» Tsjekkisk regjering søker ny sjef
» Tsjekkisk president unngår sak om høyforræderi
» Tsjekkisk energigigant i trøbbel


Reise
Tsjekkia satser på løpende turister

Kureren, 4. april 2015 - Den som vil holde seg i form i ferien bør kanskje vurdere å løpe rundt i Tsjekkia. Det sentraleuropeiske landet markedsfører seg som verdens ledende "running destination", med størst antall anerkjente gateløp.
Politikk
Sosialdemokratene vil lede koalisjonsregjering i Tsjekkia

Kureren, 11. desember 2013 - Regjeringsdanningen i Tsjekkia går framover etter at sosialdemokratiske CSSD på onsdag kveld ble enige om en koalisjonsavtale med protestbevegelsen ANO 2011 og kristendemokratene i KDU-CSL. Nå må de tre partiene kun vedta avtalen internt.
Politikk
"Tsjekkias Berlusconi" vinner valget

Kureren, 26. oktober 2013 - Fra null til 18,7 prosent. Det er bragden til mangemilliardær Andrej Babis, da partiet hans ANO 2011 i går stilte til valg for første gang i Tsjekkia. Nå vil "Tsjekkias Berlusconi" bli jokeren som venstre- og høyresiden må få med på laget for å danne regjering.
Politikk
"Ny Berlusconi" kan få makt etter valget i Tsjekkia

Kureren, 24. oktober 2013 - Etter kritiske måneder med regjeringskrise, korrupsjonsanklager og en maktkamp mellom det tsjekkiske parlamentet og landets egenrådige president, holder Tsjekkia parlamentsvalg på fredag og lørdag. Sosialdemokratene er favoritter, men en tsjekkisk milliardær kan overraske.
Politikk
Mot snarlig nyvalg i Tsjekkia

Kureren, 16. august 2013 - Maktkampen mellom det tsjekkiske parlamentet og landets egenrådige president tilspisser seg. President Miloš Zeman har nå den reelle makten i Tsjekkia, men et vidt spekter av politiske partier håper å ta makten tilbake til parlamentet gjennom å tvinge frem nyvalg.
Politikk
Tsjekkias nye ekspertregjering trolig kortvarig

Kureren, 9. juli 2013 - I Tsjekkia har Jirí Rusnok lyktes med å danne en ny ekspertregjering, som støttes av landets president men møter motstand i parlamentet. Samtidig har riksadvokaten reist korrupsjonstiltale mot den avgåtte statsministeren og bedt om at immuniteten hans oppheves.
Politikk
Jirí Rusnok skal danne ekspertregjering i Tsjekkia

Kureren, 25. juni 2013 - Tsjekkias president Miloš Zeman har i dag gitt sin fortrolige, Jirí Rusnok, i oppdrag å danne en ekspertregjering i landet etter at Petr Nečas måtte gå av som statsminister tidligere i juni. Men partiene i det tsjekkiske parlamentet protesterer mot utnevnelsen.
Kultur | Reise
Karlovy Vary girer opp til filmfestivalen

Kureren, 21. juni 2013 - Tsjekkiske Karlovy Vary (Karlsbad) er en av Europas flotteste byer. Og fra 28. juni gir den prestisjetunge filmfestivalen en ekstra grunn til å besøke byen. 14 filmer, alle verdenspremierer, konkurrerer i år, og store navn som Oliver Stone og John Travolta kommer til Karlovy Vary.
Politikk
Tsjekkisk regjering søker ny sjef

Kureren, 19. juni 2013 - Den tsjekkiske koalisjonsregjeringen vil fortsette ved makten også etter at statsminister Petr Nečas har gått av. Nå søker koalisjonspartnerne etter en ny regjeringssjef. Imens forbereder den tsjekkiske riksadvokaten en korrupsjonsanklage mot Nečas.
Politikk
Tsjekkisk president unngår sak om høyforræderi

Kureren, 27. mars 2013 - Tsjekkias nylig avgåtte president Václav Klaus slipper å møte i retten anklaget for høyforræderi. Høyesterett i Praha har avslått å føre sak mot ekspresidenten, som ble anklaget for å ha brutt grunnloven av et flertall i senatet.
Samfunn | Økonomi
Tsjekkisk energigigant i trøbbel

Kureren, 21. februar 2013 - Det store tsjekkiske energiselskapet ČEZ er i hardt vær i Bulgaria og Albania etter beskyldninger om ågepriser. I Albania har ČEZ fått inndratt lisensen. og i Bulgaria er ČEZ sentral part i en regjeringskrise og vil trolig også miste lisensen.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no