See also:
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 25.09.2013 - Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» 19.09.2013 - Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 25.06.2013 - Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemning
» 24.06.2013 - Dilma Rousseff klarer ikke å stoppe protestene i Brasil
» 19.06.2013 - Protestene i Brasil kom overraskende på alle
» 03.05.2013 - Brasil øker militærutgiftene med 480 prosent











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Brasils president Dilma Rousseff taler i FNs generalforsamling i dag
© Agência Brasil/Kureren
Politikk - Brasil

Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"

Kureren / Agência Brasil, 24. september 2013 - Brasils president Dilma Rousseff brukte sin tale i FNs generalforsamling til å fordømme USAs internasjonale overvåkning, som er blitt avslørt det siste. Etter hennes mening er dette "et angrep mot staters suverenitet, et angrep på ytringsfriheten og et brudd på menneskerettene."

President Rousseff foreslo under FNs generalforsamling i dag å etablere en ordning som skal sikre større kontroll med Internett-bruken for å unngå den type overvåking som den amerikanske etterretningstjenesten NSA bedriver.

Rousseff fordømte i en fullsatt FN-sal i New York den amerikanske spionasjen av "brasilianske borgere, myndigheter og selskaper, som skader forholdet mellom landene, påvirker det internasjonale samfunnet og krever et svar." Den brasilianske lederen nevnte imidlertid ikke "USA" med ett ord i talen. Likevel kom adressaten svært klart frem.

"Informasjons- og kommunikasjonsteknologier kan ikke være en ny slagmark mellom landene. Dette er tiden for å skape forutsetninger for å hindre at nettet blir misbrukt som et krigsvåpen gjennom spionasje, sabotasje, angrep mot systemet og infrastrukturen i andre land," erklærte Rousseff.

Presidenten sa videre at avsløringer om spionasje hadde fremprovosert sinne og avsky i hele verdensopinionen, men særlig i Brasil, som var gjenstand for spionasje av strategisk viktig informasjon av høy økonomiske verdi. I Brasil har det særlig vakt sinne at det nasjonale oljeselskapet Petrobras blir avlyttet og overvåket av NSA.

Ifølge Rousseff er argumentet om at ulovlig avlytting av informasjon og datastrømmer skal "beskytte mot terrorisme" ikke holdbart. Det hadde nettopp den massive overvåkningen av Brasil, et land uten terrorisme, vist. Brasil er det landet som overvåkes mest massivt av NSA.

Irritasjon i Brasil
For tre uker siden offentliggjorde den brasilianske tv-kanalen Globo hemmelige dokumenter som visste at NSA spionerte på innholdet i telefonsamtaler, e-post og mobilmeldinger fra og til president Rousseff. Også flere av de nærmeste rådgiverne hennes og flere sentrale ministere i Brasils regjering ble avlyttet, samt det brasilianske oljeselskapet Petrobas, viste det seg.

Spionasjeskandalen har irritert hele det politiske landskapet i Brasil, og i parlamentet bestemte man seg straks for å søke etter nye tiltak som kunne stanse den massive amerikanske overvåkningen av Brasil. For en uke siden ble en pakke tiltak presentert for å redusere nettrafikken via servere som er basert i USA.

Blant tiltakene regjeringen nå vurderer er å tvinge Internett-giganter som Google og Facebook til å installere egne servere på brasiliansk territorium, slik at disse må følge lovene om personvern i det søramerikanske landet. Regjeringen vurderer videre å lansere en statlig sponset e-posttjeneste som skal fungere som et alternativ til Gmail, Yahoo Mail, Hotmail og andre USA-baserte e-posttjenester. Også egne søkemotorer blir diskutert.

Det første tiltaket på listen er å anlegge en undersjøisk optisk kabel som skal koble Brasil direkte til landene i Europa, for slik å unngå at all nett- og telefontrafikk må sluses gjennom USA.

Les mer om tiltakene mot NSA-spionasjen i denne artikkelen: "Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA".

Deler av denne artikkelen er levert av Agência Brasil



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no